یک عضو هیأت رئیسه مجلس می‌گوید امضای نمایندگان مجلس برای سوال از رئیس مجلس شورای اسلامی از نصاب افتاده است. علی اصغر یوسف‌نژاد نماینده ساری و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رئیس مجلس به دلیل ارجاع دو لایحه پالرمو و پولشویی به مجمع تشخیص […]

 

یک عضو هیأت رئیسه مجلس می‌گوید امضای نمایندگان مجلس برای سوال از رئیس مجلس شورای اسلامی از نصاب افتاده است.

علی اصغر یوسف‌نژاد نماینده ساری و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رئیس مجلس به دلیل ارجاع دو لایحه پالرمو و پولشویی به مجمع تشخیص مصلحت نظام، بدون بررسی مجدد در صحن می‌گوید: اگر ۲۵ تن از نمایندگان مجلس نسبت به وظایف رئیس مجلس که طبق آیین نامه به او محول شده است، ایرادی وارد کنند، می‌توانند درخواست اعتراض خود را به کمیسیون آیین نامه اعلام کنند و کمیسیون در این باره اظهار نظر می‌کند. وی ادامه می‌دهد: درخواست سوال از آقای لاریجانی ۲۷ امضا داشته، ولی در حال حاضر به ۲۰ امضا کاهش پیدا کرده و چون از نصاب افتاده است، دیگر قابل بررسی نیست.

این عضو هیأت رئیسه مجلس درباره علت اینکه لاریجانی دو لایحه پولشویی و پالرمو را بدون ارجاع به کمیسیون و بررسی در صحن به مجمع تشخیص ارسال کرده می‌گوید: این از اختیاراتی است که نمایندگان با رأی‌گیری به رئیس و هیأت رئیسه مجلس می‌دهند. وی در پاسخ به این پرسش که آیا آیین نامه چنین حقی به آقای لاریجانی داده است، تأکید می‌کند: بله. اگر در موضوعی ابهامی وجود داشته باشد، رئیس مجلس می‌تواند به کمیسیون ارجاع دهد. نماینده ساری درباره این اقدام نمایندگان معتقد است که این کار از حقوق نماینده است، ممکن است نماینده ای چنین تشخیصی داشته باشد و جز او به کسی ربطی ندارد.

حسینعلی حاجی دلیگانی به خبرگزاری فارس خبر داد ۲۷ تن از نمایندگان، طی نامه ای خواستار استیضاح علی لاریجانی شده‌اند. بر اساس آنچه در متن این نامه آمده است، آن‌ها ارسال لوایح پولشویی پالرمو به مجمع تشخیص مصلحت نظام بدون بررسی مجدد در صحن را مغایر اصل ۱۱۲ قانون اساسی و ۲۰۰ آیین نامه داخلی مجلس می‌دانند و با استناد به ماده ۲۴ آیین نامه داخلی مجلس، خواستار پاسخگویی او در این باره شده‌اند.

صادرات ایران به کره جنوبی ۶۶ درصد افت کرد

مدیرکل دفتر آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت گفت: روابط تجاری ایران و کره جنوبی با اعمال تحریم ها دچار وقفه شده است؛ به طوری که از آغاز امسال تا پایان مهرماه صادرات ایران به آن کشور ۶۶درصد کاهش یافت.

«سیدمجتبی موسویان ریزی» دیروز سه شنبه در سمینار مشترک فرصت های اقتصادی ایران و کره جنوبی یادآوری کرد: ۹۳ درصد صادرات ایران به کره جنوبی شامل نفت و میعانات گازی است و بقیه آن به کالاهای دیگر اختصاص دارد. وی ادامه داد: علاوه بر صادرات، واردات ایران از کره جنوبی نیز به دلایلی مانند ممنوعیت واردات خودرو و ۱۳۰۰ قلم کالای دیگر، ۲۱ درصد کاهش یافت. موسویان ریزی، ارزش واردات ایران از کره جنوبی در مدت مورد اشاره را ۸۴۷ میلیون دلار و حجم صادرات را یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: به دلیل افت روابط تجاری ۲ کشور، کره جنوبی امروز جزو پنج شریک تجاری اول ما نیست. به گفته وی، تلاش دولت کره جنوبی موجب شد این کشور جزو کشورهای معاف از تحریم های آمریکا در ارتباط با خرید نفت از ایران قرار گیرد و تا ۶ ماه آینده این کشور می تواند از ایران نفت و میعانات گازی خریداری کند. «فروش نفت، پایه واردات کالا از کره جنوبی است و در صورت کاهش صادرات نفت واردات کالا از این کشور نیز محدود می شود».