افغانستان با دو پدیده خطرناک مواد مخدر و تروریست دست و پنجه نرم می کند که این پدیده به ظاهر داخلی است اما ابعاد منطقه ای و جهانی دارد و همانطور که مقامات این کشور نیز بارها گفته اند برای غلبه بر این دو معضل نیاز به همکاری صادقانه و جدی همه کشورهاست. پس از […]

افغانستان با دو پدیده خطرناک مواد مخدر و تروریست دست و پنجه نرم می کند که این پدیده به ظاهر داخلی است اما ابعاد منطقه ای و جهانی دارد و همانطور که مقامات این کشور نیز بارها گفته اند برای غلبه بر این دو معضل نیاز به همکاری صادقانه و جدی همه کشورهاست. پس از تروریسم که هر روز در افغانستان جان مردم ، نیروهای امنیتی ، کودکان و زنان را هدف قرار می دهند و آرزو و آرمان های آنها با حملات وحشیانه در خاک دفن می کنند و از سوی دیگر مواد مخدر به عنوان یک پدیده موثر بر تداوم حیات تروریست برای این رنج افزوده است.
هر چند آمریکا و کشورهای غربی که در سال ۲۰۰۱ میلادی به افغانستان حمله کردند، یکی از اهداف خود را مبارزه با تروریسم عنوان و از نابودی مواد مخدر به عنوان مهمترین منبع درآمد تروریست ها تاکید کردند اما با گذشت هر سال از این حضور نظامی نه تنها کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر کاهش نیافت بلکه افزایش قابل ملاحظه ای یافت و عجیب آن که بیشترین مواد مخدر در مناطقی تولید شد که نظامیان آمریکا و انگلیسی در آن حضور بیشتری داشته و دارند.
مقامات دولت افغانستان هم بارها تأکید کرده اند که افغانستان تنها تولید کننده تریاک آن هم با حضور گروه های تروریستی در مناطق ناامن است اما مواد شیمیایی، آن از بیرون وارد می شود و یا شیره تریاک برای تبدیل به مشتقات دیگر به خارج از افغانستان انتقال داده می شود که مسیر ترانزیت و انتقال آن کشورهای همسایه و مقصد عمده آن کشورهای اروپایی است.