محمدحسین جعفری سمیع / دبیر گروه سیاسی اشاره: روز گذشته رسیدگی به گزارش کمیسیون امنیت ملی در مورد لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت. این جلسه به ریاست علی لاریجانی آغاز شد و دستور کار آن بررسی «سی اف تی» یا همان […]
محمدحسین جعفری سمیع / دبیر گروه سیاسی
اشاره: روز گذشته رسیدگی به گزارش کمیسیون امنیت ملی در مورد لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت. این جلسه به ریاست علی لاریجانی آغاز شد و دستور کار آن بررسی «سی اف تی» یا همان لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم بود. لوایح چهارگانه دولت که چند ماهی است محور همه توجهات شده، یک گام بیشتر با تعیین تکلیف شدن فاصله ندارند اما گویا این گام آخر قرار نیست بدون حاشیه طی شود.
بیستم خرداد ماه بود که جلسه علنی مجلس زمانی که وارد بررسی کلیات لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم شد، متشنج گردید. چند نماینده عضو فراکسیون ولایی طومارهایی را در صحن مجلس و حتی روی مانیتورها در اعتراض به بررسی این لایحه پهن کردند. این اقدام با اعتراض علی لاریجانی رئیس مجلس مواجه شد، وی خطاب به این افراد گفت: مجلس جای این کارها نیست. مجلس جای بیان، گفت و گو و بحث است بهجای این کارها صحبت کنید و در نهایت یکدیگر را قانع کنید تا مجلس رای دهد.
در این هنگام طوماری جلوی لاریجانی انداخته شد که او آن را پایین انداخت و به این اقدام اعتراض کرد که پژمانفر خطاب به او گفت، شما خلاف آیین نامه عمل می کنید. لاریجانی در پاسخ به او گفت این کارهای شما خلاف آیین نامه است به جای آن صحبت کنید نه این که مجلس را از نظم عادی خارج کنید. علیرغم اعتراضات تعدادی از نمایندگان و حتی رییس مجلس، اعضای فراکسیون ولایی پهن کردن طومارها در صحن مجلس را ادامه دادند به طوریکه حتی مانیتورهای مجلس نیز قابل دیدن نبود. این دومین بار بود که فراکسیون دلواپسان با ایجاد جنجال در مجلس مانع بررسی لوایح چهارگانه می شدند.
در هفته های اخیر نیز خبرهایی از سوی برخی از اعضای فراکسیون ولایی و دلواپسان در فضای مجازی منتشر شده بود مبنی بر اینکه اگر قرار به تصویب این لایحه در مجلس باشد، آنها از صحن خارج شده تا با آبستراکسیون جلوی این موضوع را بگیرند.
تداوم ارسال تهدیدات پیامکی به نمایندگان ملت
حشمت ا… فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی در نطق میان دستور خود با اشاره به موضوع FATF اظهار داشت: «هنوز موضوعی تحت عنوان FATF در مجلس مطرح نشده است و آنچه که وجود دارد ۴ لایحه است. دو لایحه در حوزه اصلاح قانون داخلی و دو لایحه کنوانسیون خارجی. اگر ایران این لوایح را تصویب کند آن موقع بهانهها یا توصیههای ۴۱ گانه FATF کنار میرود.»
فلاحت پیشه با اشاره به تهدید پیامکی نمایندگان گفت: « امروزه شاهد هستیم که تمام نمایندگان پیامکهای مختلف از توصیه تا تهدید را دریافت میکنند. چندسالی است سیستم پیامکی و تهدید نمایندگان برای رای دادن یا رای ندادن به طرح و لایحه ای و حتی استیضاح باب شده است. این سیستم درباره تصویب لایحه الحاق به CFT نیز از قافله موارد مشابه عقب نیفتاد و بسیاری از نمایندگان مجلس از ارسال روزانه چندده پیامک با مضمون رای ندادن به این لایحه حکایت می کنند.»
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس خطاب به رئیس دولت گفت: «آقای رئیسجمهور از شما خواهش میکنم در زمان جلسه بررسی FATF همه باید اعم از بانکها، مجمع تشخیص مصلحت نظام، دولت، شورای امنیت حضور داشته باشند و درباره FATF صحبت کنند و بعد هم در حضور مردم در خصوص FATF رای شفاف دهیم تا مردم بدانند مجلسی دارند که دلسوز است.»
در ماه های اخیر تعداد زیادی از نمایندگان پیامک های تهدیدآمیزی را پیرامون تصویب لوایح چهارگانه دریافت کرده بودند که بازتاب گستردهای در رسانهها داشت. البته در فضای مجازی به ویژه توئیتر و اینستاگرام طوفان برای منصرف کردن نمایندگان بازار داغی دارد.
اقدامات دلواپسانه همچنان ادامه دارد
روز گذشته سید حسین نقوی حسینی سخنگوی فراکسیون ولایی مجلس پیرامون بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم گفت: «اعضای فراکسیون صبح امروز و قبل از آغاز جلسه علنی به بررسی لایحه CFT پرداختند. در نهایت بعد از بحث و بررسی فراکسیون اعلام کرد که مخالف تصویب این لایحه در مجلس است.»
وی مدعی شد: «نظر فراکسیون ولایی آن است که ضرر تصویب این لایحه بیشتر از منفعت آن است لذا مقرر شد اعضای فراکسیون رای منفی به این لایحه بدهند. »
جمعه گذشته نیز بار دیگر امام جمعه مشهد مقدس تصویب لوایح چهارگانه را مصداق خیانت دانسته و خطاب به نمایندگان ملت گفته بود: «نمایندگان ما بفهمند در مجلس چه چیزی را تصویب میکنند، به چه تن میدهند، ملت را به چه چیزی میاندازند و ما را عضو چه کنوانسیونی میکنند که پول میگیرند تا ملت ما را بکشند. آیا آنها در آینده جلوی آزادیهای ما را نمیگیرند؟ تصویب FATF حداقل خیانت به خون شهدای اهواز است.»
بر همین اساس صبح دیروز ، تعداد معدودی با تجمع مقابل مجلس و در دست گرفتن پلاکاردهایی مخالفت خود با لایحه CFT را ابراز کردند.
تجمعکنندگان در پلاکاردهایی که در دست داشتند تصویب این لایحه را خیانت به آرمانهای انقلاب و خلاف فرامین رهبری عنوان کردند. احمد سالک، جواد کریمی قدوسی و نصرا… پژمانفر در جمع تجمع کنندگان حضور پیدا کرده و با آنها صحبت کردند.
شایان ذکر است به رغم آنکه این تجمع بدون داشتن مجوز قانونی برگزار شده بود، اما هیچگونه برخوردی با تجمع کنندگان صورت نگرفت.
لایحه CFT یکی از لوایح چهارگانه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) است که در دستورکار هفته جاری مجلس قرار گرفته است.