رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی آذربایجان غربی با اشاره به مصوبه جدید دولت در خصوص احیای دریاچه ارومیه، گفت: ۲ هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال اعتبار ویژه برای احیای این دریاچه ابلاغ شد. ناصر حضرتی، افزود: این اعتبار ابلاغی تنها بخشی از اعتبار مصوب هیات دولت است زیرا بودجه احیای دریاچه علاوه بر آذربایجان […]

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی آذربایجان غربی با اشاره به مصوبه جدید دولت در خصوص احیای دریاچه ارومیه، گفت: ۲ هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال اعتبار ویژه برای احیای این دریاچه ابلاغ شد.
ناصر حضرتی، افزود: این اعتبار ابلاغی تنها بخشی از اعتبار مصوب هیات دولت است زیرا بودجه احیای دریاچه علاوه بر آذربایجان غربی به وزارتخانه‌های عامل از جمله جهاد کشاورزی، نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل‌ها و همچنین به استان‌های آذربایجان شرقی و کردستان هم اختصاص می‌یابد.
وی اضافه کرد: لایروبی رودخانه‌ها، تکمیل و تجهیز شبکه‌های اندازه‌گیری آب‌های سطحی، احداث خطوط انتقال پساب تصفیه خانه‌ها، تهیه نقشه‌های کاداستر اراضی و دیگر پروژه‌های مرتبط با این اعتبار اجرایی می‌شود. وی میزان کل اعتبار ابلاغی به آذربایجان غربی از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶ را ۱۰ هزار و ۵۵۲ میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد: ۳۱ درصد این رقم با توجه به وضعیت مالی کشور تخصیص یافته است که رقم بسیار بالایی به شمار می‌رود. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی از افرادی که بدون اطلاع از روند مصوبه‌های هیات دولت در خصوص اعتبار احیای دریاچه ارومیه ابهام آفرینی می‌کنند، انتقاد کرد.
وی با اشاره به اینکه طرح انتقال آب از جنوب استان به دریاچه از مهمترین طرح‌های مرتبط با احیای دریاچه ارومیه به شمار می‌رود، بیان کرد: برای اجرای این طرح مهم تاکنون نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده و با پیشرفت فیزیکی قابل قبولی در حال اجراست.
در هفته‌های اخیر برخی از سایت‌های خبری و کانال‌های تلگرامی در خصوص اختصاص اعتبار به احیای دریاچه ارومیه ابهام‌آفرینی کردند اما در سایه توجه ویژه دولت تدبیر و امید به موضوع احیای دریاچه ارومیه، تاکنون هزاران میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های تثبیت و احیا هزینه شده و طرح‌های مختلفی نیز به اجرا درآمده است.
خودنمایی پلنگ ایرانی در دامنه‌های البرز
پلنگ ایرانی که در این سال‌ها در زمره کم‌شمارترین وحوش کشور قرار گرفته بنا به گفته مدیرکل حفاظت محیط‌زیست البرز، امسال سه بار در زاویه نگاه محیط‌بانان این استان ظاهر شده است.
فردین حکیمی، افزود: ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست طالقان در حین گشت و کنترل در ارتفاعات طالقان موفق به مشاهده یک قلاده پلنگ و ثبت تصویر آن شدند.
وی اظهار داشت: منطقه طالقان از زیستگاه‌های مطلوب برای زیست پلنگ بوده و این سومین بار است که محیط‌بانان منطقه و همیاران محیط‌زیست موفق به ثبت تصویر از این گونه ارزشمند شده‌اند.
حکیمی با اشاره به نقش و اهمیت حضور گونه فوق در زیستگاه‌های حیات وحش از جوامع محلی که همواره یار و یاور محیط‌زیست هستند، خواست برای حفظ و حراست از این گونه ارزشمند و سایر حیات‌وحش استان با محیط‌بانان همکاری کنند.
وی اضافه کرد: آمار دقیقی از تعداد این گونه در استان وجود ندارد زیرا جانوری در حال کمین و تغییر مکان است که به راحتی نمی‌توان آن را مشاهده کرد. حکیمی گفت: منطقه شکار ممنوع طالقان نسبت به منطقه حفاظت شده آمار بالاتری به خاطر وجود این گونه دارد زیرا از لحاظ زیستگاهی شرایط مطلوب‌تر و طعمه‌های بیشتری دارد.
منطقه شکار ممنوع طالقان دارای ۷۵ هزار هکتار وسعت است.
ساخت سیستم جدید تصفیه آب در محل
محققان سوییسی یک سیستم جدید برای تصفیه آب ساختند که امکان بازچرخانی و پاکسازی آب حاصل از شست‌و‌شوی دست و استحمام را در محل فراهم می‌کند.
به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، هم اکنون سیستم‌های متعددی برای تصفیه وجود دارد که امکان بازچرخانی آب حاصل از شست‌و‌شو را در محل فراهم می‌کنند. اما آب به دست آمده استاندارد کیفی ندارد و صرفا می‌توان از آن برای سیفون سرویس‌های بهداشی استفاده کرد. این در حالی است که سیستم تولیدی محققان انستیتوی تکنولوژی فدرال سوییس آب را در چند مرحله تصفیه می‌کند و آب حاصل از آن فاقد رنگ و بو است و به حدی پاکیزه و سالم است که به گفته محققان، میزان باکتری‌های موجود در آب تصفیه شده با استفاده از این سیستم کمتر از باکتری‌های موجود در آب لوله‌کشی سوییس است. ویژگی اصلی این سیستم، استفاده از یک مکانیزم فیلتر کردن از طریق غشاهای پلاستیکی متخلخل دارای سوراخ‌های بسیار ریز است که ارگانیسم‌های بیماری‌زا را جدا می‌کند. فیلم میکروبی که روی این غشاهای پلاستیکی ایجاد می‌شود، ذرات آلاینده موجود در آب را تجزیه
می‌کند. علاوه بر این ترکیبات نیتروژن و فسفر موجود در مواد شوینده را تقریبا با کارآیی ۱۰۰ درصد تجزیه می‌کند. پس از این مرحله، ترکیبات ارگانیک باقی مانده در آب با استفاده از یک فیلتر کربنی جدا می‌شود. در مرحله پایانی هم از یک سلول الکترولیتی برای تولید کلر از نمک محلول در آب استفاده می‌شود تا آب گندزدایی شود.