مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان گفت: ۸۵۳ روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد آب داریم که تاکنون هیچ کار آبرسانی برای آنها انجام نشده و دومین استان کشور در تعداد روستاهای فاقد آب بعد از سیستان و بلوچستان هستیم. علی رشیدی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان اظهار کرد: ۵ هزار […]
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان گفت: ۸۵۳ روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد آب داریم که تاکنون هیچ کار آبرسانی برای آنها انجام نشده و دومین استان کشور در تعداد روستاهای فاقد آب بعد از سیستان و بلوچستان هستیم.
علی رشیدی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان اظهار کرد: ۵ هزار و ۶۴۲ روستا با جمعیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در استان کرمان داریم که ۲ هزار و ۷۹۹ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند.
وی افزود: ۸۵۳ روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد آب داریم که تاکنون هیچ کار آبرسانی برای آنها انجام نشده و دومین استان کشور در تعداد روستاهای فاقد آب بعد از سیستان و بلوچستان هستیم.
رشیدی تصریح کرد: ۹٫۴ درصد روستاهای کشور را در استان کرمان داریم که ۱۵٫۲ درصد روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد آب آشامیدنی متعلق به استان کرمان است.
وی بیان کرد: در سال گذشته اعتبار استانی آب و فاضلاب روستای استان کرمان ۱۷۰ میلیارد تومان بود که ۸۰ درصد آن تخصیص یافت.
مدیرعامل آبفار استان کرمان اظهار کرد: اعتبار امسال ما ۱۶۶ میلیارد تومان بوده که تاکنون ۵۶ میلیارد تومان معادل ۳۳ درصد و در قالب اسناد خزانه تخصیص یافته است.
وی با اشاره به احداث ۸۱ مجتمع آبرسانی با ۱۸۶۵ کیلومتر لوله گذاری و ساخت ۳۰ هزار مخزن و حفر ۶۳ حلقه چاه افزود: در سه سال گذشته ۲۲ مجتمع روستایی را افتتاح کردیم که ۲۰۶ روستا را شامل شده است.
رشیدی گفت: ۶۲۷ روستا در سه سال گذشته تامین آب شد که معادل یک و نیم برابر استان تهران است و برای سال جاری تعیین شده ۱۸۴ روستای فاقد آب و مشکل دار را با جمعیت ۶۶ هزار نفر تامین آب کنیم.
وی تصریح کرد: ۵۳۷ روستا در استان کرمان داریم که در کیفیت آب مشکل دارند و در بحث فلزات سنگین و مشکل شوری آب، اعتبار می خواهیم که در کیفیت آب کاری بکنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان اظهار کرد: ۵۹ مجتمع آبرسانی در حال کار کردن داریم که بعضا پیشرفت ۵۰ تا ۹۰ درصد دارند که با بهره برداری از این مجتمع ها مشکل یک هزار و ۲۸۹ روستای مشکل دار را حل می کند و ۵۰۹ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل نیاز دارند که با این اعتبار مشکل ۴۶۰ روستای فاقد آب در استان حل می شود.
رشیدی تصریح کرد: اگر اولویت کشور و استان آب است، باید اعتبار قابل توجهی به این بخش اختصاص داده شود.
حادثه ریزش ساختمان در قزوین
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین گفت: ماموران آتش نشان با تلاش خود جان ۹ شهروند محبوس شده زیر آوار سقف یک ساختمان تخریب شده در این شهر را نجات دادند.
به نقل از روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین، مجتبی منتظری افزود: بر اثر ریزش بخشی از سقف یک ساختمان در قزوین، ۹ تن از ساکنان آن در زیر آوارها محبوس شدند.
وی اضافه کرد: با اعلام این حادثه به سامانه ۱۲۵، تیم امداد و نجات سازمان آتش نشانی قزوین خود را سریعا به محل مورد نظر رساند.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین گفت: با تلاش های آتش نشانان افراد محبوس در این سانحه رهاسازی شدند.
وی اظهار داشت: علت این حادثه در دست بررسی قرار دارد.
نرگسزارهای استان فارس ثبت ملی میشود
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان فارس از تلاش برای ثبت ملی نرگسزارهای معروف شهرستانهای کازرون و داراب خبر داد.
«مصیب امیری» با اشاره به اینکه یکصد اثر طبیعی دارای ارزش ثبت ملی در فارس شناسایی شده است، گفت: این آثار براساس مرحله اول مطالعات برای شناسایی آثار طبیعی شناسایی شده است.
امیری گفت: این آثار شامل غارهای آبی، درختان کهنسال، رویشگاههای گونههای گیاهی نادر، آبشار، دریاچه، رودخانه، مناظر بدیع جغرافیایی و زمینشناسی و … است.
مدیرکل میراثفرهنگی فارس با بیان اینکه آثار شناسایی شده بهعلت منحصر به فرد یا در معرض خطر بودن، در اولویت تهیه و تنظیم پروندههای ثبت ملی قرار گرفته است.
این مقام مسئول با تصریح اینکه گام اول در حفظ آثار طبیعی، ثبت ملی آنهاست، گفت: پس از ثبت، ضمن رعایت حقوق مالکانه، با طرحهای حفاظتی و مدیریتی مصوب، این آثار حفظ، احیا و بهرهبرداری میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی فارس در ادامه خاطرنشان کرد: در همین راستا، هماکنون تهیه و تنظیم پروندههای نرگسزارهای جره و بلبلک کازرون و چشمه تنگه رغز داراب برای ثبت در فهرست آثار طبیعی کشور در دست اقدام است و تا پیش از پایان سال به شورای ثبت آثار ارسال خواهد شد.
نرگسزارهای بلبلک و جره از جمله مشهورترین نرگسزارهای کازرون بشمار میرود که از تنوع گونهای فراوان برخوردار است و انواع گل نرگس شامل شش پر، شهلا و معمولی در آن دیده میشود.
استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماریها از قدیم تاکنون رایج بوده و گیاهان خانواده نرگس، علاوهبر ارزش زینتی به لحاظ دارا بودن ترکیبات آلکالوئیدی از نظرخواص دارویی نیز اهمیت دارند.