رضا شریعتی، روزنامهنگار بعضیها چقدر سبک بارند، امروز کنارشان می نشینی، حرف می زنی، خاطره می سازی اما فردا نیستند. انگار آمدهاند تا بخشی از وجود تو را با بذل جانشان بربایند و با خود ببرند. فرقی نمیکند شغلشان چیست گاهی از پرسنل نیروهای مسلح هستند که در دفاع از میهن در سوریه یا اهواز […]
رضا شریعتی، روزنامهنگار
بعضیها چقدر سبک بارند، امروز کنارشان می نشینی، حرف می زنی، خاطره می سازی اما فردا نیستند. انگار آمدهاند تا بخشی از وجود تو را با بذل جانشان بربایند و با خود ببرند. فرقی نمیکند شغلشان چیست گاهی از پرسنل نیروهای مسلح هستند که در دفاع از میهن در سوریه یا اهواز میدرخشند و گاهی هم یک آتش نشان که به شعلههای آتش میزند تا افسانهای دیگر از ایثار را برایت به ارمغان بیاورد. گاهی این افسانهها آنقدر غم انگیز هستند که غم سنگینی را روی دلهایمان آوار میکند، قصه هجرت ققنوسهایی زاییده از دل آتش که برایمان در قحطی غیرت آبروی شهر میشوند و چه کسی است که نداند آبروی شهر شدن یعنی چه؟! ابراهیم اسماعیلی فرزند ساری مرکز مازندران یکی از همینها بود، یکی که سه هفته پیش با هم پیمانانش به آتش زد تا حریق هنرستان خیریمقدم ساری را مهار کند و اما چه سوزناک بود قصهای که منجر به قطع نخاع شدنش شد.پس از این حادثه ابراهیم به بیمارستان امام خمینی ساری منتقل شد و جراحیهای مختلفی از جمله شکستگی ستون فقرات، شکستگی دنده و همچنین خروج عفونتها را گذراند اما دچار عفونت خونی میشود. او که از این خبر مطلع میشود شاید دوست نداشت که کارهایش را دیگری انجام بدهد؛ جان به جان آفرین تسلیم میکند.
سید وحید جعفری، آتش نشان مازندرانی به خبرنگار جمله میگوید: « در زمان اعلام هر حادثه ای، نیروها با سرعت خود را به محل می رسانند و اولویتشان تنها حفظ جان و امنیت مردم است.»
وی با بیان اینکه آتش نشانان با عشق کار می کنند، ادامه میدهد: در طول تاریخ هرچقدر استفاده انسان ها از تجهیزات و ابزارهای مدرن بیشتر شده است میزان وقوع حوادث و سوانحی که مال و جان بشر را به خطر انداخته، نیز افزایش یافته است.
این آتش نشان ساروی با تاکید بر اینکه باید از ابتدا در ساخت شهرها و خودروها حتما ایمنی رعایت شود تا در هنگام بحران و حادثه با آسیب های جدی مواجه نشویم، افزود: مراجعه کنندگان سازمان آتش نشانی آسیب دیده هستند و در حالت اضطراب و نگرانی به این دستگاه مراجعه می کنند، همین عوامل در کنار سختی کار آتش نشانی تاثیرات زیادی را بر روح و روان آتش نشانان می گذارد که به هیچ وجه قابل جبران نخواهد بود.
آتش نشانی پیشهای حاصل از عشق و ایثار
اسماعیل حسینزاده معاون عملیات آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساری هم در گفتوگو با جمله با بیان اینکه اگر عشق نبود هرگز آتش نشان نداشتیم و در واقع آتشنشانی پیشه عشق است، گفت: آتشنشانی، شغل پرمخاطره و خطرناک همراه با حادثه و استرس است.
وی با بیان اینکه در حادثه مسجد جامع ساری هفت نفر مصدوم داشتیم، اظهار کرد: ابراهیم اسماعیلی چهارمین مصدوم شدید در یک سال اخیر بوده است و همکار دیگر دچار شکستگی پا، پرت شدن از بلندی و شکستگی پاشنه پا شدند. و بس. کسی که وارد این شغل میشود باید تمام خطرات آن را به جان بخرد و زمانی که همه از شعلههای آتش گریزانند به دل آتش بزند.
حسینزاده با تأکید بر حمایت مسئولان شهری در زمینه تجهیزات، خاطرنشان کرد: مسؤولان باید تجهیزات ما را بروز کنیم تا مردم دچار آسیب کمتری شوند.
معاون عملیات آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساری با بیان اینکه اهی با دیدن سوختن تمام دسترنج شهروندانم و حتی عزیزانشان چنان درد می کشیم که انگار در همان شرایط هستیم، اظهار کرد: تمام این حوادث زاییده بیتوجهی مردم به نکات ایمنی است، هرچند که با وجود تکرار حوادث ناگوار باز هم اکثر مردم به مسئله ایمنی بیتوجه هستند . حسینزاده با تاکید بر اینکه شهدای آتش نشان، همانند شهدای دوران دفاع مقدس و هسته ای جان خود را برای نجات مردم فدا کردند، تصریح کرد: ریزش آوار، تصادفات داخل شهری، محبوس شدن افراد در مکانی مانند اتاق یا آسانسور و مزاحمت حیوانات موذی، از جمله کارهایی است که آتشنشانی آنها را پوشش میدهد . وی از فعالیت بیش از ۲۰۰ نفر در آتش نشانی مرکز مازندران خبر داد و خواستار افزایش نیرو متناسب با جمعیت شد.
اعتبار ویژه به آتش نشانیها
زهرا مرادی، شهروند ساروی که مهندسی عمران خوانده با بیان اینکه آتش نشانان با همه مردم سروکار دارند، خاطر نشان کرد: هیچ کس نمی تواند مدعی شود که در طول زندگی خود به سازمان آتش نشانی و ایمنی نیاز نخواهد یافت. وی با تاکید بر اینکه مهمترین کار شهرداریها در آتش نشانیها تجلی پیدا میکند، ادامه داد: شهرداریها خدمات متنوعی را به مردم ارایه میدهند که مهمترین آنها خدماتی هستند که با جان و مال مردم ارتباط دارند بنابراین باید به آتش نشانیها از محل اعتبار مدیریت بحران، بودجه شهرداریها و اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای توجه ویژه ای صورت گیرد.