مراسم گرامیداشت هفته حمل و نقل و راهداری شامگاه سه شنبه ۲۷ آذرماه با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در مرکز همایش های سازمان صداوسیما برگزار شد. دکتر علی لاریجانی رييس مجلس شوراي اسلامي ضمن تبریک هفته ياد شده به رانندگان و راهداران پرتلاش ايران اسلامي، توسعه […]

مراسم گرامیداشت هفته حمل و نقل و راهداری شامگاه سه شنبه ۲۷ آذرماه با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در مرکز همایش های سازمان صداوسیما برگزار شد. دکتر علی لاریجانی رييس مجلس شوراي اسلامي ضمن تبریک هفته ياد شده به رانندگان و راهداران پرتلاش ايران اسلامي، توسعه خدمات IT در صنعت حمل و نقل را از ضروريات اين بخش مهم و تاثير گذار در اقتصاد كلان ملي دانست و افزود: یکی از کارهایی که می‌تواند به شفاف سازی در امور حمل و نقل منتج شود، استفاده از تکنولوژی IT و خدمات اینترنتی است. اگر خدمات اینترنتی درست استفاده شود همه می‌دانند بار کجاست، شرایط چگونه است و چه کسی از بار استفاده می‌کند در نتیجه انضباط در پروسه حمل ونقل ایجاد می‌شودو این اقدام در نهايت به نفع رانندگان و افرادی است که بارشان حمل می‌شودكما اينكه در چند سال گذشته اين روال در اكثر بخشها اجرا شده و در حال توسعه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: شرکت‌های کامیون‌دار نباید نگران شوند، با این رویکرد فعالیت آنها تحت تأثیر قرار گيرد چرا که آنها نیز به این تکنولوژی مسلط می‌شوندو این اقدام انضباط عادلانه اي را در توزيع بار به وجود مي آورد .در واقع با این رویکرد، هیچ خودرویی بدون برگ نوبت به بندر یا انبار وارد نمی‌شودو چنانچه این مهم محقق شود ، همه با یک روش واحد، کار می‌کنند.
وی با اشاره به اينكه بخشی از توسعه کشور به عهده سیستم حمل و نقل کشور است و یکی از شاخص‌های کشورهای توسعه یافته نیز نظام حمل و نقل آن محسوب مي شود افزود :
از کارگاه‌های کوچک تا بنگاه‌های بزرگ با حمل و نقل سر و کار دارند. جایگاه شما کلیدی است.کار شما به قدری موثر است که اگر خللی به وجود آید برای مردم مشکلاتی ایجاد می‌شود.
وی ادامه داد: با توجه به تعداد رانندگان چه کامیون و چه اتوبوس، نشان‌دهنده حجم کار در این زمینه در کشور است به همین دلیل جایگاه شما بسیار مهم است و باید به نیازهایتان توجه شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص بررسي و رسيدگي به مشكلات رانندگان خاطر نشان كرد: در ماه‌های گذشته بارها تشکل‌های شما در مجلس حاضر شدند و مسائل را مطرح کردند.مشكلات مطرح شده از سوي رانندگان و اصناف در مجلس و کمیسیون‌های مختلف پیگیري شدو بنده هم تاكيد بر رسيدگي داشتم.
لاريجاني افزود: بايد در تصمیم‌گیری‌ها حتما با تشکل‌ها مشورت شود و از ظرفیت تخصصی آنها و مشکلاتی که لمس کرده‌اند استفاده شود، اگرچه در کشور ما عادت نبود اما به مرور اين امر مورد توجه مسوولان قرار گرفته است به طوريكه دستگاه‌های اجرایی در زمان اتخاذ تصميم و صدور بخشنامه و دستورالعمل از نظرات اصناف مرتبط با آن بخش استفاده مي شود اين امر در بخش حمل و نقل به دليل گستردگي شقوق آن بيشتر مورد نياز است .
رئیس نهاد قانونگذاری با بیان اینکه حمل و نقل جاده‌ای حدود ۲۵۰ میلیون مسافر را سالانه جابه جا می‌کند که هیچ بخش دیگری این سهم را ندارد، اظهار کرد: شما امکان رفع مسائل کشور را به خوبی دارید و این ظرفیت است که در کنار آن چالش‌هایی نیز وجود دارد البته این چالش‌های به وجود آمده موقتی هستند و باید به سرعت به آنها رسیدگی شود.
دکتر لاریجانی با اشاره به چالشهای صنعت حمل و نقل جاده‌ای بیان کرد: عدم تناسبی که بین عرضه و تقاضا در حمل و نقل جاده‌ای وجود دارد ممکن است راننده‌ها را در شرایط تحریم نگران کند که ورود کالا در بنادر کم و مشکلات ما افزون شود.
وی اظهار کرد: زمانی که تحریم شروع می‌شود رویکرد کشور به سمت تولید داخلی می‌رود وبايد رویکرد تولید داخل گسترش يابد كه با افزایش تولید داخلی، نیاز به ناوگان حمل و نقل افزایش پیدا می‌کند. رئیس مجلس شورای اسلامی برلزوم توسعه مناسبات حمل و نقلي با كشورهاي همسايه در شرایط تحریم براي رونق حمل و نقل جاده‌ای تاكيد كرد و خاطر نشان ساخت:
وزارت راه و شهرسازي باید به فراهم آوردن راه‌های مواصلاتی توجه بیشتری کند تا رانندگان راحت‌تر کار کنند، در این شرایط امکان وسیع‌تری پیدا می‌کنیم.
تاكيد بر توسعه و ارتقاي امكانات رفاهي جهت استراحت و آرامش رانندگان ،نوسازي ناوگان حمل و نقل جاده اي ،تامين قطعات مورد نياز ناوگان ،رفع مشكلات رانندگان در خصوص بيمه تامين اجتماعي وبيمه تكميلي رانندگان از جمله ديگر مواردي بود كه از سوي رييس مجلس شوراي اسلامي مورد تاكيد قرار گرفت .همچنين وي يادآور شد :
وزارتخانه هاي راه و شهرسازي و وزارت صنعت و معدن و تجارت باید برای رفع مشکل رانندگان با استفاده از مشورت تشکل‌ها طرحی تهیه کند و اگر می‌خواهند سریع به نتیجه برسند از شورای هماهنگی سران قوا استفاده کنندو يا اينكه در قانون بودجه مطرح و طي چند روز آینده به مجلس ارائه شود. رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص خواسته رانندگان مبنی بر اینکه رانندگی به عنوان شغل زیان‌آور در نظر گرفته شود، گفت: ما در گذشته در قانون برنامه بندی مبنی بر اینکه کار رانندگی سخت و زیان آور است مطرح و به مجمع تشخیص مصلحت فرستاده شد ليكن با توجه به اهميت و فراگيري اين موضوع براي رانندگان پيشنهاد مي شود در قانون بودجه یا به صورت قانونی مستقل آورده شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی قاچاق را زخم مزمن کشور دانست و عنوان کرد: قاچاق در هر حوزه‌ای مانند بنزین، گازوئیل و … خسارت‌های بسیاری به کشور می‌زند. بنابراين تشکل‌هاي حمل و نقل فعال شوند مي‌توانند از قاچاق جلوگیری كنند.