آیین نامه اجرایی قانون هوای پاک با موضوع بازرسی سازمان حفاظت محیط زیست از مراکز طبقه بندی شده تصویب شد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت هیئت وزیران به پیشنهاد مشترک سازمان حفاظت محیط زیست، وزارتخانههای دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و اطلاعات و سازمان انرژی اتمی ایران و به استناد تبصره […]
آیین نامه اجرایی قانون هوای پاک با موضوع بازرسی سازمان حفاظت محیط زیست از مراکز طبقه بندی شده تصویب شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت هیئت وزیران به پیشنهاد مشترک سازمان حفاظت محیط زیست، وزارتخانههای دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و اطلاعات و سازمان انرژی اتمی ایران و به استناد تبصره (۳) ماده (۱۶) قانون هوای پاک – مصوب ۱۳۹۶ – آییننامه اجرایی تبصره یادشده را تصویب کردند.
مراکزی که بر اساس قوانین و مقررات مربوط مشمول یکی از طبقات امنیتی یا حفاظتی هستند مشمول این مصوبه میشوند و بر اساس این مصوبه پایش زیست محیطی مراکز طبقهبندی شده توسط آزمایشگاههای معتمد که صلاحیت امنیتی آنها توسط مراجع ذیربط تایید شده انجام میشود. بازرسان سازمان در دورههای زمانی تعیین شده به این دستگاهها مراجعه و نتایج پایش را ملاحظه و در صورت مشاهده عدم تطابق مراتب را به سازمان محیط زیست گزارش کنند. بازرسان باید از کارکنان رسمی یا پیمانی سازمان بوده و صلاحیت آنها به تایید مراجع امنیتی ذیربط رسیده باشد.
بر اساس ماده (۷) قانون هوای پاک «به منظور توسعه کاربرد وسایل نقلیه عمومی، کلیه دستگاههای اجرایی دولتی میتوانند در چهارچوب قوانین و مقررات و در حدود اعتبارات مصوب مربوط، نسبت به راهاندازی وسیله (سرویس) رفت و آمد کارکنان در قالب خرید خدمت از بخش خصوصی و تعاونی مشروط به اینکه کلیه وسایل نقلیه دیزلی مورد استفاده در سرویسهای مذکور دارای عمر کمتر از پنج سال یا دارای پالایشگر(فیلتر) دوده استاندارد یا گازسوز یا برقی باشند، اقدام نمایند». در راستای کاهش آلودگی هوا علی الخصوص هسته مرکزی و پرتردد کلانشهرها با اعمال ممنوعیت ها یا محدودیت های زمانی، مکانی و نوعی تردد وسایل نقلیه موتوری و ساماندهی سفرهای روزانه شهری، توسعه کاربرد وسایل حمل و نقل عمومی و همچنین راه اندازی مجدد سرویس های رفت و آمد کارکنان آیین نامه اجرایی تبصره ماده (۷) قانون هوای پاک-مصوب۱۳۹۶- تدوین شده است.
کارخانه ید گلستان در فهرست واحدهای آلاینده
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان گفت: کارخانه ید گلستان در فهرست واحدهای آلاینده قرار دارد و در مرحله مهلت دهی برای کنترل آلودگی است. امیر عبدوس اظهار کرد: ۱۰ سال از آغاز فعالیت تنها واحد فراوری ید کشور در گلستان می گذرد و در سالهای اولیه در بعضی از زمانها، آلودگی آن بالا بوده است. وی با اشاره به این که کانسار خزر در چند مقطع زمانی در فهرست صنایع آلاینده استان قرار گرفته، افزود: بعد از برنامه چهارم این واحد تولیدی میزان آلایندگی ها را به حداقل رساند. عبدوس ادامه داد: کانسار خزر در ۱۰ سال گذشته گاهی در لیست واحدهای آلاینده قرار گرفته و گاهی حذف می شد. مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گلستان اضافه کرد: در سال ۱۳۹۵ همچنین مجوز استقرار و بهرهبرداری برای شورابه ید که آن هم در مالکیت کانسار خزر است صادر شده است.
وی با اشاره به این که فاز دوم کارخانه ید گلستان (شورابه ید) هم اکنون آماده بهره برداری است، تصریح کرد: به دلیل مشکلات محیط زیست تاکنون مجوز بهرهبرداری را صادر نکرده و واحد فعال فعلی (کانسار خزر) برای رفع و کنترل آلودگی مهلت خواسته است.
عبدوس با بیان این که نتایج آزمایشات جدید وجود باریوم و رادیوم را تایید کرده است، ادامه داد: باریوم پرتوزا نیست و موضوع پرتوزایی فقط در مورد رسوبات کارخانه کانسار خزر مطرح است که نشان میدهد به سمت پسمانداری هستهای در حرکت هستیم.
افزایش خطرپذیری ماهیان
محققان در بررسیهایی که در مورد آلودگی نوری در محیط آزمایشگاه و با استفاده از ماهی های «گوپی» انجام دادند، متوجه شدند این نوع آلودگی موجب افزایش فعالیت ماهیها در طول شب میشود. همچنین این آلودگی موجب خروج زودهنگام ماهیها از پناهگاه در طول روز میشود.
در این آزمایشان محققان ماهیها را در سه گروه دسته بندی کرده و در طول روز در معرض نوری با شدت یکسان و در طول شب در معرض نورهایی با شدت های مختلف قرار دادند. یکی از گروه ها در طول شب در تاریکی کامل قرار داشت. دو گروه دیگر در معرض نورهایی با شدت کم و زیاد قرار گرفتند.
گروهی که در معرض نور شدید قرار داشت، در طول روز زودتر از سایرین مخفیگاه خود را ترک کردند. این ماهی ها زمان بیشتری را در مناطق باز آکواریوم به شنا پرداختند. این در حالی است که در طبیعت رفتارهایی از این دست ماهیان کوچک را دچار مشکلات بزرگ می کند.
به اعتقاد محققان نور شبانه موجب یک واکنش استرسی در ماهی ها می شود و در نتیجه ماهی ها در زمان مواجه شدن با خطرات، قدرت ریسک پذیری خود را افزایش می دهند. پیش بینی پیامدهای این پدیده دشوار است، اما احتمالا این پدیده ماهی ها را بیش از سایرین در معرض خطر شکار شدن قرار می دهد.