محققان دانشگاه مونترال و دانشگاه مک گیل دریافتند کودهای مورد استفاده در کشاورزی به مرور زمان موجب آسیب دیدن محیطزیست و کاهش کیفیت منابع آبی میشوند. به گزارش پایگاه خبری یونایتد پرس، محققان در این تحقیقات حداکثر میزان مواد غذایی را که زمین قادر به جذب آن از کودهای کشاورزی است محاسبه کردند. بر اساس […]
محققان دانشگاه مونترال و دانشگاه مک گیل دریافتند کودهای مورد استفاده در کشاورزی به مرور زمان موجب آسیب دیدن محیطزیست و کاهش کیفیت منابع آبی میشوند.
به گزارش پایگاه خبری یونایتد پرس، محققان در این تحقیقات حداکثر میزان مواد غذایی را که زمین قادر به جذب آن از کودهای کشاورزی است محاسبه کردند. بر اساس این تحقیقات، زمینی به مساحت تقریبی ۲٫۶ کیلومتر مربع قادر است، حدود ۸۱۶ کیلوگرم فسفر را جذب کند. بیش از این مقدار فسفر، وارد جریانهای آب خواهد شد.
مواد غذایی مانند فسفر موجب بهبود رشد گیاهان و محصولات کشاورزی میشود، اما مقادیر بیش از اندازه این مواد غذایی منجر به رشد غیرطبیعی گیاهان و جلبکها شده، اکوسیستم را مختل میکند و به محیطزیست آسیب میرساند.
محققان در این تحقیقات ۲۳ آبراه منتهی به رودخانه سنت لارنس، واقع در کبک کانادا را مورد بررسی قرار دادند. سپس برای محاسبه میزان انباشت فسفر در این آبراهها، ساختار تاریخی زمینهای اطراف آنها را مدلسازی کردند. برخی از این زمینها بخشی از یک جنگل دست نخورده هستند در حالی که بخش دیگر آنها از دهها سال قبل به عنوان مزارع کشاورزی کاربرد داشتهاند.
محققان از طریق مقایسه تاریخی اثرات هر قطعه از این زمینها بر کیفیت آب توانستند نقطه عطف زمان اثرگذاری سرریز کود از زمینها را بر اکوسیستم پایین دست آبراهها محاسبه کنند.
به گفته محققان اگر زمین را مانند یک اسفنج در نظر بگیریم، پس از مدتی ظرفیت جذب این اسفنج به پایان رسیده و سرریز میکند. این اتفاق در مورد فسفر که سالها به عنوان کود در مزارع به کار گرفته شده نیز صادق است و این ماده پس از سرریز از مزارع وارد آبهای جاری میشود.
این تحقیقات دورنمای وسیعتری از مشکل جاری شدن ضایعات کشاورزی به دست میدهد.
عرضه پرندگان وحشی حرام گوشت در اهواز متوقف شود
مدیر کل حفاظت محیطزیست خوزستان گفت: بررسیهای ما حاکی از عرضه پرندگان حرام گوشت در بازار کیان اهواز توسط دستفروشان است، اما شهرداری اهواز به این موضوع ورود نکرده و اقدامی برای جمعآوری عرضه کنندگان این پرندگان انجام نمیدهد.
احمدرضا لاهیجانزاده، اظهار داشت: پرندگانی که برخی صیادان برای فروش به بازار ماکیان میآورند پرندگان وحشی و حرام گوشت هستند که پس از کندن پوست شان آنها را برای فروش عرضه میکنند.
وی افزود: شهرداری اهواز و دامپزشکی باید با ورود جدی به این موضوع وظیفه نظارتی خود را ایفا کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به اینکه این گونه پرندگان میتوانند ناقل بیماری باشند توضیح داد: طی ۲ سال گذشته دامپزشکی اعلام کرد که بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شیوع پیدا کرده و امکان انتقال این بیماری به انسان نیز وجود دارد، این واقعیت، لزوم کنترل بیشتر بازار عرضه را مضاعف میکند. لاهیجانزاده همچنین به صید غیرمجاز ماهیها اشاره و بیان کرد: اخیرا صیادان غیرمجاز با استفاده از برق اقدام به صید ماهی میکنند که موجب کشتار دسته جمعی و از بین بردن تنوع زیستی میشوند و علاوه بر ماهیها گونههای دیگر را نیز نابود میکنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر صیادانی به صید ماهی در هورالعظیم، تالاب شادگان و برخی رودخانههای استان با استفاده از شوک الکتریکی با یک کابل برق اقدام میکنند.
مدیر کل حفاظت محیطزیست خوزستان بیان کرد: این صیادان مسلح هستند و شب هنگام اقدام به این کار میکنند لذا این موضوع را در شورای تامین استان مطرح میکنیم تا تصمیم لازم اتخاذ شود.
وی تاکید کرد: صید با برق در تخمکگذاری ماهیها اثر میگذارد و موجب کاهش ذخیره ژنتیکی آبزیان میشود.
لاهیجانزاده همچنین به مهاجران پرندگان اشاره کرد و گفت: طی ماه آینده مهاجرت پرندگان را در پیش داریم و با توجه به این که آبگیرهای خوزستان منحصر به فرد هستند پرندگان زیادی به این استان میآیند.
۳ کمپانی جهانی در میان بزرگترین تولیدکنندگان زباله پلاستیکی
فعالان محیطزیستی اعلام کردند: کوکاکولا، پپسیکولا و نستله از جمله کمپانیهایی هستند که بیشترین سهم را در آلودگیهای محیطزیستی دارند.
گروهی از فعالان محیطزیستی به بررسی نزدیک به ۲۰۰ هزار قطعه جمعآوری شده از سواحل سراسر جهان پرداختند. در اروپا، این سه کمپانی در تولید نزدیک به نیمی از زبالههای پلاستیکیِ برندهای بررسی شده سهم داشتهاند.
به گفته این فعالان محیطزیستی از میان تمامی برندهای شناسایی شده، کمپانی کوکاکولا منبع اصلی آلودگی بوده و زبالههای پلاستیکی این شرکت در ۴۰ کشور از ۴۲ کشور مشارکتکننده در این بررسی پیدا شده است.
سخنگوی کمپانی کوکاکولا در واکنش به یافتههای بدست آمده مدعی شد: ما نیز در اهداف فعالان محیطزیستی جهت از بین بردن زبالههای محیطزیستی از اقیانوسها سهیم هستیم و آمادگی داریم در رفع این چالش اقداماتی داشته باشیم.