بنیاد ایرانشناسی کارگاه آموزشی «اسطوره‌شناسی و اسطوره‌های ایرانی» را از تاریخ ۱۲ آذرماه ۱۳۹۷ برگزار می‌کند. به گزارش جمله به نقل از روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی، در این کارگاه که به همت گروه فرهنگ و مردم بنیاد ایرانشناسی برگزار می‌شود، در روزهای دوشنبه‌ از ساعت ۱۴ تا ۱۶، دکتر ابوالقاسم اسماعیل‌پور مطلق، مدیر گروه رشته […]

بنیاد ایرانشناسی کارگاه آموزشی «اسطوره‌شناسی و اسطوره‌های ایرانی» را از تاریخ ۱۲ آذرماه ۱۳۹۷ برگزار می‌کند.
به گزارش جمله به نقل از روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی، در این کارگاه که به همت گروه فرهنگ و مردم بنیاد ایرانشناسی برگزار می‌شود، در روزهای دوشنبه‌ از ساعت ۱۴ تا ۱۶، دکتر ابوالقاسم اسماعیل‌پور مطلق، مدیر گروه رشته زبانشناسی‌ دانشگاه شهید بهشتی، در ۱۲ جلسه دوساعته به تدریس اسطوره‌شناسی، اساطیر ایرانی و پیوند آن با آفرینش و خلاقیت ادبی می‌پردازند. هدف اصلی از برگزاری این دوره بررسی و تحلیل اساطیر ایرانی و تأثیر آن در آثار ادبی و آفرینش‌های ادبی همچون شعر، داستان، نمایشنامه‌نویسی و نقد ادبی است.
سرفصل‌ها و محتوای آموزشی این کارگاه به قرار زیر است:
– تبیین اسطوره و افسانه و تعاریف آن
– دیدگاه‌های اسطوره‌شناسی
– اسطوره‌های ایرانی
– اساطیر شاهنامه
– نقد اسطوره‌شناختی
– اسطوره و ادبیات
– ریشه‌های اساطیری افسانه‌های ایرانی
– اسطوره و سینما
هزینه شرکت در این کارگاه برای دانش‌پژوهان ۱۲۰هزار تومان است و در پایان دوره گواهی معتبر به شرکت‌کنندگان ارائه خواهد شد. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره ۸۸۰۶۶۱۴۶ داخلی ۱۲۲۶ تماس بگیرند.

ضبط «صبح جمعه» به یاد منوچهر نوذری
ساجد قدوسیان ـ تهیه‌کننده برنامه «صبح جمعه» ـ اظهار کرد: روز جمعه (۱۶ آذر ماه)، سالروز درگذشت زنده‌یاد منوچهر نوذری است که با روز پخش برنامه «صبح جمعه» مصادف شده است؛ اما از آنجا که ضبط برنامه در روز یکشنبه است، این بزرگداشت نیز در روز یکشنبه (۱۱ آذرماه) برگزار و روز جمعه پخش می‌شود.
او ادامه داد: همچنین قرار است که در مراسم روز یکشنبه ضمن بزرگداشت، زنده‌یاد نوذری از علیرضا جاویدنیا و عباس محبی دو پیشکسوت بازیگری طنز دعوت کرد که از شاگردان زنده یاد نوذری نیز بودند، تقدیر و تجلیل شود.
قدوسیان یادآور شد: از دیگر بخش‌های ویژه‌برنامه «صبح جمعه» این است که یکی از نمایشنامه‌های قدیمی آقای نوذری که به همراه آقای جاویدنیا و میهن برزویی اجرا شده بود، بازسازی و بازضبط می‌شود؛ به این صورت که آقای جاویدنیا و خانم برزویی به صورت زنده اجرا می‌کنند و فایل صوتی آقای نوذری همزمان پخش می‌شود.

روایت تلاش‌های ۱۲۰ دقیقه‌ای یک پدر
در جشنواره‌ی مقاومت
فیلم سینمایی «پدر» محصول کشور سوریه که در بخش مسابقه بین‌الملل پانزدهمین جشنواره فیلم «مقاومت» حضور دارد، روایتگر تلاش‌های یک پدر برای نجات خانواده‌اش در سوریه است.
فیلم سینمایی «پدر» به کارگردانی باسل الخطیب و بر اساس فیلمنامه‌ای از خود کارگردان که در بخش مسابقه بین الملل پانزدهمین جشنواره فیلم «مقاومت» حضور دارد به مدت ۱۲۰ دقیقه محصول کشور سوریه روایتگر تلاش‌های یک پدر برای نجات جان خانواده‌اش است.
در این فیلم می‌بینیم که ابراهیم عبدالله شخصیت اصلی فیلم تلاش می‌کند تا با خارج کردن خانواده‌اش از شهری در سوریه جان آنها را نجات دهد. آنها به همراه دیگر مردم شهر به دنبال مکانی امن هستند ولی در دام تروریست‌ها گرفتار می‌شوند. این فیلم استقامت مردم سوریه و تعلق خاطر آنها به سرزمین و عقایدشان را به تصویر می‌کشد.
باسل الخطیب که متولد ۱۹۶۲ است پیش از این آثاری همچون «آخرین پیام»، «مریم»، «مادر»، «سوری ها»، «بن بدیس»، «اعتراف» و «حلب دمشق» را ساخته است.
سایر عوامل «پدر» عبارتند از مدیرفیلمبرداری: جمال مطر، تدوین: جهاد خدور، صدابردار و صداگذار: محمد هاشم، طراح صحنه و لباس: واعل ابو عایش، طراح چهرهپردازی: نرمین وزیر، جلوه های ویژه بصری: عمار علانی، عکاس: روبا مردینی، مدیرتولید: باسل عبدالله، موسیقی: سمیر کوفاتی، تهیه کننده: سازمان سینمایی سوریه، بازیگران: آیمن زیدان روبین عیسی و حلی رجب.
پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «مقاومت» به همت بنیاد فرهنگی روایت فتح، انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با همکاری مراکز و سازمان‌های مختلف کشور همزمان با هفته گرامیداشت بسیج تا ۹ آذر به دبیری محمد خزاعی در سینما فلسطین تهران در حال برگزاری است.

داریوش اسدزاده امروز از بیمارستان
مرخص می‌شود
داریوش اسدزاده که به دلیل مشکلات کلیوی در بیمارستان بستری شده است، احتمالا امروز (۸ آذر ماه) از بخش مراقبت‌های عمومی بیمارستان مرخص خواهد شد. این بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون بیان کرد: از حدود پنج روز پیش به دلیل مشکلات کلیوی به بیمارستان «ایرانمهر» مراجعه کردم و در همین بیمارستان بستری شدم. او ادامه داد: اکنون حالم بسیار بهتر است و در بخش مراقبت‌های عمومی بیمارستان هستم و به احتمال زیاد با تمام شدن فرایند درمانی، فردا مرخص خواهم شد.
این هنرمند در بخش پایانی سخنانش از موسسه هنرمندان پیشکسوت،سازمان سینمایی و خانه سینما یاد کرد و گفت: آنها تا اندازه‌ای که در توان‌شان بوده است از من حمایت کردند، این در حالی است که نباید از آنها انتظار بیش از حد داشت.
داریوش اسدزاده بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، یکم آذرماه ۱۳۰۲ در کرمانشاه به دنیا آمد، او در ۲۰ سالگی وارد عرصه بازیگری شد و سال‌ها در مقام بازیگر، نویسنده و کارگردان در تئاتر تهران (نصر) فعالیت کرد. در دهه چهل و پنجاه شمسی در بیش از پنجاه فیلم سینمایی ایفای نقش نمود. او پیش از انقلاب ایران را ترک کرد و در سال ۱۳۶۵ پس از ده سال اقامت در آمریکا بازگشت و در دو سریال «سمندون» و «خانه سبز» حضور داشت.