غلامرضا سلیمانی در نشست خبری خود با خبرنگاران در حاشیه پنجمین نمایشگاه بانک، بورس، بیمه و خصوصی‌سازی گفت: بعد از تغییرات نرخ ارز تقریبا هر خسارتی که قرار باشد در بخش‌های پوشش بیمه‌ای که مبتنی بر پرداخت ارزی است، انجام شود، با نرخ سامانه نیما صورت می‌گیرد، به عبارتی ما تغییر پایه ای در پرداخت […]

غلامرضا سلیمانی در نشست خبری خود با خبرنگاران در حاشیه پنجمین نمایشگاه بانک، بورس، بیمه و خصوصی‌سازی گفت: بعد از تغییرات نرخ ارز تقریبا هر خسارتی که قرار باشد در بخش‌های پوشش بیمه‌ای که مبتنی بر پرداخت ارزی است، انجام شود، با نرخ سامانه نیما صورت می‌گیرد، به عبارتی ما تغییر پایه ای در پرداخت ارز داریم و باید ریالی که داریم را تبدیل به یورو کنیم که این مساله، مشکل ساز شده است و زمانی که تبدیل ریال به ارز صورت می‌گیرد، به نوعی هزینه سنگینی به شرکت های بیمه تحمیل خواهد شد.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: با همکاری بانک مرکزی، نرخ ارز در محاسبات بیمه‌ای، از ارز آزاد به نرخ سامانه نیما تبدیل شده که این خود یک مرحله پیشرفت است، از سوی دیگر، اگر خسارتی هم ایجاد شود، هزینه بالایی را برای شرکت های بیمه دارد و این حرف درستی است که تعدیل در نرخ بیمه‌ها باید صورت گیرد.
وی تصریح کرد: اثر این تغییرات نرخ ارز را در صنعت بیمه مشاهده خواهیم کرد؛ این در حالی است که هنوز این موضوع در دستور کار شورای عالی بیمه قرار نگرفته است.
به گفته سلیمانی، وقتی که یک پوشش بیمه ای ارزی انجام می دهیم، پرداخت آن نیز ارزی است، به همین دلیل پرداخت ارز در مقابل خسارت، به این برمی گردد که ما چه نرخی را به عنوان پوشش بیمه ای، مدنظر محاسبات قرار گیریم، این باید عددی باشد که در زمان جبران خسارت، ریسک را کاهش دهد. به همین دلیل تغییری باید در نرخ بیمه انجام شود.
وی اظهار داشت: ما به دنبال این بودیم که ارز ۴۲۰۰ تومانی بگیریم، ولی این اتفاق نیفتاد و معمولا پرداخت خسارت از حساب ارزی شرکتهای بیمه انجام می‌شد، به این معنا که اگر پوشش ارزی برای برخی پتروشیمی‌ها، پالایشگاهها و کشتی‌ها و هواپیماها باشد، از محل ارز شرکتهای بیمه پرداخت صورت می‌گرفت.

اوراق بهادارسازی بیمه‌ای امسال منتشر می‌شود
وی با بیان اینکه امیدوارم قبل از سال ۹۷ بتوانیم اوراق بهادارسازی بیمه ای را منتشر کنیم؛ گفت: نامه ای از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کرده ایم، این در حالی است که ارکان لازم را نیز معرفی خواهیم کرد. به گفته رئیس کل بیمه مرکزی، کمیته فقهی موافقت لازم را برای صدور اوراق بهادار بیمه‌ای صادر کرده است، اما به یکسری ارکان برای تضامن اوراق منتشر شده نیاز داریم که آن ارکان را نیز معرفی کرده ایم و جلسات آن نیز در حال برگزاری است.

آماده تاسیس شرکت های مشترک بیمه‌ای با خارجی‌ها هستیم
به گفته سلیمانی، با همکاری شرکتهای خارجی آماده هستیم که در ایران شرکت مشترک تشکیل داده و از تجربیات موسسات بیمه ای خارجی و دانش فنی آنها استفاده نماییم.
وی اظهار داشت: برنامه جدید بیمه مرکزی این است که از نزدیک با همه شرکت های بیمه ای مورد بازدید قرار گرفته و مشکلات آنها نیز با حضور کارشناسان آن شرکتها و هیات عامل بیمه مرکزی، بررسی شود. امیدواریم برنامه بعدی نیز انجام شود؛ ضمن اینکه در بحث نظارت میدانی نیز ضرورت دارد که فعال تر عمل کنیم، پس از معاونت نظارت بیمه مرکزی انتظار داریم که نظارت اطلاعاتی، مالی و علمی را نیز صورت دهد.
انتشار فهرست شرکت‌هایی که اجازه صدور بیمه شخص ثالث ندارند
سلیمانی در خصوص انتشار فهرست شرکت هایی که اجازه خواهند داشت بیمه شخص ثالث را صادر نمایند، گفت: این فهرست منتشر خواهد شد و شرکت هایی که مجوز ندارند، را هم اطلاع رسانی کنیم و هم شرکت های مشکل‌دار را نیز به مردم معرفی خواهیم کرد. تا یکماه آینده نیز این فهرست منتشر می شود.
وی اظهار داشت: یکی از سیاست های بیمه مرکزی این است که شرکت بیمه دولتی نداشته باشیم، فقط شرکت بیمه ایران باید دولتی باقی بماند، البته اکنون دولت در سه شرکت بیمه‌ای نیز در قالب سهام عدالت، هنوز دخالت دارد و امیدواریم با همکاری سازمان خصوصی‌سازی، موضوع سهام عدالت را در شرکت های بیمه‌ای حذف کنیم و به طور کلی شرکت بیمه‌ای خالص داشته باشیم. سلیمانی با اشاره به تحریم‌های آمریکا بر علیه صنعت بیمه گفت: شرکت های بیمه اتکایی که با ایران کار می‌کردند، به دلیل فشار آمریکا با ایران قطع همکاری کرده‌اند. وی اظهار داشت: اگر سه ضلع بیمه، بورس و بانک با هم همکاری مناسب نداشته باشند، ثبات مالی در کشور اتفاق نمی افتد، این در حالی است که اگر هماهنگی لازم در این سه ضلع وجود نداشته باشد، این موفقیت حاصل نخواهد شد.