«وقتی که آسمان تهران آبی بود: (خاطره‌های دوره کودکیم، ده‌سال آغاز زندگیم از ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۶) نوشته مهران افشاری در ۱۱۲ صفحه با شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۱۳هزار تومان در انتشارات جهان کتاب منتشر شده است. در معرفی این کتاب عنوان شده است: روایتی نوستالژیک از زندگی روزانه یک خانواده متوسط ایرانی در دهه […]

«وقتی که آسمان تهران آبی بود: (خاطره‌های دوره کودکیم، ده‌سال آغاز زندگیم از ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۶) نوشته مهران افشاری در ۱۱۲ صفحه با شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۱۳هزار تومان در انتشارات جهان کتاب منتشر شده است. در معرفی این کتاب عنوان شده است: روایتی نوستالژیک از زندگی روزانه یک خانواده متوسط ایرانی در دهه ۴۰ و ۵۰ خورشیدی. مهران افشاری، نویسنده و پژوهشگر ادبیات فارسی و تاریخ اجتماعی ایران است که آثار بسیاری در زمینه تصحیح متون تصوف و عرفان و همچنین ادبیات عامه ایران دارد. او در این کتاب سرگذشت خانواده خود را، همچون نمونه‌ای از یک خانواده از قشر متوسط اجتماع، در سال‌های دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ تعریف می‌کند.
نویسنده در مقدمه آورده است: این‌که آدمی زادگاه و محیطی را که کودکی خود را در آن گذرانده است دوست داشته باشد، امری طبیعی است. من هم تهران، شهر عزیزم را که دست‌کم سه نسل گذشته از خاندانم در آن زاده و پرورده شده‌اند، بسیار دوست دارم و تداعی خاطره‌های کودکیم در این شهر، تسلی‌بخش خاطرم است.
تهرانِ چهل، پنجاه سال پیش با تهران امروزی بسیار تفاوت داشت. تهران این‌گونه گسترده و بزرگ نبود. این همه مردم در این شهر نبود اما آسمان آن مانند آسمان شهرهای دیگر آبی و شفاف بود».

 

«انعکاس ذهن» احمد وکیلی به تماشا درمی‌آید

نمایشگاه نقاشی‌های احمد وکیلی با عنوان‌ «انعکاس‌ذهن»، روز جمعه (شانزدهم آذر ماه) در گالری ساربان افتتاح می‌شود. در این نمایشگاه نقاش مجددا به سراغ طبیعت و منظره‌نگاری رفته و با ‌ لحن شناخته شده‌اش آن را به تصویر کشیده‌ است. وکیلی در سال ۹۵ نمایشگاه «سی و سه» که مروری بر آثار چاپ دستی‌اش بود را در همین گالری روی دیوار برده است. زروان‌ روح‌بخشان در بخشی از استیتمنت نمایشگاه «انعکاس‌ذهن» آورده‌ است: «احمد وکیلی با مطالعه و تمرین طبیعت در نقاشی، به ترکیبی از پیکرهای انسانی و مناظر و عناصر طبیعت رسیده است که توأمان فضای بصری بیانگر و انتزاعی را در برابر دیدگان بیننده قرار می‌دهد. چنان که گاه تشخیص درخت و کوه از انسان در آثار وی دشوار می‌نماید. گویی که آن فیگوراسیون اساطیری همچنان غالب است و طبیعت منعکس شده در نقاشی‌های او از آینه ی چنین ذهنی بازتابانیده می‌شود. بدین ترتیب در این نقاشی‌های وکیلی با بازنمایی طبیعت، آن گونه که هست، مواجه نیستیم». این نمایشگاه از روز جمعه (۱۶ آذر ماه) افتتاح می‌شود و تا روز دوشنبه (۲۶ آذر ماه) ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان می‌توانند برای تماشای آثار همه روزه به جز سه‌شنبه‌ها به گالری ساربان به نشانی سهرودی شمالی، هویزه غربی، نبش شهید یوسفی ، پلاک۱۳۰ مراجعه کنند.