نمایشگاه «دیروز، امروز، فردا» که بر آثار حجتالله شکیبا مروری دارد، از سوم آبان ماه ساعت ۱۶ در خانه فرهنگ و هنر گویا افتتاح شد. آثار به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه برگرفته از اشعار شاعرانی همچون مولانا، فردوسی و خیام هستند. همچنین آثار نمایشگاه «دیروز، امروز، فردا» در گذشته در قالب یک کتاب […]
نمایشگاه «دیروز، امروز، فردا» که بر آثار حجتالله شکیبا مروری دارد، از سوم آبان ماه ساعت ۱۶ در خانه فرهنگ و هنر گویا افتتاح شد. آثار به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه برگرفته از اشعار شاعرانی همچون مولانا، فردوسی و خیام هستند. همچنین آثار نمایشگاه «دیروز، امروز، فردا» در گذشته در قالب یک کتاب با همکاری خانه فرهنگ و هنر گویا منتشر شده است. این نمایشگاه تا تاریخ چهارشنبه (نهم آبان ماه) برپا خواهد بود. علاقهمندان میتوانند هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب برای بازدید از آثار به خانه فرهنگ و هنر گویا واقع در خیابان کریمخان زند مراجعه کنند. حجتالله شکیبا (زاده- ۱۳۲۸، گرگان) نقاش هایپر رئالیست و عکاس ایرانی است. موضوع اغلب نقاشیهای شکیبا، تاریخ ایران است. شکیبا با علی حاتمی آشنایی و همکاری داشته است. این آشنایی به همکاری فیلمساز و نقاش در سالهای بعد منجر شد. در هزاردستان، تابلوی شهر قدیم مشهد، در کمالالملک، بازسازی تمام تابلوهای کمالالملک از جمله تالار آینه و در دلشدگان، پرترهای از لیلا حاتمی از آثار حجتالله شکیبا هستند.
اکران «اتاق تاریک» از نیمه آذر
فیلم سینمایی «اتاق تاریک» به کارگردانی و تهیهکنندگی روحالله حجازی از نیمه آذرماه روی پرده سینماها میرود. به گزارش جمله به نقل از مشاور رسانهای پروژه، مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره هانوی ویتنام شب گذشته ۵ آبان ماه با حضور روحالله حجازی بهعنوان کارگردان فیلم «اتاق تاریک» برگزار شد. «اتاق تاریک» پنجمین فیلم بلند سینمایی روحالله حجازی است که با ۱۱ فیلم از دیگر کشورهای جهان به رقابت میپردازد. «اتاق تاریک» روایتگر داستان فرهاد و هاله است که فصل جدید زندگی خود را آغاز کردهاند و این سرآغاز تغییرات دیگری است که آنها را در مواجهه با مسایل جدیدی قرار میدهد. ساره بیات، ساعد سهیلی و سیدعلیرضا میرسالاری بازیگران این فیلم هستند. اکران «اتاق تاریک» را دفتر پخش خانه فیلم به مدیریت سعید خانی بر عهده دارد و عرضه و پخش بینالمللی آن بر عهده محمد اطبایی (فیلمهای مستقلهای ایرانی) است.
امضای تفاهمنامه با ناشر صرب برای ترجمه و انتشار آثار ایرانی
در حاشیه حضور جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه بینالمللی کتاب صربستان، تفاهمنامه همکاری مشترک ایران با بزرگترین ناشر دولتی صربستان امضا شد.
به گزارش جمله به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، این تفاهمنامه با حضور مهدی شیرازی، رایزن فرهنگی ایران در صربستان، حسینعلی سبزه، نماینده موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران و پتار آربوتینا، مدیر بخش انتشارات اسلوژبنی گلاسنیک به امضا رسید.
در این تفاهمنامه در خصوص همکاری و تبادل اطلاعات بین ناشران دو کشور با رعایت ضوابط حقوقی و بینالمللی و همچنین تقویت همکاریهای دوجانبه برای تبادل آثار صربی و فارسی تأکید شد. بر اساس توافق صورت گرفته میان دو طرف، مقرر شد ۱۰ اثر ایرانی در قالب طرح گرنت ترجمه و مورد حمایت قرار گیرد. مدیر بخش انتشارات اسلوژبنی گلاسنیک در این جلسه ضمن اشاره به غنی بودن فرهنگ ایرانی گفت: هدف از این تفاهمنامه گسترش روابط فرهنگی و بهویژه معرفی فرهنگ و نشر ایرانی در صربستان است. وی افزود: علاقه صربها به فرهنگ ایرانی و شرقی نسبت به ادبیات غربی بالا است. بهترین ترجمه، ترجمه مستقیم آثار فارسی به زبان صربی است و امیدوارم که در قالب این تفاهمنامه بتوانیم بهترین آثار ادبی ایرانی را به زبان صربی ترجمه کنیم. یادآوری میشود، انتشارات اسلوژبنی گلاسنیک بهعنوان بزرگترین انتشارات دولتی صربستان است و در شصت و سومین نمایشگاه کتاب بلگراد بهعنوان ناشر برتر انتخاب شد.
معرفی هیئت داوران چهارمین جشنواره ملی اسباببازی
به گزارش جمله به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محسن حموله- دبیر چهارمین جشنواره ملی اسباببازی- در احکامی جداگانه جاوید مقدمی- تولیدکننده و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان اسباببازی، مدرس طراحی بازیهای فکری و طراحی اسباببازی، محمدحسین فرجو- کارشناس فرهنگی در حوزه اسباببازی و داور سه دوره گذشتهی این جشنواره، عادل بزدوده- هنرمند و پیشکسوت عرصه نمایش عروسکی و تئاتر، حسن سیرانی- مشاور در زمینه تولید اسباببازی، داور طراحی اسباببازی و مدرس کارآفرینی در دانشگاه الزهرا و دانشگاه هنر و آزاده بیات- طراح و مجری دوره آموزشی طراحی اسباببازی در دانشگاه علم و فرهنگ، مشاور و طراحی تولید بستههای آموزشی بازیهای سنتی را بهعنوان گروه داوری چهارمین دوره منصوب کرد. حموله با اشاره به تجربه، دانش و تعهد اعضای گروه داوری در حوزه اسباببازی و سرگرمی کودکان و نوجوانان از آنها خواسته که با تدبیر، دقت و نگاهی جامع به بررسی و ارزیابی اسباببازیها و سرگرمیهایی بپردازند که در سه بخش ایدههای نو، اسباببازی ثبتی و اسباببازیهای دارای مجوز تولید، در سال ۹۶ به دبیرخانه شورای نظارت بر اسباببازی ارایه شدهاند. آثار رسیده به بخش داوری پایانی در حوزه اسباببازیهای ثبت شده ۸۳ اسباببازی، در بخش مجوز تولید ۱۰۴ اسباببازی و ایدههای بازار ۱۹ اسباببازی است. چهارمین جشنواره ملی اسباببازی با شعار «تمرین زندگی» از ۲۶ تا ۳۰ آبان ۱۳۹۷ در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برگزار میشود.