مدیرکل ثبت احوال استان مرکزی گفت: ۶ هزار و ۹ مورد ازدواج در سطح استان مرکزی به ثبت رسیده که از این تعداد ۵ هزار و ۳۹۲ مورد ازدواج شهری و ۶۱۷ مورد نیز ازدواج روستایی داشته‌ایم و نسبت به سال گذشته ۷.۲ درصد کاهش آمار ازدواج در استان را شاهد بودیم. یزدان خسروی […]

 

مدیرکل ثبت احوال استان مرکزی گفت: ۶ هزار و ۹ مورد ازدواج در سطح استان مرکزی به ثبت رسیده که از این تعداد ۵ هزار و ۳۹۲ مورد ازدواج شهری و ۶۱۷ مورد نیز ازدواج روستایی داشته‌ایم و نسبت به سال گذشته ۷.۲ درصد کاهش آمار ازدواج در استان را شاهد بودیم. یزدان خسروی در نشست خبری با اشاره به نام‌گذاری روز سه دی‌ماه به نام روز ملی ثبت احوال اظهار داشت: ۳ دی‌ماه سال ۱۲۹۷ نخستین شناسنامه برای دختری به نام فاطمه در کشور ثبت شد و با توجه به این موضوع سه دی به عنوان روز ملی ثبت احوال ثبت شد.

 

  کارت ملی هوشمندکلید ورود به دولت الکترونیک

خسروی ادامه داد: یکی از نکات مهمی که درراستای آن از پایگاه اطلاعاتی جمعیتی کشور بهره‌برداری شده، بحث “صدور کارت ملی هوشمند” است که از آن به عنوان کلید ورود به دولت الکترونیک نام می‌برند در این راستا با بهره‌برداری از این آرشیو الکترونیکی، سازمان ثبت احوال درراستای فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه اهمیت اتقان اسناد هویتی، گام بزرگی برداشته و کارت‌های هوشمند ملی را جایگزین کارت‌های ملی قدیمی کرده که این مهم  یکی از  لوازم بسیار ضروری برای ایجاد دولت الکترونیک است.

وی اضافه کرد: در بحث اتقان اسناد هویتی، یکی از اقدامات ارزشمندی که سازمان ثبت احوال انجام داده، جایگزینی شناسنامه‌های رایانه‌ای به جای شناسنامه‌های قدیمی است که سبب جلوگیری از جعل آنها و پایین آمدن جرائم می‌شود.

مدیرکل ثبت احوال استان مرکزی خاطرنشان کرد: در بحث آمار اطلاعات جمعیتی، سازمان ثبت احوال توانسته گام‌های بزرگی بردارد، یکی از وظایف اصلی سازمان ثبت احوال ثبت به‌ موقع وقایع حیاتی چهارگانه ولادت، وفات، ازدواج و طلاق است که با ثبت آنها شاخص‌های مختلفی در بحث آمارها استخراج شده و سازمان‌ها و غیره می‌توانند در برنامه‌ریزی‌های خود از آن استفاده کنند. خسروی افزود: از سال گذشته ثبت ازدواج و  طلاق در دفاتر به صورت الکترونیکی انجام می‌شود، در بیمارستان امام خمینی(ره) و بیمارستان طالقانی کارکنان ثبت احوال مستقر و به محض تولد یک نوزاد سند ولادت را تنظیم و شناسنامه در همان مکان صادر و تحویل والدین می‌شود.

وی تصریح کرد: در قانون ثبت احوال محلت ثبت ولادت ۱۰ روز است و در این مدت ده روزه باید شناسنامه صادر و تحویل والدین نوزاد شود که در این راستا استان مرکزی با همکاری شهرداری‌ها، بهداری‌ها، دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی و غیره در پوشش وقایع حیاتی ولادت و وفات در چند سال پی در پی رتبه نخست را دارد. مدیرکل ثبت احوال استان مرکزی عنوان کرد: در بحث ثبت به‌ موقع ولادت پوشش ۹۹٫۹ درصد را داریم که در سال گذشته، بین ۳۱ استان رتبه نخست را داشتیم و طبق ارزیابی‌های انجام‌شده در ۶ ماهه نخست امسال نیز همچنان این جایگاه را حفظ کرده‌ایم. خسروی بیان کرد: مهلت ثبت وفات ۱۰ روز بوده و پوشش ثبت وقایع وفات در سال گذشته در استان مرکزی ۹۹٫۸ درصد بوده است، ثبت به موقع وقایع حیاتی می‌تواند در داشتن آمار دقیق تاثیر زیادی داشته باشد که سازمان ثبت احوال در این زمینه تلاش بسیاری کرده است.

وی اضافه کرد: در سطح کشور در چند سال گذشته درصد پوشش وقایع حیاتی بالا آمده است، پوشش ولادت و وفات ۹۹٫۶  درصد در سطح کشور است.

 

  ۷٫۲ درصد کاهش آمار ازدواج در سطح استان مرکزی

وی خاطر نشان کرد: ۶ هزار و ۹ مورد ازدواج در سطح استان مرکزی به ثبت رسیده که از این تعداد ۵ هزار و ۳۹۲ مورد ازدواج شهری و ۶۱۷ مورد نیز ازدواج روستایی را داشته‌ایم که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۷٫۲ درصد کاهش آمار ازدواج در سطح استان را داشته‌ایم، آمار روزانه ازدواج ۲۴٫۴۲ در سطح استان بوده است.

مدیرکل ثبت احوال استان مرکزی ادامه داد: نرخ خام حاصل از ثبت ازدواج ۶٫۳ بوده است، در مقایسه شهرستان‌ها کمیجان با ۱۰٫۵ و آشتیان و تفرش با نرخ ۸٫۳ در هر هزار نفر بیشترین نرخ ثبت ازدواج را داشته‌اند، زرندیه و محلات نیز به ترتیب با ۴٫۱ و ۴٫۹ کمترین نرخ ثبت ازدواج را داشته‌اند.

خسروی افزود: در هشت ماهه امسال بیشترین نرخ ازدواج برای مردان در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال با رقم ۲ هزار و ۲۷۷ نفر بوده و بیشترین ازدواج ثبت شده زنان نیز در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال با رقم هزار و ۷۱۷ نفر بوده است، میانگین سنی ازدواج در سطح استان مرکزی برای مردان ۳۰٫۲۴ و برای زنان ۲۴٫۹۸ بوده است.

 

  ۷٫۶ درصد کاهش آمار طلاق در سطح استان مرکزی

وی تصریح کرد: در هشت ماهه امسال یک‌هزار و ۹۷۴ مورد طلاق در سطح استان مرکزی ثبت شده که از این تعداد یک‌هزار و ۸۲۷ مورد طلاق شهری و ۱۴۷ مورد طلاق روستایی بوده است، در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۷٫۶ درصد کاهش آمار طلاق در سطح استان مرکزی را داشته‌ایم، نرخ خام حاصل از ثبت طلاق ۲٫۱ در استان مرکزی بوده است و متوسط روزانه ۸٫۲ درصد طلاق به ثبت رسیده است.

بانک‌ها در حال صاحب شدن ۲۵۰ کارخانه مازندران

نایب رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران از افزایش بدهکاری واحدهای صنعتی به بانک ها خبر داد و گفت: متاسفانه حدود ۲۵۰ واحد صنعتی دیگر بر اثر سومدیریت در تسهیل و رفع موانع تولید در حال تصرف شدن توسط بانک‌ها هستند.

علیرضا فرجی با بیان اینکه تعداد ۱۶۸ واحد صنعتی استان خصوصا در شهرستان ساری درگذشته به تصرف بانک‌ها در آمده است، اظهار کرد: هم اکنون نیز حدود ۲۵۰ پرونده دیگر آماده تحویل به بانک‌ها بوده و این یعنی بدهکاری مشکل بخش زیادی از این واحدها بوده است. وی، نوسازی تکنولوژی صنایع را یکی دیگر از مشکلات این بخش دانست و اظهار کرد: ۷۰ درصد تکنولوژی صنایع ما متعلق به سه دهه پیش است که امیدواریم با حمایت دولتمردان بازسازی شوند.

این مسئول با ابراز نگرانی از اینکه مدیران دارای صلاحیت در بخش های صنعتی وجود ندارند، یادآورشد: قوانینی که در سال های اخیر برای پیشبرد اهداف صنایع قرار داده شده است،  مناسب زمان حال نیست زیرا هم اکنون کشور ما در جنگ اقتصادی به سر می برد.

فرجی با انتقاد از ناکارآمد بودن ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تصریح کرد: اقدام به برگزاری جلسات متعدد در همه واحدها جهت رفع مشکل یک واحد، تنها اتلاف وقت است در حالی که برای رفع هر مشکل، مجلس می‌تواند یک قانون یا طرح تصویب کند.