دوازدهمین جشنواره اقوام ایران زمین، با حضور نمایندگانی از چند استان کشور و با حضور تعدادی از سفرا و کاردان های کشورهای خارجی مقیم ایران ۲ آذر ماه در سالن نمایشگاه های شهر گرگان برگزار شد. دوازدهمین جشنواره اقوام گلستان که حالا با گذشت سالیان دراز از برگزاری آن به عنوان جشنواره ای پیشکسوت شناخته […]

دوازدهمین جشنواره اقوام ایران زمین، با حضور نمایندگانی از چند استان کشور و با حضور تعدادی از سفرا و کاردان های کشورهای خارجی مقیم ایران ۲ آذر ماه در سالن نمایشگاه های شهر گرگان برگزار شد. دوازدهمین جشنواره اقوام گلستان که حالا با گذشت سالیان دراز از برگزاری آن به عنوان جشنواره ای پیشکسوت شناخته می شود، بیم آن می رفت که منسجم تر و پرقدرت تر حاضر شود. این در حالی است که این جشنواره نام اقوام ایران‌زمین را دنبال خود دارد ولی معلوم نیست چرا بین المللی را به همراه خود به یدک می کشد؟
از نکات مثبت این جشنواره می توان به جدا سازی سالن صنایع دستی و سوغات اشاره کرد. ولی بیم آن می رفت که شهرها و استان های مختلفی از ایران در این جشنواره حضور یابند نه اینکه محدود به چند استان خاص باشد. ضمن اینکه سالن صنایع دستی ‌را بیشتر استان گلستان از آن خود کرده بود، البته از صنایع دستی مطرح این استان خبری در این سالن نبود. زیورالات زنان ترکمن، لباس زنان و مردان ترکمن و گلستان که معروف است و تصور می رفت که حضور پررنگ تری در این بخش از جشنواره داشته باشند؛ خبری نبود.
موسیقی شاید رکن اصلی این جشنواره بود، اما گروه های موسیقی هم محدود به چند استان و آن هم گروه هایی که در همه نمایشگاه ها آنها را می بینیم و جزولاینفک جشنواره و نمایشگاه های میراث فرهنگی شده اند؛ محدود شده بود.
قرار است در استان گلستان تا پایان سال ۱۵۰ بوم‌گردی به مراکز اقامتی این استان اضافه شود؛ این خبر را استاندار گلستان در جشنواره «اقوام ایرانی» مطرح کرد. در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، سفرای کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی به همراه خانواده خود و همچنین سفرا، کاردار و رایزن‌های فرهنگی کشورهای نروژ، قزاقستان، چین، پاکستان، سنگال، اکوادور، مالزی، تاجیکستان، اندونزی، کره‌شمالی، قبرس و غنا حضور داشتند.
در این مراسم مدیرکل میراث فرهنگی استان گلستان گفت: برای اولین‌بار است که به این گستردگی ظرفیت‌های استان را معرفی می‌کنیم. برای جذب گردشگران بیشتر، از ۴۰ خبرنگار داخلی و خارجی دعوت کرده‌ایم تا این نمایشگاه را پوشش بدهند. این حضور، فرصتی است که شبکه‌های مختلف خبری از جای‌جای استان دیدن کنند و ظرفیت‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی استان را به معرض نمایش و معرفی بگذارند.
ابراهیم کریمی ادامه داد: حضور سفرای کشورهایی که در این مراسم شرکت‌ کرده‌اند نیز باعث خواهد شد تا آنها با ظرفیت‌های استان آشنا شوند. ما در نظر داریم از حضور آنها برای تبادل موضوعات مختلف استفاده کنیم. جشنواره امسال در چند بخش حضور مؤثرتری را برای مردم ایجاد کرده است. نمایشگاه صنایع دستی فرصتی را در اختیار هنرمندان ۲۷ استان گذاشته تا تولیدات خود را در معرض معرفی و فروش بگذارند.
کریمی افزود: معرفی ظرفیت‌های گردشگری روستایی، بخش دیگری از جشنواره اقوام گلستان است. روستاهای هدف گردشگری و بوم‌گردی استان در این جشنواره شرکت کرده‌اند و امسال برای اولین‌بار شاهد حضور بوم‌گردی‌های استان و خارج از استان هستیم. بخش دیگری از جشنواره به حضور گروه‌های برتر موسیقی اقوام می‌پذیرد. بخش سیاه‌چادرها نیز از مهمترین بخش‌های این جشنواره است.
در ادامه این مراسم «کریستو پولنداکوف» سفیر بلغارستان در ایران به نمایندگی از سفرای کشورهای حاضر در این جشنواره سخنرانی کرد و گفت: از طرف تمام سفرا و نمایندگان کشورها تشکر می‌کنم که این جشنواره برگزار شده است. افتخار ماست که در جشنواره‌های بین‌المللی فرهنگی حضور پیدا کرده و جشن بگیریم. آنچه دیدیم این بود که ریشه‌های فرهنگی و میراث ارزشمند را حفظ و ترویج کرده‌اید. امیدواریم دوستی بین اقوام مختلف را حفظ کنید که این موضوع بسیار مهم است؛ این همان همزیستی صلح‌آمیز و دوستی بین‌المللی است. امیدواریم که ما هم در این زمینه با شما مشارکت کنیم.