رضا شریعتی، روزنامه‌نگار دختری حدودا ۲۵ ساله در خیابان گرگان تهران در حال مکالمه با تلفن همراه است که به سرعت برق و باد گوشی تلفن همراهش را از او می‌دزدند. سارق در حال دویدن است که از بخت بد او و بخت خوش مال باخته، مامور نیروی انتظامی با لباس شخصی متوجه موضوع شده […]

رضا شریعتی، روزنامه‌نگار

دختری حدودا ۲۵ ساله در خیابان گرگان تهران در حال مکالمه با تلفن همراه است که به سرعت برق و باد گوشی تلفن همراهش را از او می‌دزدند. سارق در حال دویدن است که از بخت بد او و بخت خوش مال باخته، مامور نیروی انتظامی با لباس شخصی متوجه موضوع شده سارق را دستگیر می‌کند. در اعترافات اولیه سارق موبایل اذعان می‌کند نامش داوود است. «داوود. میم » هیجده سال دارد و در ابتدا مدعی است که رابطه او و دختر عاشقانه بوده است و قصد شوخی با او را داشته است اما وقتی با شکایت ملیکا و انکار او روبرو می‌شود ادامه می‌دهد:« اولین بار است که اقدام به سرقت گوشی تلفن همراه کرده‌ام و تاکنون سابقه‌ای ندارم. التماس می‌کند به او رضایت بدهند.» ماموران کلانتری اقدام به استعلام از مراجع ذیصلاح می‌کنند و در این استعلام‌ها مشخص می‌شود او دارای ۹ فقره سرقت، شرارت، زورگیری و مزاحمت در پرونده‌های متعدد کیفری است. در بازرسی از وسایل متهم ۱۰ سوت مخدر شیشه کشف می‌شود. متهم سعی دارد پلیس را متهم به صحنه‌سازی کند و اینطور وانمود کند که مخدر شیشه برای او نیست اما با انجام تست‌های مربوطه اعتیاد داوود تائید می‌شود.
گروهبان یکم رضا امانی که موفق به دستگیری این سارق شده است به جمله می‌گوید: طعمه‌های اصلی این سارقان دختران جوان، خانم‌ها و زنان مسنی هستند که در نقاط مختلف شهر تردد کرده و با بی‌رحمی تمام در برخی موارد با کشاندن آنها بر روی زمین، مبادرت به سرقت کیف و اموال زنان می‌کنند، چون معتقدند زنان توانایی کم‌تری در محافظت از وسایل خود دارند.
وی که از پرسنل یگان امداد است می‌گوید: بیش‌تر سارقان اعتیاد به روانگردان‌هایی مثل شیشه دارند و چون از سمت خانواده تامین نمی‌شوند مبادرت به سرقت از شهروندان می‌کنند.
گروهبان امانی معتقد است که برخی از این کیف قاپی‌ها با همدستی زن و شوهر یا دو برادر با هم رخ می‌دهد و می‌گوید: مردم نباید در مکان‌های شلوغ اقدام به شمردن پول و یا بازی با گوشی تلفن همراه کنند.
این پرسنل یگان امداد نیروی انتظامی می‌گوید: دختران جوان در روش انداختن کیف دوشی در مترو‌ها و بی‌آرتی‌ها دقت بیش‌تری به خرج دهند و به صورت اوریب مانند پستچی‌ها از کیف دوشی استفاده کنند.
این گروهبان وظیفه‌شناس به سارقان هشدار می‌دهد که در صورت تخطی از قانون و مزاحمت برای بانوان و شهروندان پلیس و یگان امداد تا مجازات آنها کوتاه نخواهند آمد.

امنیت شهروندان اولویت اول نیروی انتظامی است
در این رابطه سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت در حاشیه اجرای طرح دستگیری سارقان در گفت‌وگو با خبرنگار جمله با اشاره به اینکه امنیت و برقراری آن جزو مطالبات به حق و از نیازهای اولیه شهروندان است؛ می‌گوید: از تمام دستگاه‌های ذیربط تقاضا می‌کنم تا نسبت به یاری پلیس در برقراری امنیت در تهران کمک کنند.
این مسئول با بیان اینکه تاکنون بیش‌ از ۱۸۴ سارق با ۳۰۰۰ سرقت در تهران دستگیر شدند، افزود: ۹۰ نفر از دستگیر شدگان بیش از این چندین بار به اتهام ارتکاب جرائم مختلف دستگیر شده و به زندان رفته‌اند.
وی با اشاره به برخی از پرونده‌های مهم این طرح گفت: دو باند در حالی که قصد سرقت مسلحانه از طلا فروشی را داشتند پیش از ارتکاب جرم شناسایی و دستگیر شدند.
سردار رحیمی از دستگیری کیف قاپان خشن نیز خبر داد و گفت: این افراد به شکلی وحشیانه اقدام به سرقت از شهروندان می‌کردند، به طوری که تنها دو نفر از مالباختگان آنان به کما رفته و البته در حال حاضر حالشان بهتر شده است.
رئیس پلیس پایتخت افزود: اجرای طرح‌های ارتقای امنیت اجتماعی و تشکیل گروه ضربت پلیس از جمله رویکردهای ما برای برخورد با جرائم و از جمله با زورگیران است.
وی با اشاره به کاهش سن ارتکاب به جرائم از والدین خواست که نظارت بیشتری بر رفتار و رفت و آمد فرزندان خود داشته باشند.
سردار رحیمی بیان کرد: باید پیشگیری از وقوع جرم به عنوان یک اصل مهم در جامعه نهادینه شود.
رحیمی گفت: شهروندان باید توجه کافی را به رعایت موارد ایمنی داشته باشند و پلیس نیز تمام توان خود را در این زمینه به کار می‌بندد اما واقعیت این است که نمی‌توان در هر کوچه و محله یک مامور پلیس را مستقر کرد بنابراین این خود شهروندان هستند که با رعایت موارد ایمنی می‌توانند از وقوع سرقت‌های این‌ چنینی پیشگیری کنند.
رئیس پلیس پایتخت اظهار امیدواری کرد با بهبود شرایط اقتصادی شاهد کاهش وقوع جرایم باشیم.