ترکیه اعلام کرد: در چارچوب توسعه همکاری نظامی دوجانبه با قطر، شرکت صنایع دفاعی مشترک با دوحه تاسیس شد. سازمان صنایع دفاعی ترکیه موسوم به «اسیلسان» در بیانیه ای اعلام کرد: این شرکت مشترک، با نام «برق» که دفتر مرکزی آن در دوحه قرار دارد،با همکاری شرکت هلدینگ «برزان» وابسته به وزارت دفاع قطر و […]

ترکیه اعلام کرد: در چارچوب توسعه همکاری نظامی دوجانبه با قطر، شرکت صنایع دفاعی مشترک با دوحه تاسیس شد. سازمان صنایع دفاعی ترکیه موسوم به «اسیلسان» در بیانیه ای اعلام کرد: این شرکت مشترک، با نام «برق» که دفتر مرکزی آن در دوحه قرار دارد،با همکاری شرکت هلدینگ «برزان» وابسته به وزارت دفاع قطر و SSTEK موسسه فناوری صنایع دفاعی ترکیه اعلام موجودیت کرده است.
شرکت برق با هدف تولید سیستم های فرماندهی و کنترل، دوربین های حرارتی و دید در شب، سیستم های رمزگذاری و کنترل از راه دور تاسیس شده است. هلدینگ برازن ۵۱ درصد سهام شرکت برق که با سرمایه اولیه یک میلیون ریال قطر (۲۷۵ هزار دلار) تاسیس شده است،و اسیلسان ۴۸ درصد و SSTEK یک درصد سهام را در اختیار دارند. ماه مارس گذشته بود که برزان و اسیلسان قراداد تبادل تجارب تکنولوژی، تولید سیستم های کنترل از راه دور را در حاشیه نمایشگاه و کنفرانس صنایع دریایی موسوم به «دیمدکس ۲۰۱۸» را امضا کردند.
وزارت دفاع قطر شرکت هلدینگ برزان را برای توسعه توان نظامی و سرمایه گذاری در صنایع دفاعی و توسعه تکنولوژیک نظامی در قطر تاسیس کرد. اسلیسان از سوی موسسه توسعه نیروهای مسلح ترکیه در سال ۱۹۷۵ و با هدف تامین نیازمندی های ارتش ترکیه در زمنیه تجهیزات ارتباطی پایه گذاری شد، شرکتی که به ساخت سامانه و تجهیزات الکترونیک برای اهداف نظامی شهرت یافته است.

 

بازداشت معترضان به قاضی آمریکایی

پلیس آمریکا بیش از ۳۰۰ نفر را که با حضور در ساختمان سنا، علیه «برت کاوانا» نامزد عضویت در دیوان عالی این کشور تجمع و اعتراض کرده بودند، بازداشت کرد. این اعتراض‌ها در آستانه رای‌گیری برای تعیین صلاحیت کاوانا در صحن سنای آمریکا انجام می‌گیرد. وی از سوی یک استاد دانشگاه به آزار جنسی متهم شده و این موضوع التهابی در جامعه آمریکا ایجاد کرده است. «کریستین بلِیسی فورد» استاد دانشگاه پالو آلتوی کالیفرنیا به تازگی با ادای شهادت در سنای آمریکا، گفته بود که کاوانا سه دهه پیش قصد تعرض به او در یک مهمانی را داشته است.
این هفته به دستور «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، اداره تحقیقات فدرال (اف‌بی‌آی) مستقیما به این پرونده ورود کرد و گزارشی از ابعاد مختلف اتهام‌های مطرح علیه کاوانا را به مجلس سنا فرستاد. اکنون انتظار می‌رود با بررسی موارد اتهامی، جمهوریخواهان در روزهای آتی اقدام به رای‌گیری برای تایید عضویت کاوانا کنند.
با توجه به اینکه این حزب، اکثریت کرسی‌های سنا را در اختیار دارد، تایید صلاحیت این قاضی پیشنهادی ترامپ چندان دور از ذهن نیست. کاوانا ید طولایی در پرونده‌های مهم از جمله پرونده اتهامات علیه «بیل کلینتون» رئیس جمهوی پیشین آمریکا داشته، اما مواضع او از جمله در حوزه‌هایی همچون زنان، نگرانی جنبش‌ها و گروه‌های مدنی در آمریکا را به دنبال داشته است. وی قرار است جایگزین «آنتونی کندی» قاضی بازنشسته دیوان عالی شود، فردی که در قامت یک جمهوریخواه میانه‌رو شناخته می ‌شد.

 

اسامی فعالان مدنی زندانی در عربستان فاش شد

صفحه توئیتری زندانیان عقیدتی سیاسی موسوم به «حساب معتقلی الرأی» وابسته به مخالفان سعودی اسامی ۱۰۴ تن از افراد برجسته بازداشت شده فعال سیاسی، مذهبی در عربستان را منتشر کرد. در این صفحه آمده است: همزمان با تداوم محاکمه پنهانی زندانیان، فهرست ۱۰۴ زندانی که طی سپتامبر ۲۰۱۷ تا اکتبر ۲۰۱۸ (شهریور ۹۶ – مهر ۹۷) بازداشت شده اند، منتشر می شود. این حساب توئیتری می افزاید: اسامی منتشر شده، تنها افرادی را شامل می شود که شناسایی شده اند و از بازداشت خودسرانه آنها در ۱۳ ماه گذشته در عربستان اطمینان حاصل شده است. در میان این اسامی، نام روحانیون مشهوری چون «سلمان و خالد العوده»، «عوض القرنی»، «محمد البراک» و فعالان مدنی زن همچون «سمر بدوی» (برنده ‹ جایزه بین‌المللی زن شجاع› سال ۲۰۱۲ آمریکا )، «لجین الهذلول»، «عزیزه الیوسف» و «ایمان النفجان» دیده می شود. دولت سعودی از ۱۰ سپتامبر سال ۲۰۱۷ (۱۹ شهریور ۹۶) شمار زیادی از نخبگان، مخالفان سیاسی، فعالان مدنی، شعرا و کارشناسان اقتصادی و دانشگاهیان را با وجود مخالفت های داخلی و خارجی بازداشت کرده است. براساس گزارش رسانه های عربی، فعالان حقوق بشری بازداشت شده در زندان های عربستان وضعیت مناسبی ندارند و شماری از آنها از جمله الحوالی و العوده با بیماری دست و پنجه نرم می کنند. این رسانه های خبری اعلام کردند، افراد زندانی در عربستان برای اعتراف به جرایمی که مرتکب نشده اند و دست کشیدن از مخالفت با دولت سعودی شکنجه می شوند. فعالان عربستانی نوشته اند، بازداشت ها و عدم دسترسی متهمان به کمترین حقوق اساسی نشان دهنده نمایشی بودن اقدامات «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان در مورد اصلاحات، حذف منتقدان داخلی و مقدمه چینی برای به سلطنت رسیدن وی است. در حالی که این بازداشت‌ها انتقاد مجامع بین‌المللی از جمله عفو بین‌الملل، دیده‌بان حقوق بشر و اتحادیه اروپا را در پی داشته است، عربستان همچنان به بازداشت مخالفان و فعالان حقوق بشری و حقوق زنان ادامه می‌دهد.