براساس آمار موجود بیش از ۱۴ میلیون مسافر در هفته اول مهر ماه ۹۷ با استفاده از مترو جابجا شدند. مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه با اعلام این خبر گفت: شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه همواره سعی کرده است با استفاده از حداکثر ظرفیت و امکانات موجود بهترین سرویس دهی […]

براساس آمار موجود بیش از ۱۴ میلیون مسافر در هفته اول مهر ماه ۹۷ با استفاده از مترو جابجا شدند.
مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه با اعلام این خبر گفت: شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه همواره سعی کرده است با استفاده از حداکثر ظرفیت و امکانات موجود بهترین سرویس دهی را به شهروندان و مسافران مترو داشته باشد. مهندس فرنوش نوبخت افزود: همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید و افزایش رفت و آمدها در هفته اول مهر ماه، متروی تهران و حومه به منظور تسهیل تردد شهروندان با حداکثر توان خود برای سرویس دهی مناسب، به بیش از ۱۴ میلیون ۴۱۹ هزار و ۹۶۲ مسافر در این بازه زمانی یک هفته ای سرویس دهی کرد . نوبخت افزود: این میزان جابجایی در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته رشد ۲ درصدی داشته است. مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران وحومه همچنین خاطرنشان کرد: ثبت این تعداد سفر در هفته اول مهر ماه۹۷ در مقایسه با هفته اول شهریور ماه سال جاری هم حکایت از رشد نزدیک به ۱۰درصد در جابجایی مسافر با خطوط مترو دارد.

رونمایی از سردیس «قیصر امین پور» در روز تهران
محمدعلی افشانی امروز به مناسبت ۱۴ مهر «روز تهران»؛ به تهرانگردی پرداخت و در انتهای مسیر خود از سردیس «قیصر امین پور» رونمایی کرد.
شهردار تهران در مراسم رونمایی از سردیس قیصر امین پور با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان و زنده یاد امین پور گفت: قیصر امین پور هم شاعر ایران بود هم شاعر انقلاب. با توجه به جایگاه رفیعی که وی در جامعه هنری ایران داشت هیچ مجموعه در خوری به نام ایشان نبود. میدان قیصر امین پور نیز در شان این شاعر بزرگ نبود. وقتی شنیدم قرار است این میدان تغییر کند همان شب با ماشین به این مکان آمدم و تصمیم گرفتم نام بلوار شهرداری را به نام قیصر امین پور تغییر دهم و سردیس ایشان را در چهار راه نصب کنیم. افشانی افزود: برای نیل به این مقصود طرح دو فوریتی این موضوع را به شورای شهر فرستادم و با حمایت اعضای شورا این تغییر نام سریعا انجام شد.این بلوار یکی از بلوارهای خوب و مفید برای برنامه های ترافیکی است که به نام زنده یاد قیصر امین پور مزین شد. ما باید قدردان انسانهای بزرگی باشیم که زندگیشان را وقف مردم کردند.

 

پیش‌بینی وجود ۱.۷۵۰ میلیون معتاد قطعی در کشور

دو میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرف کننده مستمر مواد مخدر در سال گذشته بوده‌اند و در مجموع مصرف کنندگان مستمر، تفننی و معتادان در کشور به حدود ۴ میلیون نفر می‌رسد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این مطلب و با بیان اینکه در ارزیابی سوء مصرف مواد، تجربه مصرف مواد با مصرف تفننی متفاوت است، افزود: به عبارت دیگر کسی که در عمرش حتی یک بار برای سرماخوردگی هم مواد مصرف کرده باشد جزو گروهی که تجربه مصرف دارند، قرار می‌گیرد. برای مثال قدیمی‌ترها معتقد بودند تریاک برای کاهش سرفه و … موثر است؛ البته بی‌تاثیر هم نیست اما به چه قیمتی؟ کاهش سرفه به خاطر یک سرماخوردگی با هزینه معتاد شدن معقول نیست. پرویز افشار با بیان اینکه برخی از مواد مخدر جنبه سم-دارو دارند، اظهار کرد: یعنی این مواد دارویی هستند که اگر از آن سوء استفاده شود، تبدیل به سم می‌شوند. برای مثال ترکیبات “دیفنوکسیلات” که برای درمان اسهال استفاده می‌شود، ترکیبات شبه مخدر دارد ولی آنقدر میزانش کم است که اگر فرد به همان مصرف دارویی بسنده کند و ادامه ندهد، وابستگی نخواهد داشت. سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: تعداد افرادی که در این کشور تجربه مصرف مواد مخدر به شکل تفننی یا مستمر دارند، به علاوه معتادان نیازمند درمان، در مجموع حدود ۴ میلیون نفر هستند. در این آمار افرادی که در عمرشان حتی یک بار مواد مصرف کرده‌اند هم قرار می‌گیرند. همچنین از این بیش از ۴ میلیون ، ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرف کننده مستمر مواد در سال گذشته بوده‌اند. وی تاکید کرد: این مصرف مستمر به معنای اعتیاد نیست یعنی کسی ممکن است حشیش، گل، ماری‌جوآنا یا ترکیبات بنزای را به صورت مستمر استفاده کنند اما به آن وابستگی کامل پیدا نکرده باشد. مصرف مواد در این افراد به گونه‌ای نیست که برایشان سخت باشد، اما با این حال مصرف کننده مستمر هستند. افشار با بیان اینکه سومین گروه هم وابستگان به مواد یا معتادان هستند، تصریح کرد: در طرح ارزیابی سوء مصرف مواد مخدر و پایشی که انجام شده است به همان تعداد ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر رسیده‌ایم اما در اینکه از این تعداد چه تعداد معتاد هستند؟ مطالعه جدیدی در دست انجام است که نتایج آن منتشر می‌شود؛ اما فکر می‌کنم که از این تعداد حدود ۱ میلیون ۷۵۰ هرار نفرشان قطعا باید معتاد باشند به طوریکه اگر یک روز مواد به آنها نرسند دچار عوارض جسمی و روانی شوند.