کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه استرک جوشقان که همراه با دوره آموزشی با حضور اساتید بین‌المللی در حال انجام است به کشف ۱۲گور از نوع چکمه‌ای، بقایایی از دوره برنز تا آهن ، ظروف سفالی خاکستری، مهره‌هایی از جنس سنگ و عقیق و …منجر شد. محسن جاوری یکی از سرپرستان هیأت کاوش در محوطه استرک جوشقان […]

کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه استرک جوشقان که همراه با دوره آموزشی با حضور اساتید بین‌المللی در حال انجام است به کشف ۱۲گور از نوع چکمه‌ای، بقایایی از دوره برنز تا آهن ، ظروف سفالی خاکستری، مهره‌هایی از جنس سنگ و عقیق و …منجر شد. محسن جاوری یکی از سرپرستان هیأت کاوش در محوطه استرک جوشقان با اشاره به کشف ۱۲گور از نوع چکمه‌ای، بقایایی از دوره برنز تا آهن، ظروف سفالی خاکستری، مهره‌هایی از جنس سنگ و عقیق و … گفت: فصل سوم کاوش محوطه استرک جوشقان کاشان در دو کارگاه در حال انجام است. وی افزود: این فصل از کاوش‌های باستانی محوطه استرک با سامر اسکول (مدرسه تابستانی )و با حضور اساتید بین‌المللی دانشگاه ورشو از جمله آرکادیوش سولتیشیاک، یوانا شیمچک و متئو ویلیام متخصص ژنتیک از مرکز دی. ان. ای باستانی دانشگاه آدلاید و ۱۰دانشجو از کشورهای امریکا، ایتالیا، ایران و… برگزار می‌شود. او با اشاره به برگزاری این دوره برای دومین بار در دانشگاه کاشان تصریح کرد: این دوره آموزشی به منظور آشنایی باستان شناسان ایرانی با نحوه ثبت و ضبط داده‌های استخوانی شامل بقایای انسانی و حیوانی، طبقه‌بندی آنها و مطالعات استخوان شناسی صورت گرفت.

 

 

فسیل سالم قدیمی‌ترین گونه جانوری کشف شد

یوکن بروکس از دانشگاه ملی استرالیا از کشف فسیل سالم‌ قدیمی‌ترین گونه جانوری خبر داد. این فسیل به قدری سالم است که هنوز حاوی ملکول‌های کلسترول است. دانشمندان فسیل سالم قدیمی‌ترین گونه شناخته شده جانوری که قدمت آن به ۵۵۸ میلیون سال می‌رسد را پیدا کرده‌اند.
این یک موجود پهن بیضوی به نام دیکینسونیا بود که نمونه یافت شده آن در روسیه به قدری سالم است که هنوز حاوی ملکول‌های کلسترول است. تیم محققان در نشریه نیچر گزارش می‌دهد که این نوع چربی مختص گونه‌های جانوری است.
دیکینسونیا به گروهی از گونه‌های حیات متعلق است که در دوره موسوم به زیست بوم ایدیاکران زندگی می‌کردند. اینها اولین ارگانیسم‌های پیچیده چندسلولی بودند که در زمین ظاهر شدند.
اما اینکه موقعیت آنها در شجره حیات چیست یکی از بزرگترین معماهای دیرینه شناسی بود. تیم‌های مختلف دانشمندان آنها را در دسته‌های مختلفی مثل گلسنگ، قارچ، تک یاختگان، یا حتی حد واسط میان نباتات و حیوانات طبقه بندی کرده بودند. اما حالا تحلیل تازه نمونه‌ای که در شمال غربی روسیه پیدا شده این گونه را در قلمرو جانوران قرار می‌دهد. یوکن بروکس از دانشگاه ملی استرالیا در کانبرا و از محققان این مطالعه به رسانه‌های خارجی گفت: دیکینسونیا یک موجود بیضوی و پخت بود که در بستر اقیانوس زندگی می‌کرد. کوچکترین نمونه‌ای که دیده‌ایم حدود یک سانتی متر بود. اما این موجودات خیلی بزرگ می‌شوند. مثلا دیکینسونیا رکس ۱۴۰ سانتی متر است که آن را به یکی از موجودات عظیم اولیه بدل می‌کند.