بر اساس این توافق، مقرر شد که تا ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر ماه ۱۳۹۷) منطقه عاری از سلاح تا عمق ۱۵ تا ۲۰ کیلومتری در خطوط تماس نیروهای دولت سوریه و عناصر مخالف ایجاد شود و مقامات نظامی ترک و روس بر این روند نظارت داشته باشند. ‘ولادیمیر پوتین’ و ‘رجب طیب اردوغان’ روسای جمهوری […]
بر اساس این توافق، مقرر شد که تا ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر ماه ۱۳۹۷) منطقه عاری از سلاح تا عمق ۱۵ تا ۲۰ کیلومتری در خطوط تماس نیروهای دولت سوریه و عناصر مخالف ایجاد شود و مقامات نظامی ترک و روس بر این روند نظارت داشته باشند. ‘ولادیمیر پوتین’ و ‘رجب طیب اردوغان’ روسای جمهوری روسیه و ترکیه ۲۶ شهریور ۱۳۹۷در شهر سوچی این توافق را امضا کردند.
با گذشت دو روز از زمان پایان اجرای توافق مزبور بیشتر گروه های تروریستی در ادلب به ویژه تحریر الشام روز گذشته در بیانیه ای ضمن نقض این توافق بر ادامه عملیات نظامی خود تاکید کردند. گروه تروریستی تحریر الشام و گروه های هم پیمان آن که بر ۷۰ درصد از منطقه حائل خالی از سلاح مسلط هستند بزرگ ترین مانع در مسیر اجرای این توافق به شمار می روند.
تروریست های تحریر الشام بارها اعلام کردند که این توافق را قبول ندارند و در آخرین موضع گیری رسمی خود در بیانیه ای اعلام کردند که جبهه النصره پایبند به این توافق نیست. اکنون بر اساس برخی آمارها ۱۴۶ هزار تروریست وابسته به ۱۰۳ گروه تروریستی از اتباع ۶۰ کشور جهان از مناطق مختلف سوریه در جریان آزادسازی مناطق اشغالی به ادلب و جرابلس منتقل شده اند و در کنار دیگر تروریست های ساکن در این استان و به خصوص ‘اویغورهای’ چینی، جمعیت این منطقه اکنون حدود سه میلیون نفر تخمین زده می شود. هم اینک تنها گروه های تروریستی کوچکی از خط حائل مورد توافق ترکیه و روسیه خارج شدند و برخی تروریست ها نیز سلاح های سنگین خود را در اطراف این منطقه مخفی کردند که این امر نشان می دهد، آنان نیز به این توافق به درستی پایبند نیستند.
توافق روسیه و ترکیه برای ممانعت از حمله گسترده ارتش سوریه علیه تروریست ها در استان ادلب به واکنش نیروهای تروریستی بستگی دارد که کنترل این مناطق را همچنان در دست دارند. ترکیه پس از پایان دو روزه این توافق از روسیه خواسته است عملیاتی را آغاز نکند تا بتواند گروه های تروریستی از جمله تحریر الشام را به آن پایبند کند.
رئیس جمهوری ترکیه تاکنون بارها اعلام کرده است که هدف آینده ارتش این کشور پاکسازی شرق فرات بوده و به همین علت تمام توان آنکارا برای عملیات علیه کردهای سوریه است. این موضوع سبب شده آنکارا اهمیت زیادی به توافق ادلب ندهد و تمام تمرکز ارتش ترکیه برای نابودی کردهای سوریه باشد. روسیه اما تمام توان خود را برای پاکسازی ادلب از تروریست ها به کار بسته است و چند روز بیشتر منتظر نمی ماند . شاید در این فرصت گروه های تروریستی اقدام به خروج از منطقه حائل کنند که در صورت عدم توافق قطعا روس ها و ارتش سوریه برای نابودی آنان اقدام نظامی انجام می دهند.
آخرین موضع گیری بیشتر گروه های تروریستی نشان می دهد، آنان به توافق سوچی در ادلب پایبند نبوده و خواهان ادامه جنگ هستند. گروه تروریستی ‘تحریرالشام’ (جبهه النصره سابق) روز گذشته(سه شنبه) در بیانیه ای درباره توافق ‘سوچی’ اعلام کرد: سلاح خود را تسلیم نمی کنیم و به نبرد ادامه می دهیم.
این گروه تروریستی در این بیانیه تاکید کرد که به نبرد خود ادامه داده و سلاح را تحویل نخواهد داد. تحریر الشام به نیروهای روسیه در سوریه نیز هشدار داد و آنها را تهدید به حمله کرده است. این گروه تروریستی در بیانیه خود افزود: ما گزینه مبارزه مسلحانه را تنها راه مقابله با دولت سوریه می دانیم . تحریر الشام اضافه کرد: سلاح به نیروهای ما اطمینان می دهد و ما این سلاح را زمین نخواهیم گذاشت و تا آخر ایستادگی می کنیم.
در همین حال رسانه های نزدیک به تروریست ها اعلام کردند، گروههای تروریستی مخالف با توافق سوچی درباره ادلب با یکدیگر متحد و اتاق عملیات مشترک تشکیل دادند. این رسانه ها روز گذشته(سه شنبه) افزودند، گروه های مخالف با توافق سوچی به ویژه گروه حراس الدین، جبهه انصار الدین ، انصار التوحید و جماعة انصار الاسلام اتاق عملیات مشترک با نام ‘حرّض المؤمنین’ (ترغیب مومنین) در منطقه ادلب تشکیل دادند.