معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای بیماریابی جدید در حوزه اچ‌آی‌وی/ایدز، گفت: برای شناسایی مبتلایان به اچ‌آِ‌وی در افراد پرخطر و در معرض آسیب، کارشناسان ما به پاتوق‌ها رفته و علاوه بر ارائه وسایل پیشگیری لازم، تست اچ‌آی‌وی هم از این افراد می‌گیرند. دکتر علیرضا رییسی، درباره نحوه شناسایی […]

 

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای بیماریابی جدید در حوزه اچ‌آی‌وی/ایدز، گفت: برای شناسایی مبتلایان به اچ‌آِ‌وی در افراد پرخطر و در معرض آسیب، کارشناسان ما به پاتوق‌ها رفته و علاوه بر ارائه وسایل پیشگیری لازم، تست اچ‌آی‌وی هم از این افراد می‌گیرند.

دکتر علیرضا رییسی، درباره نحوه شناسایی موارد جدید ابتلا به اچ‌آی‌وی/ایدز در پاتوق‌های معتادان و افراد پرخطر، گفت: یکی از اقداماتی که امسال در این زمینه انجام دادیم این بود که در هر استان، نقشه‌برداری از مناطق پرخطر انجام دادیم و محل پاتوق‌های افراد با ریسک بالا را در هر استان شناسایی کردیم و تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مربوطه قرار دادیم.

وی با بیان اینکه این افراد در مراکز DIC خدمت دریافت می‌کنند. علاوه بر این ۱۶ تیم سیار هم به آنها متصل کرده‌ایم تا بتوانند وسایل پیشگیری و آموزش‌های لازم را به این افراد ارائه دهند و از آنها تست اچ‌آی‌وی نیز بگیرند. بر همین اساس در یکی از مراکز DIC سطح کشور در قالب همین اقدامات ۲۲ مورد مثبت اچ‌آی‌وی را شناسایی کردیم.

خرید ۱۸۰ ست نجات دردستورکار

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر گفت: ۱۲۴۵ پایگاه ثابت و سیار، طرح امداد زمستانی را پوشش می‌دهند.

مرتضی سلیمی با بیان اینکه امسال ۱۲۴۵ پایگاه ثابت و موقت، طرح امداد زمستانی را پوشش می‌دهند و روزانه ۴۴۲۵ نفر در همه پایگاه‌ها فعالیت می‌کنند. گفت:  در مجموع ۱۱۰۰ دستگاه خودروی آمبولانس، ۳۶۴ دستگاه خودروی نجات، ۵۲ دستگاه خودروی عملیاتی، ۲۴ فروند بالگرد و ۱۱ دستگاه خودروی ارتباطات طی ۹۲ روز در قالب این طرح به کار گرفته می شود. رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان این‌که تجهیزات جمعیت به‌روز است و خرید ۱۸۰ ست نجات دیگر را در دستور کار داریم، افزود: این ست‌ها به‌روزترین ست‌های موجود دنیا است؛ در واقع وضعیت تجهیزات سازمان مطلوب است ولی اگر بخواهیم تجهیزات بیشتری خریداری کنیم، نیازمند اعتبار بیشتری هستیم. با شرایط موجود، امکانات سازمان می‌تواند پاسخ‌گوی مواقع بحرانی باشد.

سلیمی ادامه داد: کار جمعیت هلال‌احمر تعریف شده است و در مواقع بحران قبل از اقدام برای اسکان، باید امداد و نجات صورت گیرد. در زلزله کرمانشاه ۸۰۰۰ نفر مصدوم شدند و ۱۰ فروند بالگرد و ۱۵۰ دستگاه آمبولانس طی کمتر از ۲۴ ساعت امدادرسانی را آغاز کردند. در واقع امداد و نجات اولویت جمعیت است ولی در زلزله کرمانشاه بلافاصله بالغ بر ۱۲ هزار تخته چادر توزیع شد.

ظرفیت تهویه طبیعی تهران در فصل سرما به یک‌سوم کاهش می‌یابد

رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران می‌گوید: ظرفیت تهویه طبیعی شهر تهران در فصل سرما به یک‌سوم کاهش می‌یابد و این شرایط یعنی باید ۶۰ درصد میزان تردد خودروی شخصی کاهش پیدا کند.

سید آرش حسینی میلانی، درباره جایگاه کارگروه آلودگی هوا گفت:‌ تشکیل کارگروه آلودگی هوای استان تهران، اقدام لازم و با فوریتی بود که استاندار پیشین تهران در سال گذشته انجام داد. در شرایط عادی کارگروه کاهش و در شرایط ویژه کارگروه اضطرار به ریاست استاندار تهران و دبیری مدیرکل محیط زیست استان تهران شکل می‌گیرد. بحث آلودگی هوا هم موضوعی فرابخشی است و نقش استانداری در هماهنگی دستگاه‌های مختلف از نظر برنامه و بودجه خیلی مهم است. وی ادامه داد: برای مثال فاز دوم طرح کاهش که هم‌اینک در حال اجرا است، از چندین ماه قبل در کارگروه بحث شده، موانع و مشکلات مطرح شده و دستگاه‌ها تعهد کردند به موقع وارد این موضوع شوند. در ضرورت و ادامه فعالیت این کارگروه نباید شک کرد. رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در مورد اعلام به موقع شرایط پایداری هوا و آلودگی شهر تهران اظهار داشت: در قانون هوای پاک جدید، به درستی تکلیف شده است که باید ۹۶ ساعت زودتر پایداری هوا توسط مرجع رسمی که سازمان هواشناسی است، پیش‌بینی و اعلام شود. این سازمان هم در مورد اعلام زودتر، اعلام آمادگی کرده است و امیدواریم در فصل پیش رو این فرایند هشدار وارد فاز اجرایی شود. حسینی میلانی افزود: مردم انتظار دارند از امکانی که قانون هوای پاک ایجاد کرده استفاده شود و امسال وضعیت بهتری داشته باشند. با این وجود لازم است دستورالعمل محاسبه شاخص آلودگی هوا توسط وزارت بهداشت در سطح ملی و استانی زودتر تهیه و اعلام شود چون یکی از مبانی مهم تصمیم‌گیری در شرایط اضطرار است. اگر این موارد به موقع برای فصل آلودگی هوا آماده نشود، مردم حق دارند انتقاد کنند.