در استان قزوین نیز به تبع کشور دستیابی به اطلاعات و فناوری‌های روز دنیا و ظرفیت سنجی برای استفاده از منابع انرژی های تجدیدپذیر آغاز شده و در سالهای اخیر طرح‌های متعدد انرژی‌های خورشیدی و بادی در این استان به مرحله اجرا در آمده است. یکی از بزرگترین نیروگاه‌های بادی کشور با ۶۱٫۴ مگاوات ظرفیت […]

در استان قزوین نیز به تبع کشور دستیابی به اطلاعات و فناوری‌های روز دنیا و ظرفیت سنجی برای استفاده از منابع انرژی های تجدیدپذیر آغاز شده و در سالهای اخیر طرح‌های متعدد انرژی‌های خورشیدی و بادی در این استان به مرحله اجرا در آمده است.
یکی از بزرگترین نیروگاه‌های بادی کشور با ۶۱٫۴ مگاوات ظرفیت و ۱۸ توربین در کهک تاکستان قزوین در سال جاری توسط وزیر نیرو به بهره برداری رسید که نقش موثری در تامین نیاز کشور به انرژی، مقابله با انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از سوخت منابع فسیلی و جلوگیری از مصرف ۹۰ میلیون لیتر گازوییل ایفا می کند. توسعه چنین نیروگاه‌هایی و جذب سرمایه گذار برای آنها از اولویت‌های اقتصادی استان قزوین محسوب می‌شود.
**ظرفیت چهارهزار مگاواتی قزوین در انرژی‌های تجدیدپذیر
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین در این رابطه به ایرنا گفت: براساس مطالعات انجام شده ظرفیت چهار هزار مگاوات بهره برداری از انرژی‌های تجدید پذیر در استان قزوین وجود دارد که تاکنون مجوز بهره برداری از یک هزار و ۵۰۰ مگاوات انرژی از این محل صادر شده است.
منوچهر حبیبی با اشاره به پیشگامی قزوین در انرژی‌های نو افزود: هم اکنون ۱۰ درصد انرژی های تجدیدپذیر کشور در قزوین تولید می‌شود.
وی افزود: قزوین قابلیت‌ها و توانمندی‌های زیادی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر دارد و می توان با توجه به استعدادهای مناطق مختلف قزوین برای توسعه نیروگاه‌ها و صدور مجوزها اقدام کرد.
این مسئول اضافه کرد: تونل بادی منجیل تا کهک و بویین زهرا را می‌توان یکی از ظرفیت‌های استان در حوزه انرژی های تجدیدپذیر دانست که بستر لازم را برای احداث نیروگاه‌های بادی در استان فراهم کرده است.
صدور ۲۶ مجوز احداث نیروگاه بادی
در قزوین
مدیر مرکز خدمات سرمایه گذاری استان قزوین نیز در این رابطه گفت: تاکنون ۵۹ مجوز بهره برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی با هزار و ۲۱۴ مگاوات ظرفیت در قزوین صادر شده است.
احمد بارگاهی افزود: از این مجوزها ۲۶ مجوز با ۸۶۸ مگاوات برای نیروگاه بادی و ۳۳ مجوز با ۳۴۶ مگاوات ظرفیت برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی صادر شده است.
وی با بیان اینکه ۶۴ مجوز نیز با ۳۹۷ مگاوات ظرفیت برای احداث نیروگاه مولد مقیاس کوچک در استان صادر شده است اضافه کرد: تاکنون ۱۹ نیروگاه مولد مقیاس کوچک با ۸۷ مگاوات و سه نیروگاه بادی با ۱۷۶ مگاوات ظرفیت به بهره برداری رسیده اند. بارگاهی با اشاره به پرونده‌های در حال پیگیری استان در این زمینه اضافه کرد: ۳۰ نیروگاه مولد مقیاس کوچک، ۱۴ نیروگاه بادی و ۲۵ نیروگاه خورشیدی در حال تکمیل مدارک هستند.
وی با بیان اینکه تعدادی از مجوزهای صادر شده راکد هستند، افزود: ۱۵ نیروگاه مقیاس کوچک، ۹ نیروگاه بادی و هشت نیروگاه خورشیدی تاکنون برای بهره‌برداری از طرح‌های خود اقدامی نکرده‌اند و باید برای بازپس گیری مجوزها و واگذاری به سرمایه گذاران دیگر اقدام شود.
سرپرست دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری قزوین ادامه داد: در مجموع ۲۰ درصد از انرژی تجدیدپذیر و مولد مقیاس کوچک در استان به بهره برداری رسیده، ۳۳ درصد در دست اجرا هستند و ۴۷ درصد نیز پیگیری لازم را نداشته اند.

قزوین بزرگترین تولید کننده برق از نیروی بادی در کشور
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان قزوین نیز در این رابطه گفت: این استان با تولید ۱۳۲ مگاوات برق از محل انرژی بادی بزرگترین تولید کننده برق بادی کشور است و در این زمینه در کشور پیشتاز محسوب می‌شود. سعید بهادیوند چگینی افزود: قزوین به دلیل واقع شدن در کریدور بادی کشور هم ظرفیت احداث نیروگاه‌های بادی دارد و هم به دلیل اختلاف ارتفاع با دریا و پاکی هوا از نظر نیروی خورشیدی نیز بسیار مستعد است. وی ادامه داد: تاکنون با احداث هزار مگاوات نیروگاه بادی در استان موافقت اجرایی صادر شده و تا سه هزار مگاوات نیز ظرفیت در استان وجود دارد. این مسئول اضافه کرد: شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین بسترسازی برای تولید نیروگاه‌های بادی و خورشیدی را وظیفه خود می داند و امیدوار است ظرفیت ‌ای استان از قبیل تونل بادی منجیل برای افزایش تعداد توربین‌های بادی و تولید انرژی بیشتر استفاده شود.