شهربانو جمعه‌پور «آرام می‌گیریم» یکی از سریال‌های پرمخاطب ایرانی است که در سال ۱۳۹۵ به کارگردانی روح‌الله سهرابی و تهیه‌کنندگی فرهاد گلی ساخته شد و روی آنتن رفت. در این سریال بازیگران متعددی حضور داشتند و آرام می‌گیریم جزو سریال‌های پربازیگر محسوب می‌شود. از طرف دیگر، حضور چهره‌های مختلف در این مجموعه آن را منحصر […]

شهربانو جمعه‌پور

«آرام می‌گیریم» یکی از سریال‌های پرمخاطب ایرانی است که در سال ۱۳۹۵ به کارگردانی روح‌الله سهرابی و تهیه‌کنندگی فرهاد گلی ساخته شد و روی آنتن رفت. در این سریال بازیگران متعددی حضور داشتند و آرام می‌گیریم جزو سریال‌های پربازیگر محسوب می‌شود. از طرف دیگر، حضور چهره‌های مختلف در این مجموعه آن را منحصر به فرد کرده است.
این سریال در ۵۰ قسمت ۴۵ دقیقه‌ای پخش شد و چند قصه را در خانواده‌های مختلف روایت می‌کرد. با توجه به تعدد قصه‌ها، مخاطبان این سریال طیف گسترده‌ای از افراد را در بر می‌گرفتند. «شهرزاد کمال‌زاده» یکی از بازیگران این سریال است که به بهانه پخش مجموعه آرام می‌گیریم از شبکه «آی فیلم» فارسی با او گفت‌وگو کردیم.

سریال «آرام می‌گیریم» را از «آی فیلم» دیدید؟
می‌دانم که این سریال از آی فیلم پخش شد و بعضی وقت‌ها که فرصت داشتم، آن را می‌دیدم.
کلاً سریال‌ها را از «آی فیلم» دنبال می‌کنید؟
بله اگر وقت داشته باشم آی فیلم را دنبال می‌کنم. با دیدی سریال‌هایم در این شبکه اولاً می‌توانم خودم را بسنجم و در مورد کیفیت کارهایی که انجام داده‌ام قضاوت کنم و نکته‌هایی را فرابگیرم تا نقش‌های بعدی‌ام را بهتر از قبل ایفا کنم. از طرف دیگر، دیدن کارهای قدیمی در آی فیلم به نوعی موجب تجدید خاطره برایم می‌شود و خوشایند است.
بازخوردها در خصوص این سریال در زمان پخش اولش چطور بود؟ در زمان بازپخش از آی فیلم چه بازخوردی از طرف مردم گرفته‌اید؟
شبکه آی فیلم مخاطبان خاص خودش را دارد و گاهی اوقات بازخوردی که ما از بازپخش سریال‌ها در آن می‌گیریم، حتی بیشتر از پخش اولش در شبکه‌های دیگر است. بعضی از مخاطبان سریال‌هایی را که موفق نشده‌اند در زمان پخش اول‌شان ببینند در آی فیلم تماشا می‌کنند و این اتفاق خوبی است.
سریال آرام می‌گیریم به نظرتان چطور از آب در آمد و چه نمره‌ای به آن می‌دهید؟
آرام می‌گیریم سریال خوبی است. تعداد بازیگران حرفه‌ای و چهره در آن زیاد است. چندین قصه در آن به شکل همزمان پیش می‌روند و به نظر من این سریال برای هر مخاطبی می‌تواند یک پیامی داشته باشد. با توجه به تمام این نکات می‌توان گفت که آرام می‌گیریم سریال خوبی است.
درباره نقش خودتان در این سریال توضیح بدهید و اینکه چه جایگاهی در کارنامه حرفه‌ای‌تان دارد؟
رعنا نقشی متفاوت برای من بود و خوب هم دیده شد. به همین دلیل برایم ارزش زیادی دارد و جایگاه خوبی هم در رزومه کاری‌ام دارد. به طور کلی این نقش را دوست داشتم و الان از اینکه آن را بازی کرده‌ام، خوشحالم.
روند انتخاب‌تان برای این نقش چطور بود؟ از ابتدا شما برای ایفای آن انتخاب شده بودید یا از چند بازیگر تست گرفته شد؟
همان‌طور که گفتم سریال آرام می‌گیریم پربازیگر بود و هنرپیشه‌های حرفه‌ای و چهره در آن حضور داشتند. این سریال آنقدر داستان‌های متنوعی داشت که کار بعضی از بازیگران اصلاً با برخی دیگر تداخل نداشت و کلاً جدا از هم سکانس‌ها گرفته می‌شد. من هم از همان ابتدای کلیدخوردن پروژه وارد کار شدم.
در ابتدا بازی کردن در این سریال برایم نگران کننده بود، چون می‌ترسیدم نقشم در میان کاراکترهای خوبی که در این سریال بود گم شود و خودم در میان چهره‌هایی که در این اثر حضور داشتند، دیده نشوم. امّا خوشبختانه این طور نشد و کار خوب از آب درآمد.
جذابیت‌های نقش رعنا برای شما چه بود؟
رعنا نقش سختی بود، اما سعی کردم با عشق به آن بپردازم و با کمک کارگردان و تهیه کننده مجموعه توانستم کار را خوب انجام دهم. در این سریال نقش یک فرد معتاد را بازی می‌کنم. نقشم کاملاً متفاوت با کارهایی است که قبلاً انجام داده بودم. همین مسائل موجب می‌شد که کاراکتر برایم جذابیت داشته باشد.
از سختی‌های این نقش برایمان بگویید؟
بازی کردن نقشی که در زندگی روزمره‌ات اصلاً جایگاهی ندارد و تو اصلاً با آن برخورد نداشته‌ای، سخت است. مثلاً وقتی شما نقش یک فرد معمولی را بازی می‌کنی، می‌توانی با او همذات‌پنداری کنی و کار را درست انجام دهی امّا ارتباط برقرارکردن با نقش یک معتاد کار سختی است. به عبارت دیگر، وقتی می‌خواهی یک کاراکتر را به عنوان یک تیپ معرفی کنی، مخصوصاً تیپ‌هایی که قبلاً تجربه نکرده‌ای و در زندگی شخصی‌ات به سمت آنها نرفته‌ای، باید تلاشت را بیشتر کنی. امّا من ایفای نقش‌های سخت را دوست دارم، چون باعث می‌شوند که به چالش کشیده شوی و تلاش بیشتری بکنی.
از طرفی درخشیدن در میان این همه کاراکتر خوب کار سختی است امّا خوبی کارگردان این مجموعه این بود که به تمامی کاراکترها بها می‌داد و این طور نبود که برخی از شخصیت‌ها و نقش‌ها فدا شوند.
درباره سختی ‌نقش رعنا صحبت کردید، سوال من این است که آیا از ابتدا می‌دانستید نقش سختی را انتخاب کرده‌اید یا در جریان ایفای نقش متوجه سختی‌هایش شدید؟
به طور کلی تمایل دارم نقش‌های متفاوت را ایفا کنم. وقتی قرار است کار جدیدی از من پخش شود، دوست دارم مردم شخصیت جدیدی را ببینند نه اینکه یک شخصیت را بارها و بارها تکرار کنم. در ابتدا می‌توانستم حدس بزنم که ایفای نقش یک معتاد سختی‌های خاص خودش را دارد و با آگاهی، این نقش را انتخاب کردم. در جامعه ما ناهنجاری‌هایی وجود دارند که باید به آنها پرداخته شود. اعتیاد یکی از آن ناهنجاری‌هاست. شاید بتوانیم با کاری که انجام می‌دهیم نقشی هر چند کوچک در تغییر مسیر زندگی افراد داشته باشیم. شاید برخی از جوانان و نوجوانان با دیدن سریال‌هایی که درباره اعتیاد است، تصمیم‌های درستی بگیرند و مسیر زندگی‌شان عوض شود. این دلخوشی‌ها باعث می‌شود که سختی‌های کار برایم آسان شود.