مدیر مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری وزارت نیرو گفت: اجرای «ابتکار بین المللی خشکسالی» که برای مقابله با بحران کم آبی در سال ۲۰۱۹ میلادی توسط ایران به یونسکو پیشنهاد شد در شرق کشور و خراسان رضوی کارهای خوب و مهمی انجام می دهد. علی چاوشیان به استقرار دبیرخانه برنامه بین المللی مقابله با […]

مدیر مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری وزارت نیرو گفت: اجرای «ابتکار بین المللی خشکسالی» که برای مقابله با بحران کم آبی در سال ۲۰۱۹ میلادی توسط ایران به یونسکو پیشنهاد شد در شرق کشور و خراسان رضوی کارهای خوب و مهمی انجام می دهد.
علی چاوشیان به استقرار دبیرخانه برنامه بین المللی مقابله با خشکسالی در ایران اشاره و بیان کرد: با اقدام های انجام شده در خصوص این برنامه بین المللی، تا ماه های آینده خبرهای خوبی برای مردم خراسان رضوی در حوزه چالش آب خواهیم داشت.
وی ادامه داد: چالش آب از مهمترین برنامه ها و دغدغه های سازمان یونسکو به شمار می رود و در این راستا اقدام های مختلفی برنامه ریزی شده است.
بهترین زمان انتقال مفاهیم محیط زیستی دوران کودکی است
مدیر کل دفتر آموزش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بهترین زمان برای انتقال مفاهیم حفاظت و پشتیبانی محیط زیست به انسان ها دوران کودکی است از این رو سازمان بیست و ششمین برنامه زنگ آموزش خود را به موضوع تبیین بسته آموزش محیط زیست در پیش دبستان اختصاص داده است.
آرش یوسفی افزود: امروز همه می دانیم که وضعیت کنونی محیط زیست کشور در شرایط بحرانی قرار گرفته و یکی از دلایل اصلی این بحران ها، فقدان آگاهی لازم و ضعف فرهنگی در زمینه ارتباط شهروندان با محیط زیست است. وی سال های اولیه زندگی را دوران بسیار حساسی قلمداد کرد و گفت: با توجه به اینکه در دوران کودکی نگرش ها، ارزش ها و مهارت های مورد نیاز برای زندگی شکل می گیرد؛ بهترین زمان برای انتقال مفاهیم حفاظت و پشتیبانی محیط زیست به انسانها نیز در همین دوران است. یوسفی ادامه داد: دفتر آموزش محیط زیست با همکاری وزارت آموزش و پرورش و اساتید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نسبت به تهیه محتوای بسته آموزش محیط زیست در پیش دبستان اقدام کرده و محتوای آن در قالب طرح پژوهشی و فرآیندی کاملا علمی و کارشناسی تهیه و از تمامی تخصص های مورد نیاز بهره برداری شده و به تایید وزارت آموزش و پرورش رسیده است.
دماوند، علم‌کوه و سبلان زیر فشار مضاعف کوهنوردی
مدیر عامل انجمن حفظ محیط کوهستان در آستانه روز جهانی کوهستان با بیان اینکه سه کوه برجسته کشور یعنی دماوند، علم‌کوه و سبلان زیر فشار مضاعف کوهنوردی قرار دارند، گفت: متاسفانه در قوانین حوزه محیط زیست کوه اصلا تعریف نشده است و برنامه و قانونی برای نگهداری و پایداری کوهستان نداریم.
عبدالله اشتری با بیان اینکه در دهه‌های اخیر تخریب کوه‌ها در کشور تشدید شده است، اظهار کرد: معضل جدیدی که کوه‌های کشور با آن‌ دست و پنجه نرم می‌کنند این است که تعداد زیادی به ورزش‌های کوهنوردی علاقه پیدا کرده‌اند و نمی‌توانیم کوهی را پیدا کنیم که زیر فشار حضور کوهنوردان نباشد.
وی با اشاره به اینکه سه کوه برجسته کشور یعنی دماوند، علم‌کوه و سبلان کوهنوردان بیشتری دارند و از این‌رو زیر بار فشار مضاعف قرار گرفته‌اند، تصریح کرد: از نظر اکولوژیک هر سایت گردشگری یا طبیعی، ظرفیت خاصی دارد که بر اساس آن ظرفیت باید از آن استفاده و بهره‌برداری کرد. هنگامی‌که فشار روی یک سایت گردشگری بیش از حد می‌شود، فرایند تخریب در سایت آغاز می‌شود.
مدیر عامل انجمن حفظ محیط کوهستان ادامه داد: حضور بیش از حد گردشگران در کوهستان سبب تخریب خاک و کوبیدگی آن می‌شود، همچنین خاک قابلیت نفوذپذیری هوا و آب را از دست می‌دهد و در نتیجه دیگر رشد و نمو پیدا نمی‌کند. در کوهستان‌ها به دلیل وجود دو عامل شیب و ارتفاع، حرکت آب و خاک رو به پایین است. از این رو تخریب در کوهستان‌ها مضاعف است و محیط آن‌ها جزو محیط‌های حساس و شکننده قرار می‌گیرد.
اشتری با بیان اینکه چرای بیش از حد دام‌ها در محیط های کوهستانی نیز فرسایش خاک را افزایش داده است، گفت: همه این عوامل در کنار بهره‌برداری از معادن، کوه‌خواری، افزایش جمعیت شهرنشین و…. محیط های کوهستانی را در معرض فشار و استرس قرار داده است.