بیست و پنجمین بازارچه خیریه انجمن حمایت از کودکان کار ۸ و ۹ آذر در باغ کتاب تهران برگزار می شود. بنا بر اعلام انجمن حمایت از کودکان کار هر ساله دو نوبت بازارچه حمایتی کودکان کار برپا میشود. این بازارچه از سه بخش غذا، کالا و سرگرمی تشکیل شده است. بخش غذای جشنواره شامل […]
بیست و پنجمین بازارچه خیریه انجمن حمایت از کودکان کار ۸ و ۹ آذر در باغ کتاب تهران برگزار می شود.
بنا بر اعلام انجمن حمایت از کودکان کار هر ساله دو نوبت بازارچه حمایتی کودکان کار برپا میشود. این بازارچه از سه بخش غذا، کالا و سرگرمی تشکیل شده است. بخش غذای جشنواره شامل طیف متنوعی از غذاهای خانگی و دسرها است که اغلب فروشندگان آن، حاصل دسترنج مشاغل خانگی شان را به فروش می رسانند تا از این راه به اقتصاد خانواده خود رونق ببخشند.
در بخش کالا اقلام مختلفی از جمله پوشاک و صنایع دستی عرضه و در بخش سرگرمی نیز بازیهای گروهی با کودکان، نقاشی صورت، خطاطی و… انجام می شود. انجمن حمایت از کودکان کار در هفدهمین سال فعالیت خود در سال تحصیلی جاری حدود ۱۴۰۰ کودک کار و در معرض آسیب را تحت پوشش دارد و عواید حاصل از این بازارچه صرف هزینههای حمایتی این کودکان از جمله آموزش، تغذیه، مددکاری، روانشناسی، بهداشت و درمان و فعالیتهای دیگر درباره معضل کار کودکان، خواهد شد.
عمل چشم گربه ای به کوری منجر می شود
عضو آکادمی جراحان پلاستیک صورت و بینی آسیا و اروپا گفت: عمل زیبایی چشم گربه ای و گوش الاغی باور غلط و تبلیغات کذب در جامعه است که رواج یافته است. این عمل های خطرناک توسط غیر جراحان انجام می شود و عمل چشم گربه ای به کوری فرد منجر می شود. علیرضا مصباحی افزود: عمل هایی مانند چشم گربه ای و گوش الاغی را جراحان زیبایی کشور انجام نمی دهند و چنین عملی وجود ندارد.
وی اظهار داشت: مردم به ویژه افراد جوان نباید فریب تبلیغات کذب چنین عمل های زیبایی را بخورند زیرا انجام عمل چشم گربه ای منجر به کوری می شود و گوش الاغی نیز وجود ندارد.
مصباحی ادامه داد: افرادی برای جراحی گوش به جراجان پلاستیک مراجعه می کنند که لاله گوش آنها مشکل مادرزادی دارد یا بر اثر تصادف لاله گوش شان از بین رفته است و نیاز به عمل زیبایی دارد. این فوق تخصص جراحی زیبایی و پلاستیک تصریح کرد: جراحی زیبایی یک علم است و تسلط کافی به این جراحی یک نیاز اساسی برای کار است و جراحان نیز باید قبل از انجام زیبایی صورت عوارض آنها را به بیماران گوشزد کنند.
سهمیهبندی و جیرهبندی دارو نداریم
سخنگوی سازمان غذا و دارو نحوه ارائه داروهای گرانقیمت و خاص به بیماران را تشریح کرد.
دکتر کیانوش جهانپور، درباره نحوه توزیع داروهای گرانقیمت و خاص به بیماران، گفت: در زمینه ارائه داروهای بیماران خاص باید گفت که درباره بیماران هموفیلی و تالاسمی مشکلی وجود ندارد؛ چراکه اطلاعات این بیماران از گذشته ثبت شده و بر همان اساس داروهایشان را دریافت میکنند.
وی افزود: ساز و کاری را هم برای بیماران پیوندی و دیالیزی در نظر گرفتیم و فعلا داروهایشان به صورت کنترلشده ارائه میشوند، اما در حال راهاندازی سامانهای برای ارائه منظم و کنترلشده این داروها هستیم که پس از رفع اشکالات فنیاش، راهاندازی میشود و بیماران میتوانند این داروها را در سراسر کشور بر اساس اطلاعات ثبت شدهای مانند کد ملی، از داروخانهها تهیه کنند. به این ترتیب کنترل بر داروهای بیماران خاص کامل میشود. جهانپور با بیان اینکه شیرخشکهای متابولیک هم قبلا در سامانهای مستقل به همین شیوه عرضه میشدند، گفت: این شیرخشکها همچنان هم به همان صورت عرضه میشوند و شیرخشکهای رژیمی هم به نوعی تحت پوشش همین سامانه توزیع میشوند. در سایر موارد هم اگر احساس شود که در تهیه و توزیع دارو یا فرآوردهای مشکلی وجود دارد، آن را وارد سامانه میکنیم؛ بهطوریکه شاید حتی شیرخشکهای معمولی هم به آن بپیوندند. سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ایجاد این سامانهها به معنای سهمیهبندی و جیرهبندی دارو و شیرخشک نیست، افزود: ایجاد این سامانه صرفا برای اطمینان از این است که مصرفکننده واقعی ایرانی محصول یا دارو را دریافت میکند. با وضعیتی که در یک ماه گذشته ایجاد شد و شرایط دارو هم به وضعیت عادی خودش بازگشته است، خیلی ضرورتی برای ورود بسیاری از اقلام دارویی به سامانه توزیع، احساس نمیشود، اما به محض اینکه احساس شود در توزیع هر دارو یا فرآوردهای ممکن است خللی ایجاد شود، حتما از سامانه استفاده میشود.
جهانپور همچنین گفت: اطلاعات بیمارانی که قرار است داروهایشان در قالب سامانه توزیع شود، بر اساس معرفی پزشک یا از طریق تمهیدات دیگر ثبت میشود و به این ترتیب بیماران می توانند داروهایشان را از داروخانه مورد نظرشان تهیه کنند. تلاش بر این است که ثبت داروخانهها هم در سامانه بهگونهای انجام شود که انتخاب داروخانه با بیمار باشد.