بازار را پلیسی نکنیم رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با وجود اینکه تمام بازرس هایش را مدتهاست بسیج کرده تا مو را از ماست بیرون کشیده و متخلفان را بیابند، معتقد است بازار را نباید پلیسی کنیم بلکه باید با شیوه ای آرام و منطقی کسبه را به رعایت قانون تشویق کرد. حمیدرضا […]

بازار را پلیسی نکنیم
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با وجود اینکه تمام بازرس هایش را مدتهاست بسیج کرده تا مو را از ماست بیرون کشیده و متخلفان را بیابند، معتقد است بازار را نباید پلیسی کنیم بلکه باید با شیوه ای آرام و منطقی کسبه را به رعایت قانون تشویق کرد.
حمیدرضا متین به ایرنا گفت: برخورد با نرمی و لطافت اثر بخشی بیشتری داشته و بسیاری از افراد خاطی در مقابل این شیوه رفتاری بازرسان تسلیم شده و اشتباهاتشان را پذیرفته و اصلاح می کنند.
وی اضافه کرد: البته این سیاست مدیریت نرم تنها برای تخلف های کوچک و سهوی جوابگو است و افرادی سودجو که آگاهانه و عامدانه با احتکار کالاهای کمیاب و ضروری به نیابت از دشمن به پشت مردم خنجر می زنند به شدت برخورد کرده و به اشد مجازات می رسانیم.
متین همچنین برنظارت و بازرسی همیشگی از بازار تاکید کرد و افزود: هم اینک بازار در شرایطی است که نباید تحریک شود، این کار خطرات بسیاری داشته و چرخه تامین و توزیع را برهم می زند و عاقبتی جز نارضایتی و زیان مردم به دنبال ندارد.

احتکار خانگی، آن روی سکه گرانی
کارشناسان اقتصادی معتقدند که علاوه بر برخی فروشندگان که اقدام به احتکار می‌کنند، عده از مردم نیز با احتکارهای خانگی و پر کردن انبارها و قفسه‌ خانه‌های خود بر تورم و گرانی اجناس دامن زده و به نوعی نبض روانی بازار را در دست می گیرند و گوششان هم به توصیه و تذکر مسئولان بدهکار نیست.
مصداق این امر افزایش ورود برنج و روغن به همدان است، چراکه بنابر اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت در ۶ ماه نخست امسال مصرف برنج در این استان ۳۳ درصد افزایش یافته که نشان از احتکار خانگی این کالاها دارد.
متین در تبین این امر گفت: همدان با تکیه بر کارخانه بزرگ روغن کشی در نهاوند هرگز کمبود روغن خوراکی نداشته اما عده ای از مردم از بیم کمیابی و گرانی، این کالا را انبار کرده اند.
وی با بیان اینکه این اتفاق درباره مواد شوینده هم رخ داده است، اظهار داشت: این در حالی است که بزرگترین تولید کننده مواد شوینده پودری و مایع در کشور هستیم و ماده اصلی شوینده ها را به ترکیه و چندین کشور صادر می کنیم اما مردم بیش از نیاز واقعی خود انواع شوینده خریده اند.

بازاریان از آب گل آلود ماهی نگیرند
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان درباره طرح تشدید نظارت بر بازار یا همان مبارزه با احتکار به ایرنا گفت: بسیاری انتظار داشتند دولت برای کنترل و کاهش التهاب بازار کوپن توزیع کند اما دولت با تشدید بازرسی، تامین اقلام و تنظیم بازار به خوبی تب خرید مصرف کنندگان را کاهش داد و هرگونه افزایش بی رویه قیمت ها را مهار کرد.
علیرضا شجاعی با بیان اینکه مردم از عملکرد دولت راضی هستند، توضیح داد: دولت با مدیریت درست، هدایت بازار را به بازاریان سپرد و کسبه را به این باور رساند که کشور با مشکلات اقتصادی روبروست و آنها نباید از آب گل آلود ماهی بگیرند.
او با بیان اینکه طرح مبارزه با احتکار مربوط به دوره خاصی نیست و این روند در آینده نیز ادامه می یابد، اضافه کرد: مردم یاریگر طرح مبارزه با احتکار بوده و هستند و وظیفه شناسانه تخلف ها و انبارهای مشکوک به احتکار را به ستاد خبری ۱۲۴ گزارش می دهند.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان ادامه داد: این روند موجب شد تا در ۶ ماهه نخست امسال یکهزار و ۷۹۵ گزارش تلفنی و کتبی به دست بازرسان این نهاد برسد.
شجاعی به مردم توصیه کرد: برای خرید هیجان زده نشوند زیرا فلسفه بازار منفعت طلبی و خدمت با هدف کسب سود است؛ هرچه به بازار بها داده و تقاضای بی رویه و غیر منطقی داشته باشیم زمینه را برای کاهش عرضه و کمبود کالا و در نتیجه گرانفروشی و احتکار فراهم کرده ایم و به قول معروف از ماست که بر ماست.