از سال ۲۰۱۲ میلادی تاکنون بیش از ۷۴۲ فعال بحرینی که عمدتا از اکثریت شیعه این کشور هستند ، به خاطر فعالیت‌های صلح آمیز سیاسی، تابعیت خود را از دست داده‌اند که ابعاد این اقدام غیرانسانی، دامن هزاران نفر از اعضای خانواده‌های این فعالان را نیز گرفته است و متاسفانه مکانیزم های بین المللی نیز […]

از سال ۲۰۱۲ میلادی تاکنون بیش از ۷۴۲ فعال بحرینی که عمدتا از اکثریت شیعه این کشور هستند ، به خاطر فعالیت‌های صلح آمیز سیاسی، تابعیت خود را از دست داده‌اند که ابعاد این اقدام غیرانسانی، دامن هزاران نفر از اعضای خانواده‌های این فعالان را نیز گرفته است و متاسفانه مکانیزم های بین المللی نیز نتوانسته به پیشرفتی درخصوص حل مساله سلب تابعیت از شهروندان بحرینی دست یابد. سازمان عفو بین الملل با اذعان به اینکه شمار زیادی از افرادی که از سوی رژیم آل خلیفه سلب تابعیت شده اند از شیعیان این کشور هستند ، تاکید دارد که این مساله باعث ایجاد بحران حقوق بشری علیه گروه خاصی می شود.
در این میان نقش دادگاه‌ها در بحرین به زمینه‌سازی برای نظام حاکم جهت افزایش فشارها بر مردم تبدیل شده است. در حالی که دادگاهها و مراجع قضایی هر کشوری می بایست نهادی در خدمت عدالت و پناهگاهی برای افرادی باشد که حق آنان از سوی افراد یا نهادهای دولتی ضایع شده است ، این نهاد در رژیم آل خلیفه به ماشینی برای سرکوب مخالفین از طریق صدور رای در سلب تابعیت از اتباع این کشور شده است .سازمان دیده‌بان حقوق بشر، در این زمینه طی گزارشی اعلام کرده است که حکومت بحرین تلاش می‌کند از دادگاه‌ها به عنوان ابزاری برای خفه کردن کامل مخالفان استفاده کند اما به ‌رغم آنکه اقدامات سرکوب‌گرانه رژیم بحرین همچنان ادامه دارد،‌ این رژیم با بازداشت و شکنجه، سلب تابعیت و اعدام مجاهدان هم نتوانسته مردم بحرین را از پیگیری خواست‌های مشروع خود باز دارد. روزنامه امریکایی ‹ واشنگتن پست ‹ گزارشی را درباره مجازات سلب تابعیت از مخالفان رژیم حاکم در بحرین منتشر کرده بود که در آن با اشاره به اینکه شهروندان بحرینی به دلیل اعتراض به وضعیت زندگی شان و همچنان دلایل نامعلوم، سلب تابعیت شده اند، تایید کرد: دادگاه هایی که چنین احکامی را صادر کرده اند صلاحیت لازم را نداشته اند.
شیخ جلال الدین الصغیر از روحانیون سرشناس عراق هم ضمن انتقاد از رژیم بحرین اعلام کرد که این رژیم در حال اجرای الگوی رژیم صهیونیستی در تغییر بافت جمعیتی بحرین است. وی اظهارداشت : مقامات بحرین با سوء استفاده از اوضاع نابسامان منطقه و سکوت شرم‌آور بین‌المللی در قبال اوضاع بحرین، به اجرای الگوی اسرائیل در زمینه تغییر بافت جمعیتی و سیاسی روی آورده اند.
سیاست رژیم بحرین در سلب تابعیت مردم این کشور با اعتراض فعالان و نهادهای حقوق بشری هم مواجه شده است. سازمان دیده‌بان حقوق بشر- که اجازه فعالیت در بحرین ندارد- در این زمینه با صدور بیانیه‌ای تاکید کرده دولت بحرین به طور گسترده و غیرقانونی به سیاست سلب تابعیت و تبعید مخالفان خود متوسل شده است. بر اساس بیانیه سازمان صلح برای دمکراسی و حقوق بشر بحرین ، آمار سلب تابعیت مخالفان رژیم آل خلیفه با تشدید نابسامانی های کشور افزایش یافته و گروه های حقوق بشری شمار شهروندان سلب تابعیت شده تا سال ۲۰۱۶ را ۵۷۸ تن اعلام کرد که ۱۹ تن آنها روحانی شیعه از جمله ‹شیخ عیسی قاسم› رهبر شیعیان بحرین، آیت الله ‹حسین نجاتی› و آیت الله ‹محمد سند› بودند.
فعالان حقوق بشر، غرب به خصوص آمریکا و انگلیس را به سکوت در برابر اقدامات حکومت بحرین علیه مخالفان متهم کرده و معتقدند که همین سکوت ، مقامات این کشور را به ادامه سیاست سرکوب در برابر مخالفان بیش از همیشه و تشدید آن در مقایسه با روزهای آغازین انقلاب مردمی در بحرین در سال ۲۰۱۱ میلادی کشانده است.
‘احمد الوداعی› مسئول مرکز مطالعات دموکراسی و حقوق بشر در بحرین که خود، تابعیتش سلب شده است می گوید که هیچ فشاری برای اصلاحات و توقف سرکوبگری بر حکومت این کشور وارد نمی شود. وی گفت: ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در دیدار ماه می با ‹حمد بن عیسی ‹ پادشاه بحرین در عربستان به وضوح مواضع خود را در این خصوص نشان داده و تأکید کرد که هیچگونه فشار و تنشی در روابط دو کشور نخواهد بود.