هومن حکیمی دبیر گروه فرهنگی چرا انتظامی می‌تواند موفق شود کسی که «شیمی» خوانده می‌داند که ترکیب و تجزیه، یکی از مهم‌ترین پایه‌های این علم هستند. علمی که در دنیای واقعی و خارج از آزمایشگاه‌ها هم تاثیری عینی و کاربردی دارد. سینمای ایران هم مدام از این ترکیب‌ها و تجزیه‌ها نفع برده و آسیب دیده […]

هومن حکیمی
دبیر گروه فرهنگی

چرا انتظامی می‌تواند موفق شود
کسی که «شیمی» خوانده می‌داند که ترکیب و تجزیه، یکی از مهم‌ترین پایه‌های این علم هستند. علمی که در دنیای واقعی و خارج از آزمایشگاه‌ها هم تاثیری عینی و کاربردی دارد. سینمای ایران هم مدام از این ترکیب‌ها و تجزیه‌ها نفع برده و آسیب دیده است. اینکه آدم‌ها به مثابه عناصر شیمیایی درست انتخاب شوند و در کنار هم قرار بگیرند تا ترکیبشان به نفع سینمای کشور شود، نکته‌ای‌ست که حسین انتظامی شیمی‌دان، احتمالا از پسش برخواهد آمد!

چرا انتظامی می‌تواند موفق‌تر باشد
سینما غیر از تمام اصول و قواعد تخصصی و دانشی که دارد و می‌طلبد، یک وجه رسانه‌ای به معنای عام‌تر هم دارد. یعنی اگر کسی چه در حوزه اجرای سینمایی و چه در مقام مدیریتش، با عالم رسانه آشنا باشد، بهتر می‌تواند شرایط و مناسبات و… را درک کند و در نتیجه رفتار حرفه‌ای مناسب‌تر و بهتری خواهد داشت. رییس جدید سازمان سینمایی به گواه سوابق، یک مدیر موفق در حوزه رسانه بوده که با شناخت کاملی نسبت به این حوزه وارد دنیای سینما شده و این نکته، ما را امیدوارتر می‌کند.

خلاقیت دارد و سینما فضای بروز خلاقیت است
انتظامی در دو مقطع، دو کار خیلی ماندگار در حوزه مطبوعات انجام داد. پایه‌گذاری و تاسیس روزنامه جام جم و زمانی که مدیرعاملی موسسه همشهری را تجربه کرد. اوج کار این دو موسسه و روزنامه در زمانی که بود که او مسئولیت امور را بر عهده داشت. دو رسانه‌ای که اگرچه امروز دیگر به اندازه سابق موثر نیستند اما هنوز منتشر می‌شوند و جزو متفاوت‌های عرصه رسانه کاغذی محسوب می‌شوند. کسی ضمائم و ویژه‌نامه‌های جام جم و همشهری را از یاد نبرده است و خلاقیت، یکی از وجوه تاثیرگذاری یک مدیر است که انتظامی آن را دارد و سینمای ما هم به آن احتیاج فراوانی دارد.

جوانی و باتجربگی!
حسین انتظامی متولد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۴۶ در شهر مقدس مشهد است. یعنی از نظر سن و داشتن انگیزه و انرژی در وضعیت خوبی‌ست. سینما نیاز به کسی دارد که اهل جنگیدن و سفرهای زیاد موثر و رای‌زنی و … باشد تا بتواند تکانی بخورد و از این جایی که هست به نقطه بالاتر و بهتری برسد. دوران مدیریت‌های فسیل‌گونه به پایان رسیده است و سینما، هر چند سن و سال نمی‌شناسد اما تجربه‌ای که در سنین پایین‌تر کسب شده، همیشه ترکیب جذاب‌تری را به وجود می‌آورد! یادمان باشد که حسین انتظامی روزی به‌عنوان جوان‌ترین مدیرکل حوزه فرهنگی کشور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عهده‌دار مدیریت «اداره کل مطبوعات داخلی» بوده است.

دوست داشته باشیم یا نه، سیاست مهم است!
این حرف‌ها را که هنر باید از سیاست و تاثیراتش جدا باشد، بگذارید کنار. داریم درباره واقعیت حرف می‌زنیم و واقعیت در سینما یعنی حتی هالیوود با آن همه «اِهن و تُلپ» هم بدون دنیای سیاست دوام نمی‌آورد. پس مدیری که بخواهد در حوزه کلان سینما مدیریت کند، باید از سیاست به هر معنایش بداند. حسین انتظامی دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و در مقطعی، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی بوده است. کافی نیست؟!

مردی که از فضای مجازی درست استفاده می‌کند
نمی‌شود اهل رسانه و فرهنگ و هنر باشی اما فضای مجازی را نشناسی. نمی‌شود هم که فقط رصد کنی و در آن فعال نباشی اما اگر مدیر باشی و فعال در فضای مجازی ولی خیلی شیک و موثر از آن استفاده کنی، یعنی می‌شود به تو در این وادی اعتماد کرد. حسین انتظامی که نویسنده هم هست، معمولا در توییتر و اینستاگرام اعلام حضور می‌کند و سعی می‌کند به شکل تخصصی که به قالب فضای مجازی هم بیاید، در آن بنویسد. ارجاع می‌دهم شما را به توضیحی که در اینستاگرام با اشاره به ویژگی‌های کتاب «به عبارت دیگر» نوشته جومپا لاهیری، درباره مترجم این کتاب و چگونگی آشنایی‌اش با او داده است.

امیدوارم فرصت کافی داشته باشد
با این همه، فضای سینما در کشور ما، خیلی منحصر به فرد است. اینجا کشوری‌ست که هنوز تکلیف ما با سینما در آن کاملا مشخص نیست وحتی آنهایی که سینما را دوست دارند و در آن فعالیت می‌کنند هم گاهی تکلیفشان را با سینما نمی‌دانند! غیر از اینکه چشم و همچشمی و بدگمانی و حسادت و… در سینمای ما تا دلتان بخواهد وجود دارد و اینها، گاه، عمر مدیریتی افراد را کوتاه می‌کنند.

برای خالی نبودن عریضه!
این آخری، موردی‌ست که شاید برای خیلی‌ها مهم نباشد ولی مهم است! حسین انتظامی، آدم خوش‌تیپ و خوش‌بیان و خوش‌لباسی هم هست. ویژگی‌هایی که می‌تواند به مدیران در بزنگا‌ه‌ها کمک کنند تا سریع‌تر و بیشتر پیش بروند. راستی به خاطر دارم یک‌بار که در جشنواره مطبوعات او را از نزدیک دیدم و چند دقیقه‌ای با هم حرف زدیم، ادوکلن خوش‌بویی هم زده بود! اینها، حتی یک مدیر متوسط را به رده بالاتری می‌رساند. دیده‌ام که می‌گویم!