سازمان میراث فرهنگی با ارائه‌ چند پرونده‌ی ناملموس مشترک خود با دیگر کشورها به شش عضو کمیته‌ی میراث ناملموس جهانی پیشنهاد داد تا در صورت تمایل به پنج پرونده‌ی ناملموس ایران بپیوندند و از سوی دیگر پرونده‌های مشابه کشورهای دیگر با کشورمان نیز در کمیته‌ی مشورتی سازمان میراث فرهنگی بررسی شود. هر چند سازمان میراث […]

سازمان میراث فرهنگی با ارائه‌ چند پرونده‌ی ناملموس مشترک خود با دیگر کشورها به شش عضو کمیته‌ی میراث ناملموس جهانی پیشنهاد داد تا در صورت تمایل به پنج پرونده‌ی ناملموس ایران بپیوندند و از سوی دیگر پرونده‌های مشابه کشورهای دیگر با کشورمان نیز در کمیته‌ی مشورتی سازمان میراث فرهنگی بررسی شود.
هر چند سازمان میراث فرهنگی در سیزدهمین نشست کمیته‌ی بین‌دولت‌های حراست از میراث ناملموس نتوانست از سهمیه‌ی خود استفاده کند، اما دست‌کم با به اشتراک گذاشتن برخی میراث ناملموس کشور با تعدادی از اعضای این کمیته که حدود ۱۵ روز قبل در جمهوری موریس در جنوب‌غربی اقیانوس هند برگزار شد، آئین‌های ملی مانند «یلدا»، «عود»‌ و «عروسک‌های بدون صورت» را به اشتراک گذاشت تا در صورت تمایل به پرونده‌های ایران بپیوندند و این آئین‌ها در قالب پرونده‌هایی مشترک، جهانی شوند.
محمدحسن طالبیان، معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری درگفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که کارشناسان سازمان میراث‌فرهنگی در آن کمیته در جلساتی با کشورهای تاجیکستان، آذربایجان، ارمنستان، اسپانیا، مکزیک و سوریه، در مورد پرونده‌های مشترک کشورها با یکدیگر به تبادل اطلاعات پرداختند، اظهار می‌کند: پرونده‌هایی که کشورهای دیگر به ایران پیشنهاد کنند، نخست در شورای ثبت ناملموس سازمان میراث‌فرهنگی بررسی و پس از مذاکره با شورای ثبت ایران نتایج آن اعلام می‌شود، اما در صورتی که پرونده‌های معرفی‌شده‌ی ایران به کشورهای دیگر توسط آن کشورها بررسی شود، کار تهیه‌ی پرونده زودتر انجام می‌شود.
تعیین یک روز برای اقوام ایرانی
یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ضمن تاکید بر مشارکت مردم حول موضوعات ملی گفت: دولت باید ایده‌هایی با عنوان شرکت مردم در مسائل فرهنگی و ملی را تحت یک لایحه ارائه کند. مطمئنا دلگرمی مردم در این شرایط بیشتر می‌شود.
محمد وحدتی هلان نماینده بستان‌آباد در گفت‌وگو با ایسنا به ضرورت مشارکت مردم در حوزه‌های ملی و فرهنگی تأکید کرد و گفت: پای کار بودن دولت، مجلس و مردم، مطمئنا بسیاری از مشکلات ما را حل کرده، توسعه به وجود آمده و باعث رشد ما می‌شود. منتها لازمه‌ی این اقدام آن است که مردم در صحنه حضور داشته باشند. اگر مسئله‌ی اعتمادسازی در جامعه حل شود، مشارکت ملی بالا می‌رود. این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به این پرسش که تعیین یک روز برای حضور مردم با لباس‌های محلی و برگزاری بازارهای محلی برای ارائه محصولات فرهنگی قومی چقدر می‌تواند در ایجاد فضای وحدت و نشاط موثر باشد؟ اظهار کرد: این برنامه‌ها باعث توسعه فرهنگ‌های قومی کوچک وبزرگ مردم، وحدت و اتفاق نظر بین آنها می‌شود. اگر مردم ببینند که ما برای فرهنگ‌های و خرده‌ فرهنگ‌های آنها ارزش قائلیم، مشارکت بیشتری در زمینه‌ی حل مشکلات می‌کنند.