به اعتقاد سید عبدالواحد موسوی لاری این چهره ها شورا را جدی نگرفته بودند و با نزدیک شدن انتخابات مجلس ششم خود را آماده حضور در مجلس کردند و از زمانی که اختلافات شروع شد اخطار دادم بارها با افراد متعارض شورا نیز نشست هایی بر پا کردم و به ملک مدنی که یک طرف […]
به اعتقاد سید عبدالواحد موسوی لاری این چهره ها شورا را جدی نگرفته بودند و با نزدیک شدن انتخابات مجلس ششم خود را آماده حضور در مجلس کردند و از زمانی که اختلافات شروع شد اخطار دادم بارها با افراد متعارض شورا نیز نشست هایی بر پا کردم و به ملک مدنی که یک طرف دعوای شورای شهر بود گفتم ‹آتش بیار معرکه› نباشید و اگر شورا منحل شود شما را از شهرداری عزل می کنم. وی که در اوایل دولت سید محمد خاتمی معاونت حقوقی و پارلمانی دولت اصلاحات را برعهده داشت همچنین در مورد چرایی مخالفت خاتمی با نامزدی محسن هاشمی برای شهرداری تهران گفته است کسی مخالف هاشمی نبوده اما این نگرانی وجود داشته که پس از شهردار شدن آقای هاشمی افراد تا آخر با او نمانند و در همان دوران مدیریت ایشان بر شهرداری برای او مشکل ساز شوند و مخالفت آقای خاتمی با شهردار شدن ایشان از این جهت بوده است.
عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان با نقل قول دیدگاه آقای خاتمی در این زمینه می گوید: در واقع نگاه ایشان این بود با در اختیار گرفتن مدیریت شهری تهران توسط محسن هاشمی ممکن است تمامی مشکلات قبلی و بعدی به پای آقای هاشمی نوشته شود. موسوی لاری که پس از استیضاح عبدالله نوری توسط مجلس راست گرای پنجم به عنوان جایگزین نوری به مجلس معرفی و وزیر کشور دولت اصلاحات شد همچنین در مورد تحقق اهداف انقلاب اسلامی ایران دیدگاه خود را این گونه بیان می کند: در چهل سالگی انقلاب که در فرهنگ ما همزاد با بلوغ کامل و عقلانیت است باید در قامت یک موجود بالغ تصور کنیم اما درعمل موانع زیادی است که اگر امروز مدعی شویم انقلاب بالغ شده ادعای درستی نیست. به باور او ساختارهایی که برای رسیدن به نقطه مطلوب ترسیم شده بود سر جای خود نیست اگر بگوییم جمهوری اسلامی که مولود انقلاب اسلامی است تا چه اندازه توانسته اهداف انقلاب را محقق کند؟ باید اذعان کرد به اهداف انقلاب کاملا دست نیافته ایم و جمهوری اسلامی که برآمده از انقلاب است در زمینه رفاه ، توسعه و پیشرفت در مسیر خود با ناکامی های زیادی روبرو شده است. عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان که به تازگی با خبرنگار سیاسی ایرنا به گفت وگو نشسته بود، در مورد عملکرد این شورا گفت: ارزیابی ما از عملکرد گذشته شورای عالی سیاستگذاری مثبت است ولی عملکرد امروز آن را متناسب با انتظارات نمی بینم. ما گفته بودیم گام اول در سال ۹۲، گام دوم در سال ۹۴ و گام سوم در سال ۹۶ باشد. هدف این بود که هر گام نسبت به گام قبلی کیفیت بهتری داشته باشد. ولی در اردوگاه اصلاح طلبی شاهد نوعی آشفتگی هستیم و این آشفتگی مانعی شده که ما نتوانیم گامهای بزرگتری بر داریم. وی ادامه داد: بخشی از اینها واقعیتهای اجتناب ناپذیر است. در ترکیب جدید شورا جزو کسانی بودم که گفتم اولا عضویت بعضی از افراد مناسب نیست، دوما من از نظر جسمی نمی توانم وارد شورا شوم. هنوز هم در نظر دارم طی یک یادداشت و یا بیانیه از دوستان بخواهم فرصت تصمیم گیری در شورای سیاست گذاری به دوستان دیگری سپرده شود.
عوامل دخیل در پیروزی اصلاح طلبان در آینده
وی درباره پیش بینی خود از شرایط فضای سیاسی کشور و آرایش نیروها در سال ۹۸ که انتخابات مجلس و سال ۱۴۰۰ که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود، گفت: پیروزی ما در آینده به دو عامل بستگی دارد، عامل اول نحوه رفتار متولیان انتخابات است. اگر آنها بخواهند انتخابات واقعی باشد باید میدان را برای حضور چهره ها و سلایق مختلف باز کنند و اجازه دهند همه آنهایی که به قانون اساسی وفادار هستند وارد کارزار انتخابات شوند. وی تصریح کرد: ضمن احترام به همه نمایندگان فعلی مجلس، اصلاح طلبان افرادی قویتر از کسانی که اکنون در مجلس هستند داشته و دارند اما فرصت حضور نیافتند. بنابراین یک عامل سرنوشت انتخابات آینده، نحوه نگاه دستگاه های نظارتی و دوم عملکرد دولت حسن روحانی است. دولت آقای روحانی در آینده باید در خصوص انتخابات بهتر عمل کند. در حال حاضر هم باید تعامل و ارتباط دولت با تودههای مردم، نخبگان، احزاب و تشکل ها بیشتر شود. اینکه در بعضی موضوعات می گویند آقای روحانی چرا به وعده هایش عمل نکرده است، باید گفت که در بخش هایی که در اختیار دولت بوده قدم ها برداشته شده و بخش هایی که در اختیار نهادهای دیگر است آقای روحانی نتوانسته است کاری انجام بدهد و این را باید درک کنیم.
ارزیابی عملکرد اصلاح طلبان
وی راجع به عملکرد و ترکیب اعضای شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان نیز گفت: با وجودی که مسیر را به گونهای ریل گذاری کرده بودند که جریان اصلاحات را از گردونه خارج کنند، ولی شورای عالی سیاست گذاری در چهار انتخابات گذشته موفقیت داشته است. شورای سیاست گذاری و احزاب اصلاح طلب که اعضای این شورا هستند با یک نگاه کاملاً واقع بینانه توانستند در سال ۹۲ در مقابل جریان تمامیت خواه روزنه ای باز کنند که آقای روحانی به عنوان یک چهره میانه رو توسط مردم انتخاب شود.
دلیل اصلی موفقیت شورای عالی سیاستگذاری، وحدت و انسجام بخشی از اصلاح طلبان بود، با هم کار و حرکت کردند و نهایتا در کارزارهای انتخاباتی سال های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ موفق شدند. دلیل اصلی آن هم این بود که اختلافات داخلی خودشان را در موضوعات مشخصی به حداقل رساندند. موسوی لاری با تاکید بر اینکه بستن لیست موضوعی سهل و ممتنع است، گفت: مثلاً ۶۰۰ نفر متقاضی ورود به لیست امید اصلاحطلبان کاندیدای شورای شهر تهران بودند. بحث ها و صحبت های مفصلی شد. اول به ۱۵۰ نفر و بعد به ۴۲ نفر رسیدیم، که ۴۲ نفر در شورای سیاستگذاری به ۲۱ نفر تقلیل یافت. وزیر کشور دولت اصلاحات همچنین گفت: شورا باید همان نقشی که در سال های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ داشته را به خوبی اجرا و ایفا کند. باید منتظر باشیم و ببینیم شرایط به چه شکلی پیش خواهد رفت. من امیدوارم در ادامه به شکلی منسجم، متفق و ائتلافی حرکت کنیم. روش ائتلاف اصلاح طلبان در شورای عالی سیاست گذاری به یک فرهنگ در بین احزاب سیاسی و شخصیتهای ملی اصلاح طلب تبدیل شده است. این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: وقتی ۱۵ نفر به عنوان داور برای گزینش وجود دارد و تعداد مورد نیاز ۲۱ نفر است، همیشه عده ای راضی و گروهی ناراضی هستند و طبیعی است. به این معنا که شخص ‹الف› و شخص ‹ب› از نظر سوابق، رزومه و توانایی برابر هستند، ممکن است سلایق شخصی هیات داوری در انتخاب یکی از آن دو نفر تاثیر داشته باشد. نمی خواهم کسی را تبرئه کنم، ممکن است خاصه خرجی سیاسی و سلیقه ای در خصوص انتخاب لیست امید شده باشد.