رییس اداره حفاظت محیط‌زیست میاندوآب گفت: ورود پساب آلوده کارخانه قند این شهرستان به داخل رودخانه زرینه‌رود و عدم اختصاص حقآبه اکولوژیستی رودخانه از سوی امور منابع آب عامل مرگ ‌و‌میر هزاران ماهی در این رودخانه است. علیرضا بقالی، افزود: گروه‌های نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان غربی با همکاری مسئولان محلی پس […]

رییس اداره حفاظت محیط‌زیست میاندوآب گفت: ورود پساب آلوده کارخانه قند این شهرستان به داخل رودخانه زرینه‌رود و عدم اختصاص حقآبه اکولوژیستی رودخانه از سوی امور منابع آب عامل مرگ ‌و‌میر هزاران ماهی در این رودخانه است.
علیرضا بقالی، افزود: گروه‌های نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان غربی با همکاری مسئولان محلی پس از مشاهده مرگ‌و‌میر صدها هزار ماهی در رودخانه زرینه‌رود بلافاصله در محل حادثه حاضر شدند. وی گفت: این گروه‌ها به منظور بررسی میدانی از محل مرگ‌و‌میر ماهی‌ها از رودخانه و منابع آلاینده احتمالی آن بازدید کردند و نمونه‌برداری‌های لازم را انجام دادند. بقالی تصریح کرد: آنالیزهای تخصصی انجام گرفته توسط آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان مشخص کرد که ورود پساب آلوده کارخانه قند میاندوآب به داخل آب این رودخانه موجب افزایش بار آلی و کاهش میزان اکسیژن محلول در آب آن شده و تلفات گسترده ماهی‌ها و انواع آبزیان را به دنبال داشته است. وی بیان کرد: بررسی‌های لازم همچنین مشخص کرد که در این حادثه امور منابع آب میاندوآب نیز به علت آنکه حقآبه زیست‌محیطی رودخانه زرینه‌رود را اختصاص نداده، مقصر است. وی اضافه کرد: یک هفته قبل از این حادثه به مدیریت امور منابع آب این شهرستان هشدار داده شده بود که در صورت عدم رهاسازی حقآبه رودخانه، ممکن است شاهد فاجعه زیست‌محیطی در آن باشیم ولی توجهی از طرف مسئولان این اداره به این قضیه نشد. وی بیان کرد: در حالی که طبق مصوبه، پنج متر مکعب در ثانیه حقآبه اکولوژیستی زرینه‌رود از سد «نوروزلو» است، مسئولان امور منابع آب این حقآبه را اختصاص ندادند و با توجه به پایان فصل آبیاری، آبی از دریچه‌های سد «نوروزلو» به داخل رودخانه رها نشد.