به‌منظور رفع ابهامات موجود نسبت به وجود مواد رادیواکتیو در پساب کارخانه کانسار خزر، پساب این کارخانه بررسی مجدد می‌شود. مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست ضمن بیان این مطلب گفت: در این‌ ارتباط به‌منظور رفع ابهامات موجود، قرار است گروه کارشناسی متشکل از سازمان‌های ذی‌ربط ضمن پیگیری موضوع، نسبت به […]

 

به‌منظور رفع ابهامات موجود نسبت به وجود مواد رادیواکتیو در پساب کارخانه کانسار خزر، پساب این کارخانه بررسی مجدد می‌شود.

مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست ضمن بیان این مطلب گفت: در این‌ ارتباط به‌منظور رفع ابهامات موجود، قرار است گروه کارشناسی متشکل از سازمان‌های ذی‌ربط ضمن پیگیری موضوع، نسبت به نمونه‌برداری مجدد از پساب خروجی کارخانه، منبع پذیرنده پساب (بالادست تالاب، محل ورود پساب به پایین‌دست تالاب) و آب‌های زیرزمینی به‌عنوان منبع تأمین آب کارخانه اقدام کنند. وی ادامه داد: شاخص آلایندگی صنایع بر اساس شیوه‌نامه تعیین پارامترهای مشمول خوداظهاری در پایش آلودگی مشخص‌شده است. این شاخص‌ها به لحاظ مباحث مرتبط و اولویت‌دار سازمان متبوع و تعریف حدود مجاز مشخص ‌شده‌اند، درباره سایر شاخص‌های آلایندگی که پایش آن‌ها مرتبط با سایر سازمان‌های فراسازمانی است و یا قانون‌گذار چندین سازمان را به‌عنوان متولی معرفی کرده است، برای ممانعت از موازی کاری، انجام پایش با توافقات صورت گرفته، به مرجعیت یک سازمان  انجام می‌شود. تجریشی با اشاره به سازمان‌هایی که به‌عنوان همکار فعالیت می‌کنند گفت: متولی اصلی رصد وجود مواد رادیواکتیو در سایر منابع و خروجی‌ها، سازمان انرژی اتمی است، به‌هرحال پایش برخی از پارامترهای عمومی فیزیکی و شیمیایی و شاخص‌ها مانند آمونیوم و باریم در پساب خروجی کارخانه نام‌ برده، توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان انجام‌شده و ضمن مقایسه نتایج با حدود مجاز اقدامات لازم اعمال ‌شده است، همچنین پایش مستمر آلایندگی این صنعت مانند سایر صنایع بر اساس ضوابط حاکم بر موضوع در دستور کار قرار دارد.  مطابق اظهارات مدیرکل استان گلستان، دستوری برای درخواست کارخانه به‌منظور دریافت مجوز بهره‌برداری شورا به افزایش ظرفیت کارخانه صادر نشده است.

 

استقبال از پرندگان مهاجر، با پاکسازی تالاب

در چهارمحال و بختیاری

در آستانه کوچ زمستانه پرندگان مهاجر، به همت حفاظت محیط‌زیست و سازمان‌های مردم نهاد، طبیعت حاشیه تالاب چغاخور در شهرستان بروجن پاکسازی شد. مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری با اعلام این خبر گفت: طبیعت تالاب چغاخور شهرستان بروجن که زیستگاه پرندگان مهاجر است، با حضور کارشناسان و محیط‌بانان حفاظت محیط‌زیست، جوامع محلی و سازمان‌های مردم نهاد شهرستان بروجن از زباله پاکسازی شد. وی اظهار داشت: اجرای چنین برنامه‌هایی در راستای حفظ و حراست از محیط‌زیست استان و فرهنگ‌سازی در میان اقشار مختلف جامعه است. وی با اشاره به نقش مردم در حفظ سلامت محیط‌زیست، تصریح کرد: استفاده از مواد بازیافتی یکی از بهترین راهکارهای کنترل و حفظ منابع محیط‌زیست است و باید جوامع هدف با این برنامه‌ها آشنا شوند تا محیط‌زیست بهتری را به نسل‌های آینده هدیه دهیم. احمدی در ادامه عنوان کرد: این برنامه هرساله با کوچ پرندگان مهاجر در تالاب چغاخور برگزار می‌شود، چرا که با آغاز فصل سرما شاهد حضور چشمگیر پرندگان به تالاب چغاخور هستیم و این امر از آسیب رساندن احتمالی به پرندگان جلوگیری می‌کند. هم‌اکنون بیش از ۳۰ هزار پرنده مهاجر وارد تالاب چغاخور شده‌اند. این تالاب با مساحت دو هزار و ۳۰۰ هکتار در دامنه ارتفاعات برآفتاب و کلار، در مسیر جاده شهرکرد ـ خوزستان و نزدیکی هر بلداجی شهرستان بروجن و ۶۵ کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

 

برنامه مدیریت تالاب حرای رود شور، شیرین

و میناب در دستور کار

در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هرمزگان برنامه مدیریت زیست‌بومی تالاب حرای رود شور، شیرین و میناب ارائه شد.

کارشناس دبیرخانه مدیریت زیست‌بومی تالابهای استان هرمزگان گفت: پروژه بررسی و تعیین نیاز آبی تالابهای دلتای شور، شیرین و میناب و تالاب خورخوران به اتمام رسیده و گزارش آن در حال بررسی و مطالعه نهایی است. وی ادامه داد: در ابتدا جلسه‌ای با ریاست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان برگزار شد و برنامه مدیریت زیست‌بومی تشریح و همچنین زمان طرح و ارائه برنامه مدیریت جامع (زیست بومی) تالابهای رودشور، شیرین و میناب در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مشخص شد. پازوکی‌نژاد ادامه داد: اولین نشست مشورتی تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب دلتای رود گز و حرا نیز مورخه ۲۲ و ۲۳ مهر ماه سال جاری در سالن فرمانداری شهرستان سیریک برگزار و کارگاه‌های دوم تدوین برنامه مدیریت تالاب خورخوران نیز در ۱۷ و ۱۸ مهرماه در قشم و خمین برگزار شد.

جنگلهای مانگرو در ساحل بندر خمیر و جزیره قشم در موقعیت جغرافیایی ۲۶ درجه و ۴۸ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۵۸ دقیقه عرض شمالی و ۵۲ درجه و ۴۰ دقیقه و ۳۵ ثانیه طول شرقی در استان هرمزگان، در ۵ کیلومتری بندر خمیر قرار دارد.

خورخوران یکی از خلیج‌های بزرگ خلیج فارس است. آب آن کاملا با آب خلیج‌فارس آمیخته است. رودخانه مهران نیز در بخش شرقی به آن می‌ریزد ولی تاثیری در افزایش و یا کاهش میزان آب خور ندارد، چون آب خور در ارتباط با آب خلیج‌فارس است. عمق بخش اعظم خور در زمان پرآبی بیش از ۴ متر است.