شهلا منصوریه سومین نمایشگاه حمل و نقل و صنایع وابسته، عصر دیروز، سه شنبه، ۲۷ آذرماه با حضور محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی و معاونان به کار خود پایان داد. در این نمایشگاه که سه روز به طول انجامید، بیش از ۲۰۰ شرکت داخلی و خارجی جدیدترین دستاوردهای خود را در قالب تجهیزات و […]

شهلا منصوریه

سومین نمایشگاه حمل و نقل و صنایع وابسته، عصر دیروز، سه شنبه، ۲۷ آذرماه با حضور محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی و معاونان به کار خود پایان داد. در این نمایشگاه که سه روز به طول انجامید، بیش از ۲۰۰ شرکت داخلی و خارجی جدیدترین دستاوردهای خود را در قالب تجهیزات و خدمات حوزه های مختلف حمل و نقل ارائه نمودند.
در مراسم اختتامیه همچنین شهرام آدم‌نژاد معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، خیرالله خامی معاون وزیر و رئیس شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، فرزانه شرفبافی مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، علی رستمی سرپرست شركت شهر فرودگاهی امام خمینی، مهندس علی آزاد و جمعی از فعالان صنعت حمل ونقل حضور داشتند.

تشکیل صندوق توسعه حمل و نقل
وزیر راه و شهرسازی در مراسم اختتامیه سومین نمایشگاه حمل و نقل و صنایع وابسته از تشکیل صندوق توسعه حمل و نقل با منابع مالی ۱۹ هزار میلیارد تومانی خبر داد.
محمد اسلامی با بیان اینکه جامعه حمل و نقل در همه ابعاد، خانواده بزرگ و پر افتخاری محسوب می شود، گفت: تمامی اعضای حمل و نقل به صورت خادمانه و عاشقانه به مردم خدمت می‌کنند و توانسته‌اند جریان زندگی پر نشاطی را برای مردم فراهم کنند.
وی از تدبیر دولت و مجلس بمنظور ایجاد یک فرصت تاریخی برای تحول در حوزه حمل و نقل خبر داد و افزود: وزارت راه و شهرسازی با پیگیری‌های بسیار زیاد توانست مجوز راه اندازی صندوق توسعه حمل و نقل را اخذ کند،این موضوع نقش مؤثری در پیشرفت سامانه‌های حمل و نقلی و پشتیبانی خواهد داشت.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در قانون صندوق توسعه حمل و نقل پیش بینی شده و اساسنامه‌ آن به تصویب رسیده است. ۱۹ هزار میلیارد تومان منابع از سرفصل‌های قانونی برای این صندوق در نظر گرفته شده است.
اسلامی اظهار کرد: صندوق توسعه حمل و نقل می‌تواند پشتوانه‌ای برای شتاب بخشیدن به بخش توسعه و گسترش این بخش باشد.
وی گفت: تحریم‌ها در بخش راه و شهرسازی شرکت‌هایی را نشانه گرفته است که عمده ظرفیت‌ حمل و نقلی از آنها نشأت می‌گیرد و نقش مؤثری در پیشرفت و بهبود توسعه کشور برعهده دارند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: باید با بهره‌گیری از فرصت تحریم‌ها بتوانیم شرکت‌های حمل و نقلی را به سمت ایجاد ظرفیت‌های علمی، تخصصی و پژوهشی هدایت کنیم.
اسلامی تصریح کرد: باید بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود در حمل و نقل نیاز جامعه و کاستی‌های موجود در آن را تأمین کنیم و با انجام قراردادهای لازم با واحدهای حمل و نقلی این نیازها را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه باید در بخش حمل و نقل فرصت و زمینه را برای تولیدکننده‌ و خریدار مهیا کنیم، افزود: با بهره‌گیری از سامانه‌های جدید باید ظرفیت‌هایی را فراهم کنیم که بین تولیدکننده‌ و مصرف کننده اتصال ایجاد شود.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: باید آهنگ توسعه را به رغم همه مزاحمت‌ها و کاستی‌ها بنوازیم و بتوانیم پروژه‌های نیمه تمام را شتاب دهیم.
اسلامی با اشاره به استفاده هر چه بیشتر از بخش خصوصی در این حوزه گفت: بخش خصوصی باید با الگوهای خاص به این پروژه‌ها بپیوندد و ما از ظرفیت‌های ایجاد شده در این حوزه باید نهایت استفاده را ببریم زیرا که جریان خصوصی‌سازی می‌تواند نقش مؤثری در اتمام پروژه‌ها داشته باشد.
وی افزود: در پروژه‌های نیمه تمام مزیت‌های اقتصادی بسیار زیادی وجود دارد که می‌تواند قابلیت رقابت را برای همه ایجاد کند.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: منابع انسانی بزرگترین‌ ثروت کشور به شمار می‌رود و حوزه حمل و نقل برای توسعه خود نیازمند منابع انسانی قوی است بنابراین باید بتوانیم این جایگاه را در کشور حفظ کنیم.
اسلامی تأکید کرد: متأسفانه نتوانسته‌ایم طی چند سال گذشته منابع انسانی قوی و قدرتمندی‌ را آموزش دهیم، ما باید فعالیت‌های خود را در این بخش تغییر دهیم و بتوانیم یک نظام بهره‌مند با ساختارهای تخصصی در این بخش ایجاد کنیم. وی در پایان گفت: برای آموزش منابع و نیروی انسانی سرمایه‌های بسیاری را صرف کرده‌ایم بنابراین برای بهره‌مندی مردم از این ثروت باید این حوزه را تقویت کنیم.

ایمنی در بخش حمل و نقل
در ادامه مراسم اختتامیه سومین نمایشگاه حمل و نقل و صنایع وابسته، معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: ایمنی یکی از موضوعات مهم در بخش حمل و نقل است که در این راستا از ٢٨ هزار کشته در کشور طی سال‌های گذشته به ١٢ هزار کشته رسیدیم.
شهرام ادم نژاد بیان کرد: ٢٦٣ مجموعه اعم از بخش خصوصی و دولتی در سومین نمایشگاه حمل و نقل و صنایع وابسته حضور داشتند. وی در ادامه افزود: حمل و نقل در تمامی قسمت‌های زندگی مردم قابل رویت است و بخش حمل و نقل نقش ویژه‌ای در مسئولیت اجتماعی دارد که باید تمامی زمینه‌های ان مد نظر قرار گیرد و مهم‌ترین ان ارتباط مستقیم با تشکل‌های صنفی است که باید انحرافات معیار را در این بخش کاهش داد. معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: حمل و نقل سبز، توسعه شبکه زیر ساخت، داده‌های مکانی برای خروجی بهتر در زمینه حمل و نقل موثر است. ادم نژاد عنوان کرد: چندین سال است نوسازی حمل و نقل در کشور مد نظر قرارگرفته که تمامی این موارد با هدف اقتصادی شدن بوده که در کنار آن نگهداری مبتنی بر داده محور بودن بر اولویت بندی ما توجه ویژه‌ای دارد، همچنین امیدواریم نقشه راه اولویت‌ها تا پایان سال طراحی شود.
وی با اشاره به اهمیت ایمنی گقت: ایمنی یکی از موضوعات مهم در بخش حمل و نقل است که در این راستا از ٢٨ هزار کشته در کشور طی سال‌های گذشته به ١٢ هزار کشته رسیدیم که باید این رقم به کمترین میزان برسد و در این زمینه کنترل سرعت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، گفتنی است باید زیر ساخت‌ها برای کنترل سرعت، هوشمندسازی جاده‌ها در این زمینه فراهم شود. معاون حمل و نقل وزارت راه وشهرسازی خاطر نشان کرد: آموزش یکی از مهم‌ترین مسائل در زمینه کاهش تلفات در جاده هاست و اهمیت ویژه‌ای در کمیسیون ایمنی دارد.

تقدیر از معاونین و غرفه های های برتر
همچنین در این مراسم؛ وزیر راه و شهرسازی از هفت تن از معاونین خود در حوزه‌های اطلاع‌رسانی، حمل و نقل و مسکن و شهرسازی تقدیر کرد. در این مراسم همچنین از تمبر یادبود سومین نمایشگاه حمل ونقل و همچنین پوستر چهارمین نمایشگاه رونمایی شد.
گفتنی است در نمایشگاه حمل و نقل و صنايع وابسته كه به همت وزارت راه وشهرسازی از تاریخ ۲۵ الی ۲۷ آذرماه در مصلی تهران برگزار شد ۲۶۳ شركت خصوصی و دولتی فعال در حوزه حمل و نقل حضور داشتند.