معلولیت محدودیت نیست چنان که «علی» جوان روشندل گچسارانی استان کهگیلویه و بویراحمد اکنون یک کشاورز کارآفرین است، برای همدردان خود شغل ایجاد می کند و رشته تحصیلی دانشگاهی او هم هیچ ربطی به کشاورزی ندارد. «علی شیوا مهر» نابینای توانمندی است که توانسته از معلولیت فرصت بسازد و با فرآوری زیتون و تولید روغن […]

معلولیت محدودیت نیست چنان که «علی» جوان روشندل گچسارانی استان کهگیلویه و بویراحمد اکنون یک کشاورز کارآفرین است، برای همدردان خود شغل ایجاد می کند و رشته تحصیلی دانشگاهی او هم هیچ ربطی به کشاورزی ندارد.
«علی شیوا مهر» نابینای توانمندی است که توانسته از معلولیت فرصت بسازد و با فرآوری زیتون و تولید روغن کنجد, موجب اشتغالزایی بیش از هشت نفر را فراهم کند.
علی چشم دارد اما سو ندارند ،او بیل بر دوش به همه جای باغ خود سرک می کشد و هر جا لازم باشد بهتر از افراد بینا بیل می زند و خاک اطراف ریشه درخت را دور می ریزد انگار که علی چهار چشم دارد.
روشندل گچسارانی در روستای آب توت از توابع شهرستان گچساران علاوه بر اعضای خانواده اش، برای تعدادی از دوستان نابینای خود نیز اشتغالزایی کند.
باغبانی، تولید روغن کنجد، پرورش قارچ، فرآوری زیتون، تولید انواع گل و کشت درختان زمینه های فعالیت این روشندل روستایی است.
شیوا مهر تحصیل‌کرده رشته جامعه شناسی در مقطع کارشناسی ارشد است ، عاشق کتاب خواندن بوده و رسیدن به موفقیت را در خواندن و خواندن می داند.
به گفته علی آقا، فرهنگ پذیرش نابینا در جامعه وجود ندارد و زمانی که مردم در خیابان فردی را با عصای سفید می‌بینند اولین چیزی که به ذهنشان می رسد ناتوانی آن معلول است و فکر نمی کنند که این فرد نابینا ممکن است فرد موفقی باشد.
شیوا مهر ،پایان هر تلاشی را موفقیت می داند معتقد است اگر نابینایان توسط مسئولان ذیربط حمایت شوند با تلاش و کوشش به اهداف خود خواهند رسید.
وی می گوید: مشکلات سر راه همه مردم قرار می گیرد اما به عنوان یک نابینا با دیدن سختی‌ها و مشکلات از شرایطی که دارم دلم می گیرد ولی نمی شود از واقعیت فرار کرد باید با شرایط رو به رو و از حالت سکون و ایستایی خارج شد.
شیوا مهر در۱۷ سالگی دچار معلولیت شد و اکنون که ۳۴ سال سن دارد تشکیل خانواده داده و دارای ۲ فرزند است.
عرفان شیروان لک یکی دیگر از روشندلان گچسارانی است که در سن ۱۶ سالگی به جای تسلیم شدن دربرابر محدودیت های جسمی، دست به نوشتن و انتشار ۲ کتاب زده است.
این نوجوان موفق اظهار داشت: موفقیت او در دستیابی به هنر نویسندگی مدیون حمایت‌های خانواده‌اش است.
کتاب ” دل نوشته‌های عرفان ” این نویسنده در ۹۶ صفحه و داستان‌های کودکان و نوجوانان نیز در ۷۲ صفحه منتشر شده است.
۹۸ درصد از نابینایان گچساران بیکارند
مدیر عامل انجمن نابینایان و کم بینایان گچساران گفت: هم اکنون ۲۶۰ نابینا و کم بینا در این شهرستان عضو انجمن این شهرستان هستند که از این تعداد بیش از ۹۸ درصد آنها بیکار هستند.
علی شیوا مهر بیان کرد: هم اکنون مشکل اصلی نابینایان و کم بینایان تحت پوشش موضوع اشتغال است و متاسفانه از قانون سه درصد سهم اشتغال معلولان در دستگاه های اجرایی نیز بخش کمتری به این افراد اختصاص می یابد.
به گفته وی تا کنون سه نفر نابینا و کم بینا در ارگان ها و دستگاه های مختلف گچساران مشغول به کار شده اند.
وی بیان کرد: نابینایان و کم بینایان در حوزه های مختلف به ویژه رشته های مختلف ورزشی توانایی بالایی دارند به طوری که ۱۰ نفر از آنها مقام کشوری در رشته های مختلف کسب کردند.
مدیر عامل انجمن نابینایان و کم بینایان گچساران ادامه داد: این انجمن در حد توان و متناسب با امکانات خود خدمات متعددی از جمله برگزاری کلاس های مختلف آموزشی، اردوهای زیارتی و سیاحتی را برای گروههای تحت پوشش خود برگزار می کند.

۶۰ درصد معابر گچساران برای نابینایان نامناسب است
رئیس اداره بهزیستی گچساران گفت: ۶۰ درصد از معابر این شهرستان برای نابینایان تاکنون مناسب سازی نشده است.
کشاورز گفت: ۴۰ درصد از معابر این شهرستان تاکنون مناسب سازی شده که می طلبد متولیان امر در این زمینه بیش از پیش تلاش کنند.

اجرای چهار طرح پیشگیری از معلولیت در گچساران
رئیس اداره بهزیستی گچساران گفت: چهار طرح آگاه سازی پیشگیری از معلولیت در مناطق مختلف این شهرستان در دست اجراست.
مهران کشاورز افزود: این طرح‌ها شامل پیشگیری از معلولیت در دوران سالمندی، مشاوره ژنتیک زوجین قبل از ازدواج. غربالگری بینایی و شنوایی است.
وی بیان کرد: بیش از ۶ هزار نفر از سال گذشته تاکنون در این طرح شرکت کرده‌اند که از این تعداد یک هزار و ۹۲۰ در طرح غربالگری شنوایی و ۷۶۴ نفر در مشاوره ژنتیک زوجین آموزش‌های لازم را فرا گرفته‌اند.
وی مرکز نگهداری معلولان پسر بالای ۱۴ سال، مرکز کودکان اوتیسم، مرکز حرفه‌آموزی پسران بالای ۱۴ سال، مرکز حرفه آموزی دختران بالای ۱۴ سال، مرکز روزانه بیماران اعصاب و روان، مرکز آموزش مختلط معلولان زیر ۱۴ سال را ۶ مرکزی برشمرد که در شهرستان مشغول فعالیت هستند./ایرنا