نظارت شدید بر اینترنت و شبکه های اجتماعی، رها کردن زندانیان در شرایط بسیار نامساعد و مرگ خاموش آنان در کنار افزایش فقر و بیکاری و نیز آمار طلاق و خودکشی از جمله مشکلاتی است که جامعه مصر با آن دست به گریبان است. مرگ خاموش در زندان ها، صدور حکم اعدام در حق بسیاری […]

نظارت شدید بر اینترنت و شبکه های اجتماعی، رها کردن زندانیان در شرایط بسیار نامساعد و مرگ خاموش آنان در کنار افزایش فقر و بیکاری و نیز آمار طلاق و خودکشی از جمله مشکلاتی است که جامعه مصر با آن دست به گریبان است. مرگ خاموش در زندان ها، صدور حکم اعدام در حق بسیاری از زندانیان و اجرای سریع آن، افزایش فقر و بیکاری و تبعات حاصل از آن از جمله افزایش آمار طلاق و ابتلا به بیماری های روحی تصویری است که بسیاری از نهادهای حقوق بشر از وضعیت اجتماعی و حقوق بشری مصر ترسیم می کنند.

برای نشان دادن اعمال محدودیت بر آزادی های عمومی و استفاده از شبکه های اجتماعی در مصر بد نیست یادآوری کرد که “عبدالفتاح السیسی” رئیس جمهور این کشور قانون موسوم به مبارزه با جرم های فناوری اطلاعات را صادر کرد که بر این اساس مسدود و فیلتر شدن شبکه های انیترنتی و اجتماعی به شکل قانونی صورت می گیرد. به موجب این قانون استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی با محدودیت روبرو شده و تحت نظارت شدید دولت قرار می گیرد و به این ترتیب چه بسا یک اظهار نظر در صفحات اجتماعی به پرداخت جریمه نقدی ، ممنوعیت سفر و دستگیری و زندان ختم شود. این قانون با انتقاد سازمان ها و نهادهای حقوق بشری روبرو شد و در عین حال تمسخر برخی طنزپردازان در مصر را به دنبال داشت از جمله انتشار یک فیلم کوتاه در صفحات اجتماعی با این مضمون که همه در مصر مظنون هستند مگر اینکه عکس آن ثابت شود و یا اینکه چقدر سرعت اینترنت بالا رفته است! و یا چه تعداد زندانی برای پرکردن زندان ها کافی است؟

پایان زندگی زیر چرخ های قطار مترو عنوان پدیده ای است که در قاهره سیر صعودی یافته است است تا جایی که قطارهای مترو به وسیله سریعی برای پایان زندگی در مصر تبدیل شده است اما باید دید چه عواملی سبب بروز احساس نگرانی در بین جوانان مصری و در نتیجه رو آوردن آنان به خودکشی در ایستگاه های مترو شده است .در دو ماه اخیر شش مورد خودکشی در ایستگاه های قطار قاهره به ثبت رسید، این در حالی است که با در نظر گرفتن فشارهای روانی حاصل از انبوه مشکلات اقتصادی و اجتماعی پیش بینی می شود این شیوه درد آور برای پایان زندگی افزایش یابد، زیرا مردم مصر به دلیل اصلاحات اقتصادی که دولت کلید زده است در وضعیت معیشتی سختی به سر می برند. بنابر اعلام نهاد مرکزی آمار مصر میزان فقر در این کشور یکصد میلیون نفری به ۲۷٫۷ درصد در بین افراد بالای ۱۵ سال رسیده است حال آنکه این رقم در بین گروه سنی بین ۱۵ تا ۲۴ سال بیش از ۳۵ درصد است و در بین افراد بالای ۲۵سال نیز ۲۴٫۳ درصد گزارش شده است.در این میان موارد خودکشی در چهار سال اخیر در مصر بالا رفته است و سالانه چهار هزار نفر افزایش می یابد که ناشی از فقر و بیکاری در جامعه مصر است تا جایی که رو آوردن به خودکشی به یک پدیده خطرناک و تهدید علیه جامعه مصر تبدیل شده است.

 

 

 

 

ستون ۲۲۰

سرستون: لیبی

۱۰۰ مهاجر در نزدیکی سواحل لیبی غرق شدند

تارنمای شبکه «لیبیا ۲۱۸» دوشنبه نوشت، بیش از ۱۰۰ مهاجر آفریقایی در چند روز گذشته به دلیل غرق شدن قایقشان، در دریای مدیترانه و نزدیکی سواحل لیبی جان باختند. لیبیا ۲۱۸ افزود، این مهاجران که از اتباع کشورهای آفریقایی بودند، سوار بر دو قایق از لیبی به سمت کشورهای اروپایی حرکت کردند، اما در میانه راه، قایق های دچار مشکل شدند و آن ها جان خود را از دست دادند.

سازمان بین المللی مهاجرت اوایل مرداد ماه گذشته اعلام کرد، مسیر دریایی لیبی – ایتالیا خطرناک ترین مسیر برای مهاجران آفریقایی است و طی سال جاری میلادی بیش از یک هزار و ۵۰۰ مهاجر در این راه جان خود را از دست داده اند. هیات پشتیبانی سازمان ملل در لیبی اواسط مرداد گذشته در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که ۶۷۹ هزار و ۸۹۷ پناهجو از ۴۲ کشور آفریقایی و آسیایی در لیبی به سر می برند و این افراد منتنظر فرصتی هستند تا از راه دریا خود را به کشورهای اروپایی برسانند.

سازمان بین المللی مهاجرت اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی اعلام کرد از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ میلادی بیش از ۳۳ هزار نفر از پناهجویان که تلاش می کردند خود را به اروپا برسانند، در دریای مدیترانه غرق شدند. اکنون دو دولت در این کشور وجود دارد: دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس که مورد حمایت جامعه جهانی است و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی به ریاست «عبدالله الثنی» است که مورد تایید ژنرال حفتر فرمانده ارتش این کشور قرار دارد.