عضو شورای ملی زعفران گفت: از ۴۳۰ تن زعفران تولیدی جهان، ۴۰۰ تن آن در ایران تولید می شود و ایران ۹۰ درصد صادرات آن در جهان را با بالاترین کیفیت به خود اختصاص داده است. علی حسینی افزود: ایران فقط به ۵۰ کشور از ۱۸۰ کشور زعفران صادر می‌کند و این وظیفه دولت و […]

عضو شورای ملی زعفران گفت: از ۴۳۰ تن زعفران تولیدی جهان، ۴۰۰ تن آن در ایران تولید می شود و ایران ۹۰ درصد صادرات آن در جهان را با بالاترین کیفیت به خود اختصاص داده است.
علی حسینی افزود: ایران فقط به ۵۰ کشور از ۱۸۰ کشور زعفران صادر می‌کند و این وظیفه دولت و بخش خصوصی است که با هم‌افزایی با یکدیگر بازار بیشتری برای زعفران ایران پیدا کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه استان های خراسان رضوی و جنوبی به تنهایی می‌توانند نیاز جهانی زعفران را به راحتی تامین کنند، افزود: در سالهای اخیر به دلیل کم آبی در کشور در ۲۰ استان کار کشت زعفران شروع شده است.
حسینی گفت: بالا رفتن قیمت زعفران در بازار جهانی موجب از دست رفتن بازار می شود.

 

متوسط قیمت پسته ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان

رئیس اتحایه آجیل و خشکبار گفت: قیمت آجیل و خشکبار تابع مولفه‌های مختلفی همچون مقدار تولید، نرخ ارز و عرضه و تقاضای بازار است.
مصطفی احمدی اظهار کرد: در ماه‌های مرداد و شهریور به مسئولان هشدار دادیم که اگر فکری برای پسته داخلی نشود، قیمت آن تحت تأثیر نوسان نرخ ارز افزایش می‌یابد. وی گفت: با توجه به سرمازدگی بهاره، تولید پسته در سال جاری حداقل ۵۰ درصد کاهش یافته است که این امر در افزایش قیمت بی تأثیر نبوده است.
احمدی با اشاره به اینکه قیمت پسته تابع عرضه و تقاضاست، افزود: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو پسته ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است و اجناس لوکس با نرخ های بالاتر در بازار عرضه می‌شود که تنها ۵ درصد جمعیت آن را استفاده می‌کند.

 

۱۷ هزار واحد تولیدی تعطیل و غیرفعال داریم

معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک از بازگشت ۱۰۵۷ واحد صنعتی به چرخۀ تولید طی هفت ماه نخست امسال خبر داد. عزیزمحمدی افزود: با بازگشت این تعداد واحد صنعتی حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ شغل جدید ایجاد شده است و درصدد هستیم با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته تا پایان امسال این رقم به ۲۵۰۰ واحد برسد. وی گفت: در مجموع ما ۴۲ هزار واحد صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی داریم که موفق به اخذ پروانه شده اند که حدود ۲۵ درصد آنها یعنی حدود ۱۰ هزار واحد یا با ظرفیت پایین کار می‌کنند یا غیر فعالند که تا پایان سال ۲۵۰۰ واحد از این واحدها به چرخۀ تولید و فعالیت بازخواهند گشت. عزیزمحمدی گفت: ۱۱۰۰ واحد صنعتی جدید هم راه اندازی و وارد چرخۀ تولید شده‌اند.

سود سهام عدالت ۵.۳ میلیون نفر واریز شد

رئیس سازمان خصوصی سازی از واریز سود سهام عدالت پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی کشور خبر داد و گفت: سود سایر افراد به مرور هر ماه یا دو ماه یکبار پس از دریافت پول از شرکت‌های سرمایه‌پذیر پرداخت می‌شود. میرعلی اشرف پوری حسینی با اشاره به اینکه روند پرداخت سود عدالت در سال جاری نسبت به سال گذشته کمی متفاوت است، اظهارداشت: پارسال در نوبت اول یک سوم سود به تمامی مشمولان پرداخت شد اما امسال سیاست بر اینکه سود سهام بصورت گروهی و کامل تسویه شود. وی گفت: سال گذشته ۱۵۰ هزار تومان سود به مشمولان دارای یک میلیون تومان سهام پرداخت شد و اغلب این مشمولان از محل تخفیف است بنابراین عزیزان در کمیته امداد و بهزیستی از این تخفیف برخوردار هستند.

 

هزینه‌های حمل و نقل صادرکنندگان ۲ برابر شد

عضو هیات مدیره انجمن سنگ‌آهن ایران دو برابر شدن هزینه‌های حمل‌ونقل داخلی و بین‌المللی بار، افزایش عوارض و مالیات‌های صادرات و همچنین اجرای پیمان‌سپاری ارزی را از مهمترین مشکلات صادرکنندگان محصولات معدنی دانست. قدیر قیافه اظهار کرد: با وجود این‌که نرخ هزینه‌های مربوط به بنادر در اختیار دولت است، اما در ماه جاری این هزینه‌ها افزایش داشته که این موضوع در کنار افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل داخلی بار، بر روی صادرات محصولات معدنی تاثیرگذار خواهد بود. وی علت افزایش قیمت‌ بسیاری از کالاها و خدمات را ناشی از عدم نظارت درست بر قیمت‌ها دانست، چرا که به گفته وی، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و شورای رقابت تنها به کنترل قیمت خدمات و اقلامی می‌پردازند و نظارتی بر قیمت سایر کالاها و خدمات ندارند.