اظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: پرندگان زمستانگذر، مهاجرت خود را به تالابهای استان آغاز کردند. شهرام احمدی با اشاره به افزایش حضور پرندگان در تالابهای چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: طبق آخرین سرشماریها در اواخر تابستان امسال حدود ۳۰ هزار قطعه پرنده در این تالابها زیست میکردند که با ورود پرندگان مهاجر […]
اظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: پرندگان زمستانگذر، مهاجرت خود را به تالابهای استان آغاز کردند.
شهرام احمدی با اشاره به افزایش حضور پرندگان در تالابهای چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: طبق آخرین سرشماریها در اواخر تابستان امسال حدود ۳۰ هزار قطعه پرنده در این تالابها زیست میکردند که با ورود پرندگان مهاجر در حال حاضر بیش از ۴۰ هزار قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی در تالابهای چغاخور و گندمان، زمستانگذرانی خود را شروع کردند.
احمدی عنوان کرد: کوچ پرندگان آبزی و کنارآبزی از نیمه مهرماه از زیستگاههای کشورهای آسیای میانه و منطقه سیبری به تالابهای استان انجام میشود که پرندگان آبزی شامل خوتکا، انواع اردکها، کشیمها و چنگرها و کنار آبزی مانند حواصیل، اگرتها و لکلکها از جمله گونههای پرندگان مهاجر در استان هستند.
وی افزود: این پرندگان از ۱۰ مهرماه سال جاری تعدادشان بیشتر شده و در حال افزایش هستند و خوتکا، حواصیل و لکلکها از پرندگان پیش قراولی هستند که تالابهای استان را برای زمستانگذرانی انتخاب کردند.
این مقام مسئول با بیان اینکه، شکار پرندگان در تالابهای این شهرستان ممنوع است، تأکید کرد: در صورت مشاهده شکار هرگونه پرنده مهاجر در منطقه، با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
احمدی در پایان وضعیت مناسب اقلیمی و وجود آب در تالابها نسبت به سایر تالابهای منطقه را از جمله دلایل افزایش پرندگان مهاجر در این استان دانست.
تالاب بینالمللی گندمان، با یک هزار و ۷۰ هکتار وسعت و ۲ هزار و ۲۱۹ متر ارتفاع از سطح دریا، در نزدیکی تالاب بینالمللی چغاخور و فاصله ۶۰ کیلومتری شهرکرد، مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
این تالاب از ۱۰ تالاب برتر پرندهنگری ایران و مهمترین زیستگاههای جانوری کشور برای اسکان دائم پرندگان بومی و تخمگذاری پرندگان مهاجر به شمار میرود که در دفتر بینالمللی تحقیقات پرندگان آبزی «لندن ـ ۱۳۵۲» به ثبت رسیده است.
تالاب بینالمللی چغاخور نیز با مساحت دو هزار و ۳۰۰ هکتار در دامنه ارتفاعات برآفتاب و کلار، در مسیر جاده شهرکرد ـ خوزستان و نزدیکی شهر بلداجی شهرستان بروجن و ۶۵ کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
توفان «لوبان» امواج دریای عمان را به ۳ متر میرساند
رئیس گروه پیشبینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: توفان حارهای «لوبان» در فاصله هزار و ۴۰۰ کیلومتری از بندر چابهار قرار گرفته و تا روزهای آینده ارتفاع موج در سواحل این شهر را به ۳ متر میرساند.
علی ملاشاهی، اظهار داشت: هماکنون توفان«لوبان» در موقعیت جغرافیایی حدود ۱۳ درجه شمالی و ۶۰ درجه شرقی و در فاصله نزدیک به هزار و ۴۰۰ کیلومتری از سواحل چابهار در حال فعالیت است که پیشبینی میشود فعالیت آن تا ۵ روز دیگر ادامه داشته باشد.
وی افزود: پیشبینی میشود، فعالیت این پدیده تا ۱۲ ساعت آینده تقویت شود و به سمت سواحل یمن و جنوب کشور عمان در حرکت باشد.
رئیس گروه پیشبینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: به دلیل تاثیر این توفان در فعالیتهای دریایی ضروری است کشتیهای فراساحل برای جلوگیری از خسارت، تمهیدات و اقدامات لازم را انجام دهند.
ملاشاهی گفت: از بعدازظهر چهارشنبه تا روز شنبه هفته آینده امواج ناشی از توفان لوبان در نزدیکی سواحل چابهار به حدود ۲ تا ۳ متر خواهد رسید و دریا را مواج و متلاطم میکند.
افزایش ۱۵متری سطح دریا تا سال ۲۳۰۰ میلادی
محققان دانشگاه راتجرز دریافتند در صورتی که تولید گازهای گلخانهای با وضعیت کنونی ادامه یابد، سطح آب دریاها تا سال ۲۱۰۰ میلادی ۲٫۴ متر بالا میآید و تا سال ۲۳۰۰ میلادی این افزایش ارتفاع سطح آب به ۱۵متر خواهد رسید.
به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، از شروع قرن حاضر، میانگین جهانی سطح آب دریاها در حدود ۶ سانتیمتر افزایش داشته است.
بر اساس این تحقیقات، در صورت ادامه تولید گازهای گلخانهای با وضعیت کنونی میزان سطح آب دریا بر اساس تحلیلهای مختلفی که انجام گرفته تا سال ۲۱۰۰ میلادی بین ۴۲ تا ۸۵ سانتیمتر افزایش مییابد، تا سال ۲۱۵۰ میلادی، بین ۸۵ تا ۱۶۴ سانتیمتر به سطح آن افزوده میشود و تا سال ۲۳۰۰ میلادی بین ۱۸۲ تا ۴۲۶ سانتیمتر دیگر به سطح آبهای جهان افزوده خواهد شد.
با توجه به اینکه ۱۱ درصد از جمعیت ۷٫۶ میلیارد نفری کره زمین در مناطقی با ارتفاع کمتر از ۱۰ متر از سطح دریا زندگی میکنند افزایش سطح آب، اقتصاد، زیرساختها و حیات ساکنین مناطق ساحلی و اکوسیستمهای سراسر جهان را با خطر بزرگی مواجه خواهد کرد.