پیش از او محمدعلی نجفی که حتی کمتر از یک سال به صندلی ریاست سازمان میراث فرهنگی تکیه زده بود و بعد از او باز هم مدتی را در شهرداری گذرانده بود، این امید را در دل میراثی‌ها زنده کرد. البته حالا می‌توان امیدی چند برابر از حضور حناچی در شهرداری تهران داشت. حالا با […]

پیش از او محمدعلی نجفی که حتی کمتر از یک سال به صندلی ریاست سازمان میراث فرهنگی تکیه زده بود و بعد از او باز هم مدتی را در شهرداری گذرانده بود، این امید را در دل میراثی‌ها زنده کرد. البته حالا می‌توان امیدی چند برابر از حضور حناچی در شهرداری تهران داشت.
حالا با آمدن حناچی، نه تنها دوستداران میراث فرهنگی از این انتخاب راضی‌اند، بلکه مسئولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز خواسته‌های زیادی از او به عنوان مدیر جدید شهر تهران دارند.
علی‌اصغر مونسان، رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، که با این پرسش چشمانش از خوشحالی برق می‌زند، به ایسنا می‌گوید: آقای حناچی پیشنیه‌ی خوبی در حوزه‌ی میراثی دارد، انتظار میراث فرهنگی نیز همکاری بیشتر است تا بتوانیم در دوره‌ او، اتفاقات بهتری را رقم بزنیم، اگرچه همه‌ شهرداران تا امروز این همراهی را داشته‌اند اما به واسطه‌ی پیشینه‌ی او انتظارها بیشتر است. او با بیان این‌که امیدواریم در دروه او همکاری بیشتری بین شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی به وجود آید، ادامه می‌دهد: باید بتوانیم رویدادها و اتفاقات جدید و نوئی را با حضور او رقم بزنیم. معاون رییس جمهور، یکی از کارکردهای خوب هر شهردار را بویژه در شهرداری تهران، توجه ویژه به بافت‌های تاریخی می‌داند و می‌افزاید: امروز این موضوع دیگر فراگیر شده و به یک مطالبه‌ عمومی از نظر اهمیت و توجه به میراث فرهنگی و ارتقای شهری از سوی مردم تبدیل شده است.

شهر را مطلوب مردم کنید؛ نه ماشین‌های شهر
مونسان با تاکید بر این‌که بافت‌های تاریخی یک ظرفیت بی‌نظیر در شهرهاست، ادامه می‌دهد: اما متاسفانه تا کنون به این موضوع توجه نکرده‌ایم و به طور دائم فکر می‌کنیم که با هزینه‌کردن میلیاردها تومان پول، پروژه‌های مدرن و جدید درست کنیم، تا با این پروژه‌های جدید فضای مطلوب شهری ایجاد کنیم، در حالی که ما یک کشور تاریخی هستیم که داشته‌های زیادی را از گذشته به ارث برده‌ایم، فقط کافی است به این‌ها موارد بپردازیم، بنابراین به مراتب هزینه‌های کمتر نسبت به پروژه‌های جدید هزینه می‌شود، کافی است به بافت‌های تاریخی توجه کنیم.
او با اشاره به وجود چند نقطه‌ کوچک در تهران که با انجام برخی کارها، به یک منطقه‌ی شهری مطلوب تبدیل شده‌اند، می‌گوید:‌ امیدواریم در دوره آقای حناچی بتوانیم کارهای ماندگارِ مطلوبی برای ارتقای فضای شهری انجام دهیم و شهری مطلوب مردم شهر و نه مطلوب ماشین‌های شهر آماده کنیم.

تبدیل میدان مشق به مرکز موزه‌های ملی شهر
محمدحسن طالبیان، معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، نیز از این پرسش استقبال می‌کند.
او می‌گوید: معتقدم شهردار جدید تهران، خود متخصص مرمت شهری است، از یک سو تهران پایتخت و بزرگترین شهر کشور است و از سوی دیگر دو منطقه ری و شهر تهران، دوره‌های تاریخی مهمی را پشت سرگذاشته‌اند، بنابراین از تنوع فرهنگی بی‌نظیری برخوردارند که باید در حوزه هویت و هسته تاریخی تهران روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنیم.
به گفته‌ طالبیان، همه محورهای مهمِ تاریخی از نظر شهرداری مانند میادین، محورهای خیابان ولی‌عصر، شریعتی و خیابان انقلاب که با هدف از بین بردن اغتشاشات بصری در حال اجرائی شدن هستند، را از نمونه اقدامات شهرداری و سازمان زیباسازی می داند که باعث ساماند دادن به مبلمان شهری است و می‌تواند به مرور به عنوان یک الگو برای نقاط دیگر باشد.