سازمان ملل متحد که با هدف همکاری های بین المللی برای رسیدن به صلح و امنیت تاسیس شده است، ظرفیتی برای دیپلماسی هوشمند فراهم می کند که در آن زورگویی ها، نقض مقررات و بدعهدی های قدرت های بزرگ را هم به چالش کشید. ناکامی جامعه ملل در جلوگیری از بروز جنگ و انحلال آن […]
سازمان ملل متحد که با هدف همکاری های بین المللی برای رسیدن به صلح و امنیت تاسیس شده است، ظرفیتی برای دیپلماسی هوشمند فراهم می کند که در آن زورگویی ها، نقض مقررات و بدعهدی های قدرت های بزرگ را هم به چالش کشید.
ناکامی جامعه ملل در جلوگیری از بروز جنگ و انحلال آن در سال ۱۹۳۹میلادی قدرت های بزرگ را به فکر ایجاد ساز وکار بین المللی دیگری انداخت که از اواسط جنگ جهانی دوم این روند آغاز شد و سرانجام در ۲۴ اکتبر ۱۹۴۵ مصادف با دوم آبان ماه ۱۳۲۴ با نام «سازمان ملل متحد» شکل گرفت.
جامعه ملل، سازمانی بود که تاسیس آن در جریان جنگ جهانی اول مطرح و در ۱۹۱۹ براساس معاهده ورسای «برای حمایت از همکاری بین المللی و دستیابی به صلح و امنیت» تشکیل شد.
این سازمان فعالیت خود را پس از ناکامی در پیشگیری از وقوع جنگ جهانی دوم، متوقف کرد اما نمایندگان ۵۰ کشور در ۱۹۴۵ در کنفرانس ملل متحد درباره تشکیل سازمانی بین المللی در سانفرانسیسکو دیدار کردند تا منشور ملل متحد را تدوین کنند.
اساس مباحت این کنفرانس، پیشنهادهایی بود که در اوت تا اکتبر ۱۹۴۴ در «دمبارتن اوکز» ایالات متحده، نمایندگان انگلیس، آمریکا، چین، اتحاد جماهیر شوروی، و فرانسه به آن دست یافته بودند.
منشور ملل متحد ۲۶ ژوئن ۱۹۴۵ به امضای نمایندگان ۵۰ کشور فوق رسید و در ۲۴ اکتبر ۱۹۴۵ به طور رسمی سازمان ملل متحد تشکیل شد. عضویت ایران هم به این سال باز می گردد و در واقع ایران جزو پایه گذاران این سازمان بوده است.
در مقدمه منشور آمده است: «ما مردم ملل متحد با تصمیم به حفاظت از نسل های آینده از بلای جنگ که دوبار در مدت یک عمر انسان، افراد بشر را به مصائب بیان نشدنی دچار کرده و با اعلام مجدد ایمان خود به حقوق اساسی بشر و به حیثیت و ارزش شخصیت انسانی و به تساوی حقوق مرد و زن و همچنین بین ملت ها اعم از کوچک و بزرگ و ایجاد شرایط لازم برای حفظ عدالت و احترام الزامات ناشی از عهدنامه ها و سایر منابع حقوق بین المللی و کمک به ترقی اجتماعی و شرایط زندگی بهتر با آزادی بیشتر و برای نیل به این هدف ها به رفق و مدارا کردن و زیستن در حال صلح با یکدیگر با روحیه حسن همجواری و به متحد ساختن قوای خود برای نگهداری صلح و امنیت بین المللی و به قبول اصول و ایجاد روش هایی که عدم استفاده از نیروهای مسلح را جز در راه منافع مشترک تضمین کند و به توسل به وسائل و مجاری بین المللی برای پیشبرد ترقی اقتصادی و اجتماعی، تمام ملل «مصمم شده ایم برای تحقق این مقاصد تشریک مساعی کنیم و درنتیجه دولت های متبوع ما توسط نمایندگان خود که در شهر سان فرانسیسکو گرد آمده اند و اختیارات تامه آنان ابراز و صحت و اعتبار آن محرز شناخته شده است، نسبت به این منشور ملل متحد موافقت حاصل کرده اند و به این وسیله سازمانی بین المللی موسوم به ملل متحد را تاسیس می کنند.»
این سازمان دارای ۶ رکن است که مجمع عمومی، شورای امنیت، شورای اقتصادی و اجتماعی، شورای قیمومیت، دیوان بین المللی دادگستری و دبیرخانه ارکان آن محسوب می شوند.
مصر و روسیه بزرگترین طرح هسته ای جهان را اجرا می کنند
‘ایهاب نصر› سفیر مصر در مسکو با اشاره به روابط خوب مصر و روسیه در همه زمینه ها، از همکاری هسته ای دو کشور و مشارکت در اجرای بزرگترین طرح هسته ای جهان خبرداد.
نصر در گفت وگوی اختصاصی با شبکه خبری روسیا الیوم ، در حاشیه مراسمی در سفارت مصر در مسکو، با اشاره به گسترش همکاری دو کشور در زمینه های مختلف از جمله منطقه صنعتی روسیه، مشارکت با این کشور را در اجرای پروژه هسته ای الضبعه به عنوان بزرگترین طرح هسته ای جهان مایه افتخار دانست. نصر نتایج سفر اخیر ‹عبدالفتاح السیسی› رئیس جمهوری مصر به دو شهر روسیه، سخنرانی وی در پارلمان این کشور و دیدار با دیمتری مدودف و امضای چند توافق نامه با این کشور را بسیار مهم ارزیابی کرد .
سفیر مصر در روسیه در خصوص بازگشت گردشگری روسیه به مصر گفت: ارتباط دائمی با دوستان روسی همچنان ادامه دارد ودو کشور مصمم به توسعه روابط خود در زمینه گردشگری هستند.
رئیس جمهور مصر روز ۲۳ مهر در یک سفر سه روزه به روسیه با ‹ولادیمیر پوتین ‹ رئیس جمهور این کشور دیدار کرد. السیسی در این سفر علاوه بر بررسی مسائل مهم سیاسی و روابط دو جانبه با پوتین درباره مهمترین مسائل اقتصادی دو کشور از جمله گسترش حجم سرمایه گذاری های مشترک گفت وگو و قراردادی برای شروع احداث نیروگاه هسته ای الضبعه در مصر و تامین سوخت هسته ای این نیروگاه امضا کرده بود.
این قرارداد توسط ‹الکسی لیخاچوف› مدیرکل مجموعه شرکت های دولتی روس اتم و ‹محمد شاکر› وزیر برق و انرژی های تجدید پذیر مصر امضا شد.
قرار است کار احداث نیروگاه هسته ای الضبعه به زودی آغاز شود.
روسیه و مصر روز ۲۸ آبان ۲۰۱۵ در شهر قاهره موافقتنامه همکاری در حوزه احداث فناوری های روسی و راه اندازی اولین نیروگاه تولید برق اتمی در منطقه الضعبه مصر در حاشیه دریای مدیترانه را به امضا رسانده و توافقات بین المللی برای اعطای وام احداث این نیروگاه نیز صورت گرفت.
مبلغ اعتبار ۲۵ میلیارد دلار اعلام شده است. این نیروگاه اتمی از چهار واحد به قدرت ۱۲۰۰ مگاوات تشکیل شده است.