
نخست وزیر پاکستان پیش از ملاقات با شاه و ولیعهد با ‹خالدبن عبدالعزیز الفالح ‹ وزیر انرژی، صنعت و معدن و ‹یاسر الرمیان› رییس صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان و همچنین ‹یوسف العثیمین› دبیرکل سازمان همکاری اسلامی دیدار و گفت وگو کرد. عمران پس از پایان سفر به عربستان سعودی به امارات متحده عربی رفت […]
نخست وزیر پاکستان پیش از ملاقات با شاه و ولیعهد با ‹خالدبن عبدالعزیز الفالح ‹ وزیر انرژی، صنعت و معدن و ‹یاسر الرمیان› رییس صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان و همچنین ‹یوسف العثیمین› دبیرکل سازمان همکاری اسلامی دیدار و گفت وگو کرد.
عمران پس از پایان سفر به عربستان سعودی به امارات متحده عربی رفت و با شیخ محمدبن زاید ال نهیان ولیعهد ابوظبی و فرمانده نیروهای مسلح امارات دیدار و گفت وگو کرد. دو طرف در این دیدار با اظهار خرسندی از سطح روابط بین دو کشور بر گسترش آن در همه زمینه ها تاکید کردند. عمران خان در دیدار خود با حاکمان امارات گفت که کشورش، خواهان تقویت روابط بین دو کشور در راستای منافع مشترک است. طرفین در این دیدار درباره آخرین تحولات منطقه ای و بین المللی نیز به تبادل نظر پرداختند.
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان در سفرش به عربستان سعودی، در گفت وگو با یک شبکه تلویزیونی سعودی گفت که کشورش هیچ گاه اجازه حمله به عربستان را نخواهد داد. وی در پایان سفر دو روزه به عربستان سعودی، به شبکه العربیه گفت که اسلام آباد به روابط حسنه با ریاض ادامه می دهد. نخست وزیر پاکستان در پاسخ به پرسشی با موضوع دلیل اینکه عربستان سعودی را برای اولین سفر خارجی خود انتخاب کرده است؟ گفت:به دلیل بحران های متعدد نتوانستم، در سه ماه اول نخست وزیری به خارج از کشور سفر کنم ولی پس از اینکه دعوت شاه عربستان و ولیعهد این کشور را دریافت کردم تصمیم گرفتم برای زیارت به مکه و مدینه سفر کنم.
وی گفت: به دلیل اهمیت مذهبی و اعتقادی که ما برای عربستان قائل هستیم همه رهبران پاکستان سعی می کنند اول به مکه و مدینه سفر کنند. نخست وزیر پاکستان در ادامه سخنانش به اهمیت طرح کریدور اقتصادی چین و پاکستان اشاره کرد و گفت: ‹سی پک› زمینه را برای سرمایه گذاری خارجی در خاک پاکستان فراهم کرده و کشورهای جهان می توانند از بندر گوادر، کالاهای خود را به چین صادر کنند. عمران خان گفت: زمانی که امنیت به افغانستان بازگردد بندر گوادر بهترین مسیر برای ارتباط آسیای میانه و افغانستان به دریاهای گرم خواهد بود.
نخست وزیر پاکستان همچنین با تشریح خسارت های جبران ناپذیر پیوستن پاکستان در جنگ با تروریسم به رهبری آمریکا گفت: در این جنگ ویرانگر ۸۸ هزار نفر در پاکستان جان سپردند و بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار نیز بر اقتصاد این کشور خسارت وارد شد.
عمران خان در واکنش به حملات عربستان سعودی به یمن گفت: اگر از ما دعوت شود برای پایان جنگ و آشتی و صلح بین یمن و عربستان نقش ایفا می کنیم. نخست وزیر پاکستان با اشاره به جنگ، خشونت و تنش در برخی از کشورهای خاورمیانه گفت:پاکستان از صلح حمایت می کند و آماده است در این زمینه نقش ایفا کند.عمران خان در پایان سخنانش، وضع خاورمیانه و افغانستان را بسیار مایوس کننده خواند و گفت: پاکستان می تواند برای پایان دادن به اختلافات بین کشورهای اسلامی نقش میانجی داشته باشد.
«عثمان دار» از اعضای ارشد حزب تحریک انصاف پاکستان نیز با انتشار پستی در توئیتر درخصوص دستاوردهای سفر عمران خان به عربستان بدون بیان جزییات گفت: اسلام آباد و ریاض در قالب بسته جامع ۱۰ میلیارد دلاری با یکدیگر همکاری می کنند.
پیش از این، «یو جینگ» سفیر چین در پاکستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در اسلام آباد با تبیین نقش ایران در تحقق اهداف کریدور اقتصادی مشترک چین – پاکستان اظهار داشت: ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی و ژئوپلتیک در منطقه می تواند به عنوان شریک واقعی در سی پک محسوب شود. وی با استقبال از پیوستن ایران به این طرح بزرگ اقتصادی (CPEC) خاطرنشان کرد: طرح های عمرانی و زیربنایی زیادی در قالب کریدور اقتصادی چین – پاکستان درحال اجرا است که امیدواریم ایران با پیوستن به این طرح نقش خود را در توسعه منطقه ایفا کند. سفیر جمهوری خلق چین در پاکستان همچنین با تشریح همکاری های منطقه ای در تحقق صلح و ثبات گفت: ایران روابط دوستانه ای با کشورهای همسایه خود دارد و می تواند همکاری موثری در اجرای سی پک داشته باشد.