یک فعال محیطزیست گفت: در حالی که اتحادیه اروپا فرونشست زمین به اندازه ۴ میلیمتر را بحرانی میداند ما در سال ۲۰۱۵ در دشت فسا ۵۴ سانتیمتر فرونشست زمین داشتیم و آب هم از آب تکان نخورد و هیچ صدایی از جایی بلند نشد. «محمد درویش» در نهمین کنگره سراسری حزب اراده ملت ایران با […]
یک فعال محیطزیست گفت: در حالی که اتحادیه اروپا فرونشست زمین به اندازه ۴ میلیمتر را بحرانی میداند ما در سال ۲۰۱۵ در دشت فسا ۵۴ سانتیمتر فرونشست زمین داشتیم و آب هم از آب تکان نخورد و هیچ صدایی از جایی بلند نشد.
«محمد درویش» در نهمین کنگره سراسری حزب اراده ملت ایران با بیان اینکه بدترین اتفاق در محیطزیست، فرونشست زمین است گفت: اگر یک جنگل بسوزد و یا تالاب خشک شود میتوانیم آن را دوباره احیا کنیم ولی اگر زمین نشست کرد، دیگر به هیچ عنوان امکان برگشت شرایط وجود ندارد و ذخیره استراتژیک آب شیرین را از دست میدهیم.
وی خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا ۴ میلیمتر نشست زمین در سال را شرایط بحرانی اعلام میکند و این در حالی است که سازمان زمینشناسی ما در سال ۲۰۱۰ اعلام کرد میزان نشست زمین در جنوب تهران به ۳۶ سانتیمتر رسیده است و سال ۲۰۱۵ دوباره آن رکورد را شکستیم و در دشت فسا و جهرم این رقم به ۵۴ سانتیمتر در سال افزایش یافت و آب از آب هم تکان نخورد و هیچ صدایی از هیچ جایی بلند نشد چه تهدیدی از این بالاتر میتواند باشد.
وی با بیان اینکه نتوانستیم آموزهها و دغدغههای محیطزیستیمان را به شکلی جذاب و ملموس به سطح حاکمان و دولتمردان و قدرتسالاران منتقل کنیم افزود: برای همین است که هنوز هم فکر میکنیم اگر به محیطزیست بها بدهیم یعنی جلوی اشتغال و توسعه را گرفتهایم.
درویش اظهار داشت: کشوری که در محدوده عرض ۳۵ تا ۴۰ درجه نیمکره شمالی قرار گرفته است، نباید شعارش خودکفایی در کشاورزی باشد. این یک خطای بزرگ و راهبردی است؛ ما نباید به سمت افزایش وابستگی معیشتی به منابع آب و خاک حرکت کنیم، بلکه باید شعارمان تامین امنیت غذایی باشد و آن را از طریق پول تامین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ژاپنیها ۲۳ درصد غذایشان را از داخل تامین میکنند و ما طبق آمار ۹۱ درصد غذا را در داخل تامین میکنیم و به همین دلیل همیشه از کابوسی به نام قحطی ترسیدهایم اما ژاپنیها هرگز از این کابوس نترسیدهاند، چون اگر ۶۰۰ میلیارد دلار واردات دارند، ۶۵۰ میلیارد دلار هم صادرات دارند و هر چه بخواهند را میتوانند بخرند.
درویش گفت: برگ برنده ما محیطزیست است. ما میتوانیم همچنان کشور نخست منطقه و کشور هفتم قدرتمند جهان باشیم به شرط اینکه بر اساس واقعیتهای بومشناختی کشور و فارغ از مصلحتهای ایدئولوژیک، مذهبی و گروهی، طرحهای توسعهای را طراحی کنیم.