تنها یک روز پس از انتشار اظهارات یکی از مشاوران دولت اسلام آباد مبنی بر وجود نقص در کریدور مشترک اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) و سنگینی وزن فواید حاصل از آن برای پکن، سفیر چین در خصوص این پروژه با فرمانده ارتش پاکستان دیدار و گفت و گو کرد. «یو جینگ» سفیر چین در […]
تنها یک روز پس از انتشار اظهارات یکی از مشاوران دولت اسلام آباد مبنی بر وجود نقص در کریدور مشترک اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) و سنگینی وزن فواید حاصل از آن برای پکن، سفیر چین در خصوص این پروژه با فرمانده ارتش پاکستان دیدار و گفت و گو کرد. «یو جینگ» سفیر چین در پاکستان با حضور در مقر فرماندهی ارتش پاکستان با ژنرال «قمر جاوید باجوا» و با او درباره امنیت طرح مشترک اقتصادی چین – پاکستان (سی-پک) و دیگر موضوع های دوجانبه به گفت و گو پرداخت.
فایننشال تایمز انگلیس پیشتر به نقل از «عبدالرزاق داود»مشاور نخست وزیر در امور صنعت نساجی و سرمایه گذاری پاکستان و چند مقام دولتی این کشور از تشکیل یک کمیته ۹ نفره از سوی «عمران خان» نخست وزیر پاکستان برای بازنگری طرح سی پک و رفع نگرانی های عدم سوددهی این پروژه برای پاکستان خبر داد. به نوشته این روزنامه انگلیسی، احتمال تعلیق چند ماهه این طرح بزرگ اقتصادی وجود دارد.
همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفرانس هفتگی خود انتشار گزارش هایی مبنی بر تعلیق طرح سی پک در پاکستان را رد کرد و گفت:تکمیل این طرح بزرگ اقتصادی از اولویت های اصلی دولت اسلام آباد است.
‘هوا چون اینگ’ به بیانیه وزارت دارایی پاکستان اشاره کرد و ادامه داد: دولت اسلام آباد با رد گزارش ‘فایننشال تایمز’ انگلیس آن را اقدامی در جهت تحریف واقعیت ها عنوان کرده است. وی گفت:تا آنجایی که ما آگاه هستیم، هدف از تشکیل کمیته ۹نفره از سوی نخست وزیر پاکستان، سرعت بخشی اجرای پروژه های مختلف زیربنایی و انرژی در چارچوب سی پک بوده و تشکیل این کمیته سبب می شود تا تعامل و هماهنگی بین چین و پاکستان برای تکمیل طرح تقویت شود.
سخنگوی وزارت خارجه چین با بیان اینکه این طرح بزرگ اقتصادی سبب تغییر سطح زندگی مردم پاکستان می شود، گفت:پکن و اسلام اباد سعی می کنند این طرح را در زمان معین تکمیل کنند. چون اینگ با بیان اینکه سی پک شامل ۲۲ طرح اقتصادی و انرژی در پاکستان است، توضیح داد:۹ طرح آن تکمیل شده و ۱۳ طرح دیگر با سرمایه ۱۹ میلیارد دلار در حال تکمیل است که در نتیجه آن نه تنها یک تا دو درصد به ارتقا رشد اقتصادی پاکستان کمک می کند بلکه آغاز آن سبب ایجاد ۷۰ هزار شغل نیز شده است.
این در حالی است که پیشتر مقام های دولت جدید پاکستان از تلاش ها برای گسترده تر کردن شبکه های ریلی و جاده ای طرح ‘سی پک’ خبر داده بودند. این شبکه های ارتباطی قرار است بندر گوادر در جنوب ایالت بلوچستان پاکستان را به استان سین کیانگ و کشورهای آسیای میانه متصل کند.
به گزارش رسانه های پاکستانی، با تشدید نگرانی ها از احتمال فساد مالی در اجرای طرح سی پک، عمران خان نخست وزیر پاکستان وعده داد به منظور شفافیت در سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری کریدور اقتصادی چین پاکستان این موضوع را در نشست علنی مجلس ملی مطرح کند.
از سوی دیگر به گفته برخی مقام های دولت های غربی، طرح سی پک سبب خواهد شد تا پاکستان در آینده بیشتر در باتلاق بدهی های خارجی فرو رود. اما دولت چین این ادعاها را تنها تبلیغات غرب دانسته و اعلام کرده است که پس از عملی شدن طرح سی پک هر دو کشور همسایه سود خواهند برد و هیچ کس متضرر نخواهد شد.غلام سرور خان وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان نیز در دیدار با سفیر چین گفت : یکی از اهداف تکمیل شهر بندری گوادر تبدیل آن به یک شهر با زیرساخت های صنعت نفت و گاز است .
وی گفت: موفقیت آمیز بودن طرح سی پک بستگی به اکتشاف های نفت و گاز در بلوچستان پاکستان دارد .سفیر چین نیز در این دیدار بر ضرورت تاسیس مراکز آموزشی برای جوانان پاکستانی برای پیشبرد اهداف بلند مدت طرح سی پک تاکید کرد .وی همچنین آمادگی چین برای کمک به دولت پاکستان برای اکتشاف و استخراج چاه های نفتی و همچنین احداث شبکه خطوط لوله گاز و نفت در پاکستان را اعلام کرد .
از سوی دیگر اسد قیصر رئیس مجلس ملی پاکستان نیز به مزیت های طرح کریدور اقتصادی چین و پاکستان اشاره کرد و گفت: دولت پاکستان از تکمیل هر چه سریعتر این طرح حمایت می کند .وی تصریح کرد: این طرح می تواند بسیاری از مشکلات مالی و اقتصادی پاکستان را برطرف کند.دولت چین با اعلام طرح بزرگ یک کمربند -یک جاده در نظر دارد با احیا جاده ابریشم قدیم و احداث زیربناها و مسیرهای ریلی و جاده ای دو مسیر تجاری ‘ کمربند اقتصادی راه ابریشم ‘ و ‘ راه ابریشم دریایی ‘ را در آسیا به تکمیل برساند.