شهردار تهران که در دوران نسبتا کوتاه حضورش در این پست، بار‌ها بر نقد عملکردش اصرار کرده، ظاهرا رویه‌ای در پیش گرفته که نشان می‌دهد از نقد شدن عملکردش در آینده نیز استقبال می‌کند! پس از آنکه با تصویب تغییرات قانون ممنوعیت بازنشستگان در مجلس شورای اسلامی و متعاقب آن، تأیید این مصوبه در شورای […]

شهردار تهران که در دوران نسبتا کوتاه حضورش در این پست، بار‌ها بر نقد عملکردش اصرار کرده، ظاهرا رویه‌ای در پیش گرفته که نشان می‌دهد از نقد شدن عملکردش در آینده نیز استقبال می‌کند!
پس از آنکه با تصویب تغییرات قانون ممنوعیت بازنشستگان در مجلس شورای اسلامی و متعاقب آن، تأیید این مصوبه در شورای نگهبان، ارائه فهرست‌های متفاوت از مدیرانی که بازنشسته محسوب می‌شوند و باید بروند باب شد، ماندن یا رفتن شهردار تهران به سؤالی بزرگ برای افکار عمومی تبدیل شد.
پرسشی که چندان مهم به نظر نمی‌رسد، مگر آنکه به یاد آوریم انتخاب شهردار تهران در سال‌های اخیر چقدر بغرنج و همراه با التهابات مختلف بوده است؛ التهاب‌هایی که ظاهرا قرار است به زودی بار دیگر شروع شوند و اوضاع پرجمعیت‌ترین شهر کشورمان را ناخوش کنند؛ شهری که به انواع و اقسام مشکلات مبتلاست و بی شک بی ثباتی در پست‌های مهم اجرایی آن، تنها بر مشکلاتش خواهد افزود.
گزاره‌های مهمی که موجب شدند، رفتن یا ماندن افشانی به بحثی مهم تبدیل شود. آنقدر مهم که گویی تنها فرد بازنشسته‌ای که مشمول قانون یاد شده است، اوست؛ موضوعی که هر بار یکی از اعضای شورای شهر تهران درباره اش اظهارنظر می‌کرد یا اعضای سابق شورای شهر یا کارشناسان درباره اش اعلام موضع می‌کردند، داغ‌تر می‌شد.
شرایط مبهمی که نیازمند تعیین تکلیف بود و از این روی، شورای شهر تهران استعلام از وزارت کشور را در دستور کار قرار داد تا مشخص شود، افشانی رفتنی است یا ماندنی. پرسشی که ظاهرا مدتی است پاسخ آن به وضوح برای ایشان روشن شده، ولی ترجیح می‌دهند آن را پاسخ نیافته تلقی کنند، چون ظاهرا بر خلاف علاقه اعضای شورای شهر تهران، افشانی باید برود و فرد دیگری شهردار تهران شود.
از جمله نکاتی که نشان می‌دهد اعضای شورا از الزام افشانی به رفتن مطلع شده‌اند، اتفاقاتی است که در شهرداری تهران در جریان است. گزارش‌های رسیده حکایت از آن دارد که افشانی دست به تغییرات وسیع در کادر شهرداری تهران زده و روز به روز بر شمار افرادی که به واسطه دستور‌های وی در حال ورود به شهرداری تهران هستند، افزوده می‌شود.
گزارش‌هایی که هرچند بعضا حاوی ابعاد هولناکی هستند، با هیچ واکنشی مواجه نشده‌اند؛ چه تأیید و چه تکذیب. سکوتی عجیب که ظاهرا یکی از تاکتیک‌های شورای شهر تهران در مواجهه با مسأله افشانی است. به این صورت که هیچ اقدامی برای انتخاب جایگزین وی صورت نمی‌دهند و ظاهرا علاوه بر آن، کاری ندارند که افشانی به چه اموری مشغول است.
همه این‌ها در حالی است که با اعلام نظر معاونت حقوقی رئیس جمهور در خصوص شمول قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان، به نوعی آب پاکی بر دست ایشان ریخته شد و همگان دریافتند که افشانی مشمول قانون فوق محسوب می‌شود و می‌بایست در مهلت قانونی، از کار کناره گیری کرده و برود.
حقیقتی که اگر کنار گزارش‌های رسیده از عملکرد افشانی در شهرداری در خصوص عزل و نصب و استخدام نیرو‌های جدید قرار گیرد، شوک برانگیز به نظر می‌رسد. گویی اعضای شورا چشمشان را بسته اند تا افشانی دم رفتن از شهرداری، هر کاری دلش می‌خواهد انجام دهد؛ چیزی شبیه صدور مجوز برای غنیمت جمع کردن!
اتفاقی که رقم زننده آن فردی است که در دوران حضور چندماهه اش در پست شهردار تهران، بار‌ها تأکید کرده بود که آماده است نقد شود و منظورش این بود که بسیار نقدپذیر و درست کار است، ولی حالا این گونه به نظر می‌رسد که تمایل دارد با رفتنش از شهرداری هم در نقد‌ها بماند و تا مدت‌ها بعد، بسیاری بگویند که عملکردش اشکال داشت و به آن نقد وارد کنند!/تابناک