قطار گردشگری بین المللی عقاب طلایی با عنوان «راه ابریشم» صبح شنبه در نخستین ایستگاه گردشگری خود در ایران، وارد استان فارس شد. مدیرکل راه آهن استان فارس با اعلام این خبر گفت: این قطار پس از ورود به کشور از مرز سرخس، در نخستین برنامه سفر و گردشگری وارد ایستگاه سعادتشهر مرکز شهرستان پاسارگاد […]

قطار گردشگری بین المللی عقاب طلایی با عنوان «راه ابریشم» صبح شنبه در نخستین ایستگاه گردشگری خود در ایران، وارد استان فارس شد. مدیرکل راه آهن استان فارس با اعلام این خبر گفت: این قطار پس از ورود به کشور از مرز سرخس، در نخستین برنامه سفر و گردشگری وارد ایستگاه سعادتشهر مرکز شهرستان پاسارگاد شد. غلامحسین ولدی افزود: در این قطار ۱۹ گردشگر از کشورهای آمریکا، آرژانتین، انگلیس، روسیه و استرالیا حضور دارند و ۳۴ خدمه روسی نیز آنها را همراهی می کنند. وی اظهار داشت: این گردشگران پس از بازدید از جاذبه های گردشگری آرامگاه کوروش در شهرستان پاسارگاد و تخت جمشید در شهرستان مرودشت، راهی شیراز می شوند و از جاذبه های تاریخی و فرهنگی مرکز استان فارس نیز بازدید می کنند.

تجربیات سازه‌های قدیم برای حفاظت معماری امروزی کارگشاست

معاون میراث فرهنگی کشور می‌گوید: تجربیات معماری سازه‌های قدیم برای حفاظت سازه‌های معماری امروز در مقابل تهدیدهایی چون سیل و زلزله کارگشاست. محمد حسن طالبیان اظهار کرد: حراست بناهای تاریخی امری مقدس است. وی افزود: حفاظت و مرمت بناهای تاریخی حفاظت از تمدن و فرهنگ و تاریخ است. طالبیان ادامه داد: همه باید در حفاظت از میراث فرهنگی مشارکت داشته باشند و خوشبختانه برای برگزاری این کارگاه مشارکت خوبی را از سوی چهره‌های بین المللی شاهد بودیم. وی یادآور شد: در طول تاریخ شاهد خلق معماری های شگفت انگیز از طرف ایرانیان هستیم و بدون ایران معماری جهان کامل نیست. رئیس «ایسکارسا»(Iscarsah) نیز گفت: ایسکارسا یک نهاد زیر نظر ایکوموس است که فعالیت خود را از سال ۱۹۹۶ شروع کرده است و در این نهاد مهندسان و معماران جهانی حضور دارند.

 

کشف آثار عصر مفرغ در تپه نادری شیروان

آثار معماری و دو تدفین مربوط به اواخر عصر آهن (نیمه اول هزاره اول پیش از میلاد) در دامنه تپه نادری شیروان شناسایی و بقایای یک دیوار بزرگ خشتی مربوط به عصر مفرغ در پای دامنه جنوبی این تپه کشف شد. به گزارش پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، علی اکبر وحدتی، باستان شناس با اعلام این خبر گفت: پیرو عقد تفاهم نامه پژوهشی-آموزشی بین پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی کشور و دانشگاه نانجینگ چین برای انجام پژوهشهای باستان شناسی در تپه نادری شیروان، گروهی از باستان شناسان از مراکز داخلی و بین المللی فصل دوم کاوش در تپه نادری را آغاز کردند. او افزود: با توجه به قرار گیری تپه نادری در بافت مسکونی شهر شیروان و برای رفع مشکلات محلی و کمک به پروژه بازآفرینی شهری با تاکید بر هویت شهری شیروان، ساماندهی و تعیین دقیق عرصه و پیشنهاد حریم تپه نادری در دستور کار گروه مشترک قرار گرفت.