مَحمیهها «تالابهای دستساز» به قتلگاه پرندگان مهاجر که میهمانان تالاب هورالعظیم در خوزستان هستند تبدیل شده و شکارچیان غیرمجاز این منطقه، فریدونکنار دیگری را به راه انداختهاند. چند سالیست با تمام تلاشی که این پهنه بخشنده برای حفاظت از زیستبومهای موجود در آن میکند، اما باز دست قوی انسان بر این تلاش پیشی گرفته و […]
مَحمیهها «تالابهای دستساز» به قتلگاه پرندگان مهاجر که میهمانان تالاب هورالعظیم در خوزستان هستند تبدیل شده و شکارچیان غیرمجاز این منطقه، فریدونکنار دیگری را به راه انداختهاند.
چند سالیست با تمام تلاشی که این پهنه بخشنده برای حفاظت از زیستبومهای موجود در آن میکند، اما باز دست قوی انسان بر این تلاش پیشی گرفته و بیرحمانه، سینه سرشار از آواز و امید پرندگان را با لولههای سرد فلزی و تورهای سیمی زیر آب نشانه میرود به طوری که خوزستان نیز در کنار فریدونکنار در حال تبدیل شدن به قتلگاه و سیاه چالهای برای پرندگان به ویژه پرندگان مهاجر است. شکارچیان غیرمجاز با ایجاد تالابهای دستی که در خوزستان به آن محمیه گفته میشود، اقدام به شکار بیرحمانه پرندگان مهاجر میکنند که در این راستا فرمانده یگان حفاظت محیطزیست معتقد است برای مقابله با پدیده شوم شکار غیرمجاز پرندگان مهاجر در خوزستان نیاز به همافزایی میان دستگاههای مرتبط به ویژه امنیتی مانند نیروی انتظامی، سپاه و حتی اطلاعات استان داریم.
سرهنگ جمشید محبتخانی گفت: از زمانی که تالاب هورالعظیم آبگیری شد، پرندگان مهاجر زیادی هم وارد بخش ایرانی و هم عراقی تالاب میشوند و هر سال هم بر تعداد آنها افزوده میشود.
وی اظهار داشت: به عنوان مثال، دو سال گذشته ۱۲۰ هزار قطعه پرنده در تالاب هورالعظیم سرشماری شده بود که سال گذشته به ۲۵۰ هزار قطعه هم رسیده بود.
محبتخانی گفت: سال گذشته عملیات خوبی توسط یگان حفاظت محیطزیست در منطقه انجام شد که چندین نفر از محیطبان و شکارچیان نیز زخمی شدند که امیدواریم امسال با همافزایی بیشتر میان دستگاههای مرتبط، به ویژه امنیتی و نظامی عملکرد بهتری در مقابله با شکارچیان غیرمجاز در خوزستان داشته باشیم.
وی با اشاره به همکاری مرزبانی نیروی انتظامی استان خوزستان با یگان حفاظت محیطزیست تاکید کرد: شکارچیان در خوزستان به سلاحهای جنگی هم مجهز هستند و سال گذشته از آنها کلاشینکف کشف و ضبط شده است.
وی گفت: امسال به علت بروز آتش در بخش عراقی تالاب هورالعظیم و خشکی آن بخش، پرندگان مهاجر زودتر از سالهای قبل وارد بخش ایرانی تالاب شدند برای همین هم شکار زودتر شروع شده است.
وی اظهار داشت: اکنون نیروی کمکی سرباز به منطقه اعزام کردیم و افزایش این نیروهای کمکی در دستور کار یگان حفاظت محیطزیست قرار دارد.
محبتخانی افزود: با مدیرکل محیطزیست خوزستان صحبت کردم و از وی خواستم تا نامهای را به شورای تامین استان ارسال کند چون هم منطقه مرزی است و هم متخلفان و شکارچیان سلاحهای گرم در اختیار دارند، بلافاصله با محیطبانان درگیر میشوند، بنابراین حتما باید از ظرفیت ناجا، نیروی انتظامی و دستگاههای امنیتی استفاده شود تا با یک همافزایی بتوانیم امسال نسبت به سال گذشته عملکرد بهتری داشته باشیم.
وی افزود: هم در فریدونکنار و هم خوزستان، تعداد شکارچیانی که در این حوزه ورود میکنند و سلاحهایی که در اختیار دارند نسبت به تعداد و قدرت محیطبان بسیار بیشتر است، در واقع توان مقابله با این تعداد را نداریم، بنابراین نیازمند همکاری و مساعدت شورای تامین و تهیه مصوبه در این راستا هستیم، این کار باید هم در خوزستان و هم در مازندران صورت گیرد.