نماینده مردم شهرستانهای رامسر، تنکابن و عباسآباد در مجلس شورای اسلامی به ساختوساز در حریم رودها اشاره و تصریح کرد: ۹۰ درصد ابنیهای که در حریم رودخانهها بنا شدند با مجوزهای دولتی و رسمی ساخته شده و حریم رودها رعایت نشده است. شمسالله شریعتنژاد، با بیان اینکه قطعا برآورد خسارت، چیزی فراتر از رقم اعلام […]
نماینده مردم شهرستانهای رامسر، تنکابن و عباسآباد در مجلس شورای اسلامی به ساختوساز در حریم رودها اشاره و تصریح کرد: ۹۰ درصد ابنیهای که در حریم رودخانهها بنا شدند با مجوزهای دولتی و رسمی ساخته شده و حریم رودها رعایت نشده است.
شمسالله شریعتنژاد، با بیان اینکه قطعا برآورد خسارت، چیزی فراتر از رقم اعلام شده است، اعتبار تخصیص داده شده به سیل اخیر از سوی دولت در غرب مازندران را به هیچوجه مناسب و کافی ندانست و اظهار کرد: میزان خسارت با احتساب صدمات وارده به باغات، زمینهای کشاورزی، دامداریها و مراکز پرورش ماهی، رقمی بیشتر از ۷۰۰ میلیارد تومان خواهد شد. وی با تاکید بر تلاش برای وصول مطالبات به حق مردم تصریح کرد: تجربه نشان داده که با توجه به مشکلات مالی دولت این هدف به شکل کامل میسر نمیشود. نماینده غرب مازندران در مجلس خطاب به دولتمردان، خواستار کمک و تخصیص اعتبار حداکثری شد و گفت: باید دولت را متوجه حجم عظیم خسارت کرده و تمام جوانب آسیب، اعم از ابنیه، باغات و مزارع را در نظر گرفت و انتظار داریم دولت نیز تا حد امکان متناسب با صدمات وارده مساعدت لازم را داشته باشد. وی با بیان اینکه مردم نیز در این حادثه بیتقصیر نبوده و بخشی از هزینهها متوجه مردم است، یادآور شد: ساختوسازهای غیرمجاز و تجاوز به حریم رود، سبب تشدید میزان خسارت شد و نباید این مقدار از هزینههای اشتباه در این مناطق صورت میگرفت.
نظر خواندنی «کردوانی» در مورد کشت گندم و هندوانه
کردوانی با اشاره به اینکه هندوانه جزء کمآببرترین گیاهان است و هیچ گیاهی نسبت به آن آببری کمتری ندارد، گفت: برخی از طرفداران محیطزیست میگویند خودکفایی گندم ننگ است و گندم را گیاه آببر قلمداد میکنند. پروفسور پرویز کردوانی، اظهار کرد: سیستم آبیاری قطرهای برای باغ است و باغات قدیمی را نمیتوان به سیستم آبیاری قطرهای تجهیز کرد، چراکه ریشه درختان، چندین متر پایینتر از سطح خاک است و آبیاری قطرهای فقط سطح خاک را آبیاری میکند و بر این اساس، باغ خشک خواهد شد.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: گاهی برخی از اساتید عنوان میکنند که آبیاری غرقابی به افزایش سطح آبهای زیرزمینی کمک میکند که در پاسخ به این افراد باید گفت که آبیاری غرقابی و نفوذ آب به زمین نمیتواند کمبود و کاهش ۱۰۰ متری آب را در سفرههای زیرزمینی جبران کند و این چه کاری است با هزینه زیاد آب را بهوسیله چاه از زمین استخراج کرده و توسط آبیاری غرقابی به زمین برای تغذیه سفرههای زیرزمینی استفاده کنیم!
کردوانی با اشاره به اینکه هندوانه جزو کمآببرترین گیاهان است و هیچ گیاهی نسبت به آن، آببری کمتری ندارد، ادامه داد: برای کشت خربزه نیز باید ردیفکاری و کف شیار را پلاستیک کرده و بهاصطلاح کشت پلاستیکی انجام دهند و ریشه خربزه را سوراخ میکنند و آب فرو میرود به همین دلیل مصرف آب کاهش مییابد. وی تصریح کرد: محصولاتی از قبیل هندوانه، انگور و بادام که بهصورت دیم کشت میشوند جزء محصولات کمآببر هستند، خاطرنشان کرد: گندم نیز جزء کمآببرترین گیاهان بوده و این در حالی است که برخی از طرفداران محیطزیست میگویند خودکفایی گندم ننگ است و گندم را گیاه آببر قلمداد میکنند. این استاد دانشگاه در پایان تأکید کرد: باید به کشاورزان آگاهی داده شود که برای کشت گندم نباید زمین را شخم کنند و فقط باید زمین دیسک زده شود چرا که گندم تنها ۱۰ سانتیمتر ریشه دارد.
دولت انگلیس حق مردم در بهرهمندی از هوای پاک را نقض میکند
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر و محیطزیست گفت: انگلیس با انکار حقوق مردم برای بهرهمندی از هوای پاک، سلامت آنان را به خطر میاندازد. در گزارش «دیوید بوید»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر و محیطزیست آمده است: دولت انگلیس با شکست در روند مقابله با بحران آلودگی هوا در این کشور، سلامت میلیونها نفر از شهروندان خود را به خطر میاندازد. «دیوید بوید» گفت: حق مردم در برخورداری از هوای پاک در انگلیس نقض میشود و این بحران، عامل فوت ۵۰ هزار نفر در این کشور بوده است. همچنین زندگی میلیونها انسان را در روستاها و شهرهای سراسر این کشور به خطر میاندازد. گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر و محیطزیست با بیان اینکه آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی به یکدیگر وابسته هستند از دولت انگلیس درخواست کرد تا با ارائه قوانین جدید مرتبط با هوای پاک از سلامت شهروندانش حفاظت کرده و تعهدات آب و هوایی خود را محقق سازد.