محمدحسین جعفری سمیع / دبیر گروه سیاسی سال هاست تروریست های مورد حمایت سازمان های اطلاعاتی کشورهای مرتجع منطقه در مرزهای شرقی کشورمان جولان می دهند و بارها خون شهروندان و سربازان وطنمان توسط این عناصر وابسته بر زمین گرم سیستان و بلوچستان ریخته شده است. در این سال ها ، به کرار دستگاه دیپلماسی […]
محمدحسین جعفری سمیع / دبیر گروه سیاسی
سال هاست تروریست های مورد حمایت سازمان های اطلاعاتی کشورهای مرتجع منطقه در مرزهای شرقی کشورمان جولان می دهند و بارها خون شهروندان و سربازان وطنمان توسط این عناصر وابسته بر زمین گرم سیستان و بلوچستان ریخته شده است. در این سال ها ، به کرار دستگاه دیپلماسی کشورمان و همچنین ارگان ها نظامی و امنیتی کشور نسبت به کوتاهی حاکمان پاکستان در خصوص استقرار گروهک های تروریستی در این کشور هشدار داده اند. با اینحال این موضوع حساس تا به امروز مسئولان پاکستانی در این خصوص اقدام موثری از خود نشان نداده اند.
به گزارش «جمله» به نقل از خبرگزاری ها در حمله تروریستی شامگاه جمعه درمنطقه ‘ گچ ‘ ایالت بلوچستان در نزدیکی مرز ایران و پاکستان، ۶ نیروی امنیتی پاکستان کشته ، ۱۴ سرباز سپاه مرزی زخمی و چهار تروریست نیز کشته شدند. این حادثه واکنش مسئولان پاکستانی را در پی داشت تا جایی که وزارت امورخارجه پاکستان با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که با حضور سفیر جمهوری اسلامی در وزارت خارجه ، بر لزوم انجام مکانیسم هایی موثردر مرز برای جلوگیری از تکرار این حوادث در آینده تاکید شده است. وزارت خارجه پاکستان در حالی خواستار تشریک مساعی و اقدامات موثرتر تهران علیه تحرکات تروریست ها در مرزهای مشترک شده که تا به امروز هیچ اقدام قابل توجهی در خصوص کنترل مرزهای خود و همچنین مقابله با گروهک های تروریستی مستقر در این کشور از خود نشان نداده است. شاید لازم باشد این نکته توسط مسئولان دستگاه دیپلماسی کشورمان به همتایان پاکستانی یادآوری شود که ایران بیشترین آسیب ها را از سوی تروریست ها و اشرار مستقر در پاکستان متحمل شده است و این پاکستان و حاکمان این کشور هستند که باید نسبت به گذشته به موضوع تروریسم حساسیت بیشتری نشان دهند.
بر اساس اسناد موجود، بیش از ۱۲ گروهک تروریستی در حال حاضر در پاکستان مستقر هستند. این گروهک ها توسط سازمان های اطلاعاتی سعودی و امارات متحده عربی سازماندهی شده و از حمایت سازمان اطلاعاتی پاکستان ISI)) نیز برخوردار هستند.
پاکستان؛ کلکسیون تروریست
گروه های تروریستی مستقر در پاکستان گرچه اسامی مختلفی دارند اما همگی دارای یک شبکه ارتباطی با یکدیگرند. از دیدگاه حاکمان پاکستان، گروه های تروریستی به دو دسته تروریست های خوب و تروریست های بد تقسیم می شوند. گروه های تروریستی بد شامل گروه هایی همچون: القائده، تحریک طالبان پاکستان، انصارالمجاهدین، جنبش اسلامی ازبکستان، لشکر جهنگوی، لشکر خراسان، جندا…، غازی فورس هستند و بقیه گروههای تروریستی پاکستان گروههایی هستند که با ارتش این کشور همکاری میکنند و به اصطلاح تروریستهای خوب نامیده میشوند. این گروهها عبارتند از: لشکر طیبه، جیش محمد،تحریک قلبای اسلام، جیشالعدل، گروه حافظ گل بهادر و شبکه حقانی .
سازمان اطلاعاتی پاکستان متحد تروریستها
اصلیترین اتهامی که گریبانگیر این سازمان اطلاعاتی پاکستان است، همکاری نزدیک این سازمان با گروههای تروریستی و جهادی علیه کشورهای همسایه است. در گزارش افشا شده مربوط به جولای ۲۰۰۶ وزارت دفاع انگلیس، ISI به عنوان حامی کامل گروهک های تندروی اسلامی شناخته شده بود. در ژوئن ۲۰۰۸، مقامات افغانستان خبر از طرح ترور نافرجام علیه حامد کرزای -رییس جمهور وقت- توسط ISI دادند. در جولای همین سال، مقامات هندی، سازمان ISI را طراح اصلی بمبگذاری سفارت هند در این کشور دانستند.
در می ۲۰۰۹، رابرت گیتس (Robert Gates) -وزیر دفاع وقت- با حضور در برنامه ۶۰ دقیقه شبکه CBS، خبر از ارتباط قوی سازمان اطلاعاتی پاکستان با طالبان جهت نفوذ کامل این کشور در افغانستان پس از ترک آن از سوی آمریکا داد. در جولای ۲۰۱۰، ویکی لیکس اسنادی از آمریکا را فاش کرد که طی آن ISI حامی اصلی گروهکهای تروریستی علیه آمریکا و نیروهای بینالمللی در افغانستان شناخته شده بود. همچنین در آوریل ۲۰۱۱، مایکل مولن (Michael Mullen) -رییس وقت ستاد مشترک ارتش آمریکا- به ارتباط سازمان اطلاعاتی پاکستان با فرقهای تندور با نام “حقانی” اشاره کرد. کتی گانون (Kathy Gannon) – خبرنگار خبرگزاری آسوشیتد پرس، پاکستان را به بهشت تروریستها و بالاخص طالبان افغانستان تشبیه کرده که برای سلطه بر نقاط هدف، حکم تفرجگاه و اندیشکده را دارد. علاوه بر این، سخنان تحلیلگران برجستهای چون “حسن عباس” مدرس دانشگاه هاروارد، که معتقد است ISI مزورانهترین رویکرد نسبت به تروریسم را دارد، مصداق عینی خود را نشان داده است. چرا که خود گروهکهای تروریستی را تحت حمایت مالی و تسلیحاتی قرار میدهد و از سوی دیگر اقدام به بازداشت و نابودی آنها میکند.
زخم تروریست های ساکن پاکستان
برپیکر ایران
از زمان تاسیس پاکستان تا به حال تهران و اسلام آباد همیشه از روابطی بسیار دوستانه و صمیمی برخوردار بودند و بصورت تاریخی هیچ وقت شاهد حتی تشنج در روابط این دو همسایه نبودیم، ولی این روزها عربستان سعودی با سرمایه گذاری روی تروریست ها و رسانه های داخلی پاکستان در صدد است این روابط صمیمی دو همسایه را بر هم زند. وقتی تروریست ها در پادگان های آموزشی مستقر در خاک پاکستان آموزش می بینند واقدام به انجام عملیات تروریستی درون خاک ایران می کنند وسپس فرار می کنند و پشت نیروهای مرزی پاکستانی پنهان می شوند چه توقعی از نیروهای مسلح ایران است؟ آیا باید به محدودیت های مرزی فیما بین دو کشور دوست اکتفا کنند تا مبادا روابط صمیمی دو کشور بر هم بخورد یا اینکه تروریست ها را دنبال کنند و علاوه بر شکار تک تک آنها پایگاه هایشان را نیز منهدم کنند؟
بدیهی است که اولین اصل از اصول همجواری جلوگیری کشورها از فعالیت دشمنان همسایگانشان در سرزمین خود می باشد و اگر هم چنین اصلی رعایت نشود این به دین معنا است که کشورها اقدام به انجام فعالیت های متخاصم می نمایند وهر کشوری حق مسلم خود می داند واکنش مناسب به این حرکت ها نشان دهد.
در سال های اخیر بارها شاهد اقدامات تروریستی گروهک های مستقر در پاکستان علیه ملت ایران بوده ایم. در آخرین اقدامی که این گروهک ها علیه ملت ایران انجام دادند عده ای از هموطنانمان در چابهار به خاک و خون کشیده شدند و پیش از آن نیز عده ای از مرزبانان کشورمان ربوده و به پاکستان انتقال داده شدند. با این حال مسئولان سیاسی و امنیتی کشورمان همچون گذشته با سعه صدر از مقامات پاکستانی خواستند تا اقدامی جدی نسبت به حضور و استقرار تروریست ها در خاک خود انجام دهند. با این حال تا به امروز اقدامی جدی از سوی حاکمان پاکستان در خصوص برخورد با این گروهک های تروریستی مشاهده نشده است.
وقتی پاکستان مدعی می شود!
در حادثه اخیر تروریستی در یکی از پاسگاه های مرزی پاکستان در ایالت بلوچستان، مسئولان پاکستانی در اقدامی تامل برانگیز از ایران خواستند تا نسبت به کنترل مرزهای خود با این کشور اهتمام ورزد. حال این سوال مطرح می شود که کدام کشور امروز به جولانگاه تروریست ها بدل شده و کدام کشور نسبت به تردد گروهک های تروریستی از مرزهای خود بی تفاوت ظاهر می شود؟ بر اساس بیانیه وزارت خارجه پاکستان، مهدی هنردوست، سفیر ایران به وزارت امور خارجه پاکستان احضار شد تا اعتراض به این حادثه مخوف را منتقل کند. همچنین هنردوست میبایست از تهران بخواهد تا عملیاتی موثر علیه آن گروه تروریستی که مسئول این حمله میباشد در سمت مرزهای خود انجام بدهد. در واقع حادثه اخیر ایالت بلوچستان نتیجه تعامل پاکستان با تروریست ها است چرا که ایران با تمام توان با این پدیده شوم در داخل مرزهای خود مقابله می کند. در این حمله که ۳۰نفر از افراد تروریست در کمین سپاهیان مرزی در حال گشتزنی بودهاند ، شش سرباز پاکستانی کشته و ۱۴ تن دیگر دچار جراحاتی وخیم شدهاند.