هشت کشور اروپایی شامل بلژیک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، لهستان، سوئد و انگلیس پس از برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی پایبندی ایران به قطعنامه ۲۲۳۱ یک بیانیه مشترک منتشر کردند. در این بیانیه آمده است: ما به عنوان اعضای اروپایی شورای امنیت خواهان آن هستیم که بر تعهد و ادامه حمایتمان از […]
هشت کشور اروپایی شامل بلژیک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، لهستان، سوئد و انگلیس پس از برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی پایبندی ایران به قطعنامه ۲۲۳۱ یک بیانیه مشترک منتشر کردند. در این بیانیه آمده است: ما به عنوان اعضای اروپایی شورای امنیت خواهان آن هستیم که بر تعهد و ادامه حمایتمان از اجرای کامل و موثر برنامه جامع اقدام مشترک بر جام و قطعنامه ۲۲۳۱ تاکید کنیم. در ادامه این بیانیه آمده است: همان طور که مورد تایید قرار گرفته است ایران به اجرای کامل تعهدات مرتبط هستهایاش ادامه میدهد. این کشورهای اروپایی در ادامه تصریح کردند: هر چند برجام پس از خروج آمریکا و بازگرداندن تحریمهای این کشور علیه ایران با چالشهایی بزرگ روبرو است و ما باز هم تاسف خود را از این مساله ابراز میکنیم. همچنین در این بیانیه آمده است: تا زمانی که ایران به اجرای کامل تعهداتش ادامه دهد، اتحادیه اروپا نیز به طور کامل متعهد به اجرای کامل برجام است. این همان چیزی است که وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا نیز بر آن تاکید کردند. همچنین مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ تلاشهایی تحت رهبری فرانسه، آلمان و انگلیس به طور فعال به تلاشهای بینالمللی برای حفظ تجارت و کانالهای مالی با ایران کمک کرده است. این هشت کشور اروپایی همچنین در بیانیه خود آوردهاند: به طور همزمان ما به شدت نسبت به یافتههای دبیرکل سازمان ملل در خصوص فعالیتهای منطقهای ایران نگران هستیم، به ویژه فعالیتهای مرتبط با موشکهای بالستیک همچون پرتاب موشک دارای قابلیت هستهای و هر گونه انتقال موشک، فناوری موشکها و اجزای آن که میتواند نقض قطعنامه شورای امنیت نیز باشد. ما مجزا از برجام از ایران میخواهیم تا از این فعالیتها که بیاعتمادی را عمیقتر میکند و تنشهای منطقهای را افزایش میدهد و مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ است پرهیز کند. ما از ایران میخواهیم تا از طریق گفتوگو با بازیگران مربوطه به این مسائل رسیدگی کند. ما از یک رویکرد جامع با ایران بر مبنای گفتوگوی قوی و موثر و در صورت نیاز، فشار هدفمند با رویکرد رسیدگی به تمام نگرانیها در خصوص فعالیتهای منطقهای، موشکی و هسته ای ایران حمایت میکنیم. این کشورهای اروپایی همچنین تاکید کردند که برجام یک نمونه از چند جانبه گرایی موثر و یک عنصر کلیدی در رژیم عدم اشاعه است. این توافق موثر بوده و به هدفهای مورد نظرش دست یافت است. بنابراین ما از تمام جامعه بینالملل این را میخواهیم تا به اجرای بر جام و قطعنامه ۲۲۳۱ ادامه دهند.
جریانی میخواهد متفکرین را خانهنشین کند
آیتا… محسن غرویان مدرس حوزه در نشست «اسلام، سکولاریسم و بنیادگرایی» که در دانشگاه فردوسی برگزار شد، بیان کرد: ما در ایران جنگ قرائتها را داریم. قرائتهای مختلفی از سیاست، اقتصاد، فرهنگ و غیره وجود دارد و در برابر هم مشغول مبارزه هستند. همه از اسلام صحبت میکنند اما اسلام الف با اسلام ب متفاوت است. همه از دین، از مردم، از خدا و دموکراسی صحبت میکنند اما بروز خارجی آنها با یکدیگر متفاوت است. وی ادامه داد: چنین جنگ قرائتها و استنباطهای مسئله اصلی کشور ماست. یک عده با قرائت خاصی بر صندلیهای قدرت تکیه میزنند و به رقیب خود عنوان دشمن، منحرف و بیدین میدهند. یک عده نیز در مقابل، طرف مذکور را غاصب مینامند.
غرویان تصریح کرد: نکته مهم دیگر در حقیقت آن است که بایستی تکلیف خود را با تغییر و تحول در عالم و آدم روشن کنیم، تغییرات و تحولات از کسی اجازه نمیگیرد. دموکریت بیان کرد که در یک رودخانه نمیتوان دوبار شنا کرد؛ چرا که آب رودخانه همواره در جریان است. امام صادق(ع) فرمودند که عالم به زمان باشید. زمان به قول فلاسفه قرار ندارد و دائم عوض میشود. او اضافه کرد: ما بایستی در حاکمیت تکلیف خود را با تحول روشن سازیم. برخیها نمیخواهند تحول را بپذیرند. وی ادامه داد: امروز مسائلی چون پیوستن به FATF و تصویب لوایح چهارگانه مطرح است. عدهای به دنبال منزوی ساختن کشور هستند و میخواهند ۸۰ میلیون نفر جمعیت را وارد یک قفس کنند. از نظر من این کار شدنی نیست. در این زمینه تفکرات به دو دسته قابل تقسیم است؛ یک دسته تنها بر مقاومت پافشاری میکنند اما دسته دیگر گزینه تعامل و همفکری را مطرح میسازند. بایستی با دنیا سخن بگوییم و با منطق خودمان با دنیا گفتوگو کنیم. بسیاری از کشورهای دنیا مشغول زندگی هستند. یک جامعه عاری از خشونت و بدی و پلیدی بسازیم. غرویان مطرح کرد: آیتا… جوادی آملی امام جمعه قم بودند. عدهای به نمازجمعه یورش بردند و بیان کردند که ایشان بصیرت ندارند. وی افزود: امام نامهای به گورباچف نوشت و بیان کرد که ما دارای فلسفه غنی هستیم و نماینده خویش را آقای جوادی آملی به عنوان یک فیلسوف معرفی کرد. شهید مطهری نیز بیان کرد که اگر در فرهنگ و علم کشور قدرت داشته باشم، یک استاد مارکسیست را برای تدریس دیالکتیک و مارکسیسم به دانشگاه تهران میآورم و خود مباحث او را نقد میکنم. اما اکنون ما تحمل یک استاد دانشگاه مسلمان را نداریم.