پژوهشگران گروه پژوهشی زیست مواد و مهندسی بافت پژوهشکده معتمد- مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی موفق به ساخت نوعی ریز زیست حسگر تشخیصی سرطان پستان شدهاند که قادر است سلولهای توموری در گردش خون را اندازهگیری کند. دکتر سید مرتضی نقیب مجری این طرح بیان کرد: از بین روش های تشخیصی، بیوسنسورها توجه بسیاری […]
پژوهشگران گروه پژوهشی زیست مواد و مهندسی بافت پژوهشکده معتمد- مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی موفق به ساخت نوعی ریز زیست حسگر تشخیصی سرطان پستان شدهاند که قادر است سلولهای توموری در گردش خون را اندازهگیری کند. دکتر سید مرتضی نقیب مجری این طرح بیان کرد: از بین روش های تشخیصی، بیوسنسورها توجه بسیاری از محققین را به دلیل استفاده آسان، سرعت عملکرد بالا، دقت و حساسیت زیاد و انتخاب پذیری قابل قبول، به خود جلب کردهاند.
تاثیر تحریک الکتریکی مغز بر ورزشکاران
بررسی های پژوهشگران ایرانی گویای آن است که تحریک الکتریکی مغز به شیوه خاص، میتواند موجبات بهبود سرعت عمل و همچنین بهتر شدن حافظه کاری ورزشکاران را به همراه داشته باشد. حافظه کاری اشاره به نظامی دارد که هم درگیر پردازش شناختی است و هم درگیر ذخیره موقت اطلاعاتی است که در جریان اجرای طیف وسیعی از تکالیف شناختی پردازش میشوند. حافظه کاری امکان ذخیرهسازی فرآیندهای واسطهای شناخت و تغییر و دگرگونی های آن ها را فراهم می آورد.
تولید سبز نانوکاتالیست صنایع خودروسازی
محققان دانشگاه جیرفت کرمان نوعی نانوکاتالیست بر پایه گیاهان دارویی را تولید کردند که در صنایع شیمیایی و خودروسازی کاربرد دارد. بخش زیادی از کاتالیستهای صنایع تولید مواد شیمیایی وارد میشود که این موضوع موجب خروج ارز از کشور خواهد شد. ازاینرو این کاتالیستها میتوانند صرفهجویی به دنبال داشته باشند. دکتر آتنا نعیمی، عضو هیأت علمی دانشگاه جیرفت گفت: ازاین رو در این تحقیق تلاش کردیم با استفاده از گیاهان خودرو یک نوع کاتالیست را برای صنایع شیمیایی تولید کنیم.