مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس از مرمت و مستندنگاری بناها و خانههای تاریخی شهرستان نیریز با تخصیص یکمیلیارد و ۹۵۰میلیون ریال اعتبار خبر داد. مصیب امیری اظهار کرد: مرمت مسجد جامع کبیر نیریز، یکی از کهنترین مسجدهای ایران که در سال ۱۳۱۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، با پیشرفت فیزیکی […]
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس از مرمت و مستندنگاری بناها و خانههای تاریخی شهرستان نیریز با تخصیص یکمیلیارد و ۹۵۰میلیون ریال اعتبار خبر داد.
مصیب امیری اظهار کرد: مرمت مسجد جامع کبیر نیریز، یکی از کهنترین مسجدهای ایران که در سال ۱۳۱۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد و در نظر گرفتن ۵۵۰ میلیون ریال اعتبار در قسمتهای طبقه همکف پشت ایوان شمالی، بازسازی یکی از طاق ها واقع در پشت رواق شرقی و بخشهای آسیب دیده در دست انجام است.
این مقام مسئول در ادامه به مرمت حمام تاریخی قطرویه نی ریز اشاره کرد و گفت: «مرمت این حمام تاریخی از خرداد ماه سال جاری آغاز شده است که تا کنون حدود ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.»
شناسایی دوره های مس
و سنگ قدیم در قروه
قدیمیترین دوره شناساییشده در برنامه بازنگری بررسی و شناسایی شهرستان قروه تاکنون دوره مس و سنگ قدیم است. فرشته شریفی گفت: «در برنامه بازنگری جاری، سعی شد حاشیه رودخانه های تلوار و شور به دقت بسیار و به صورت پیمایشی بررسی و علاوه بر آن به نواحی کوهپایهای و دشت قروه نیز نیمه فشرده مورد پوشش قرار گیرد تا از وضعیت الگوی اسکانگاههای دوره های مختلف آگاهی لازم کسب شود.» این باستانشناس افزود: «به نظر می رسد شکل توزیع محوطه های باستانی به گونه ای باشد که در اطراف رودخانه و قسمت پست دشت متمرکز باشند.» به گفته او، در بررسی روشمند حاضر منطقه مورد نظر به شبکه های تقریبی ۹ × ۹ کیلومتر تقسیم شده اند و بر اساس فرمت مرکز نقشه باستان شناسی پژوهشکده هر مربع دارای کد مربوط به خود است.
بازخوانی اسناد دیداری و شنیداری مرکز اسناد مجموعه نیاوران
در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برای نخستین بار اسناد دیداری و شنیداری مرکز اسناد مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران بازخوانی میشود. سید رحمت الله رئوف حنان گفت: «اسناد دیداری و شنیداری مرکز اسناد این مجموعه با هدف ساماندهی این اسناد به صورت دیجیتالی و سهولت در خدماترسانی به پژوهشگران و مراجعهکنندگان به اين واحد برای نخستین بار بازخوانی میشود.» رئوف حنان افزود: «اسناد به جای مانده در ميان اموال و آثار کاخهای مجموعه نياوران، به دليل روايت بخشهايی از رويدادهای بيرونی و درونی دربار پهلوی که مرتبط با تاريخ معاصر ايران است، ارزش خاصی دارند و بايد برای استفاده عموم فرهيختگان مورد توجه قرار گيرند. از این رو باید به سمت دیجیتالی سازی اسناد پیش برویم تا علاوه بر نسخه اصلی، تصویرهای اسکن شده از آثار نیز ثبت، ضبط و نگهداری شود تا محققان به راحتی بتوانند از تصاویر دیجیتالی استفاده کنند.»